grill - 12274 przepisów (strona:343/819)

Żeberka barbecue 66

Żeberka, chyba lubimy je wszyscy:)) Można przyrządzać na wiele sposobów, przepisów jest mnóstwo. Nastawiłam się na żeberka grillowane ale niestety, pogoda jest kiepska:( Nici z grilla ale za to ciekawy pomysł się pojawił w jednej z moich książek, żeberka barbecue. Doskonałe, aromatyczne, soczyste, zachęcają pięknym wyglądem, chrupiącą skórką, mniam, mniam…. Koniecznie spróbujcie:))) Dość proste w przygotowaniu, diabeł tkwi

gotuj ze mną
Surówka jak u Chińczyka 65

osób, które szukają ciekawego przepisu na surówkę do obiadu. Idealnie sprawdzi się do każdego mięsa, ryby czy placków ziemniaczanych. Ta surówka to także idealny dodatek do dań z grilla. Zawiera dużo witamin, dlatego tym bardziej zachęcam Was do jej przygotowania. Surówka z kapusty jak w barze u chińczyka z pewnością posmakuje każdemu z Was. Zapraszam serdecznie do zapoznania się

Przepiski.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem 93

Taka prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem do obiadu lub grilla.     Składniki: kapusta pekińska około 1/2 2 pomidory (ja miałam czerwonego i pomarańczowego) 1 ogórek 1-2 sztuki cebuli dymki razem ze szczypiorem sok z  cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz   Kapustę pekińską pokroić, a także pomidora i obranego ogórka. Cebulkę

talerz przyjemności
Focaccia ze szparagami i ziołami 101

sezon na szparagi. Focaccia ze szparagami i ziołami nie dość, że jest pyszna to przepięknie się prezentuje na talerzu. Serdecznie Wam polecam, będzie idealna jako dodatek do grilla, lub tak po prostu do pochrupania. Focaccia ze szparagami i ziołami Focaccia ze szparagami i ziołami Proporcje na blachę o wymiarach:  32 x 32 cm Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Szaszłyki z mięsa mielonego z grilla 77

Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego Zapytałem się Agnieszki? -Jaki masz jeszcze pomysł na przepis na grilla? Zaczęła mi coś opowiadać i powiedziała że: - Nie wiem jak to nazwać... -Jak nie wiesz jak, to nazwać, to co ja mam napisać w tytule... ? - odparłem Po jakimś czasie dowiedziałem się o co jej chodzi: -To coś podobnego do cevapcici, które jadłeś w Chorwacji

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka z makrelą 88

Pyszna sałatka z makrelą na grillowe spotkania? a czemu nie? jest pyszna, szybka w wykonaniu, idealna na spotkanie przy grillu. Warunek: świeża, wędzona ryba pachnąca drzewem wędzarniczym i a potem to już z górki. Szybka sałatka z makrelą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Croissant z miodowym mascarpone i owocami 80

skrzynki w osiedlowym warzywniaku wypełniają się powoli nowalijakmi i wszelką zielenią sałat i wesołych natek. U progu stoi Majówka, kusząc relaksem, bujaniem w obłokach i zapachem dymu z pierwszego grilla. Przyjemnie będzie się na chwilę rozpuścić w ulubionych aktywnościach lub słodkim nicnierobieniu ;) Z pewnością przyda się też jakaś słodkość, dlatego pędzę podzielić się z Wami prostym pomysłem na deser

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Robimy białą kaszankę w domu, bez wątróbki 59

ślimaka i zamrażam. Po wyjęciu z zamrażalnika potrzebną ilość, można kaszankę lekko odmrozić w temp. pokojowej i parzyć w wodzie   lub rosole z dodatkiem ziół , można przygotować na grillu lub podsmażyć na patelni ewentualnie w piekarniku.     Uwaga!  Mięso możemy ugotować wkładając wszystkie części   jednocześnie. Po wyjęciu mięsa  gotujemy bulion redukując go do odpowiedniej

Leśny Zakątek
Surówka z młodej kapusty i selera 136

Surówka z młodej kapusty i selera to smaczny dodatek do obiadu lub dań z grilla. Przepis jest bardzo prosty, a taka wiosenna surówka smakuje rewelacyjnie. Biała kapusta jest dostępna w sklepach przez cały rok, jednak na surówki najlepiej nadają się główki młodej kapusty i można ją kupić tylko w okresie wiosenno-letnim. Młoda kapusta jest bardzo miękka, soczysta i wystarczy

Danka Pichci
Pieczarki faszerowane - mała przekąska na każdą okazję 73

Halo!? Wiosna? Czy Pani nareszcie przyjdzie? Tak? Tak! Bardzo to miło z Pani strony. Skoro w końcu nadchodzi, można już zacząć planować pikniki, grille, ogniska czy inne zabawy poza domem. Z tej okazji chcę się podzielić przepisem na małe co nieco. Konkretnie to faszerowane pieczarki doskonałe na wszelkie imprezy. Świetnie smakują gorące i zimne. To przykład finger food'ów, które

I tu będę miała takie te
Lasagne z Japońską nutą 66

brązowy kolor. Zajmie to jakieś 10-15 minut. Po trzecie przełóż bakłażany na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i na każdy nałóż pastę z miski. W międzyczasie rozgrzej grill w piekarniku i wstaw blaszkę na kilka minut, aż pasta na bakłażanie zacznie… bulgotać. Czas złożyć lasagne w całość Po pierwsze ring kuchenny lekko wysmaruj oliwą z oliwek i połóż

RafalCook
Szaszłyki w sosie barbecue 113

Szaszłyki w sosie barbecue Takie danie możemy przygotować na różne uroczystości, na niedzielny obiad, również zamiast piec piekarniku możemy upiec na grillu.   5 porcji 45 minut czas przygotowania   Składniki na sos: ·           300 ml przecieru pomidorowego. ·           1 cebula

Kulinarna Chwila
Włoska sałatka ziemniaczana 91

oliwki, kapary, rukolę i mozzarellę. Sałatka jest kolorowa i wyrazista w smaku. Będzie idealna na zbliżający się wielkimi krokami sezon grillowy. Możecie ją podać jako dodatek do mięsa z grilla czy jako samodzielne danie, bo jest dość sycąca.  Włoska sałatka ziemniaczana ➤ czas przygotowania: 30 min.  Składniki / na 4 porcje: 1 kg ziemniaków sałatkowych 1 puszka serc karczochów

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos curry 62

kanapkę. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników, które zazwyczaj masz w domu. Idealnie komponuje się do mięsa drobiowego, np. szaszłyków, kotlecików bez panierki, dań z grilla, paluszków chlebowych, ciepłych przekąsek. Przygotowany sos curry przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku do 5 dni w lodówce. Najlepszy jest kiedy wszystkie składniki się przegryzą, np. następnego dnia. Sos curry SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Pieczone udko z indyka 63

góra-dół. Po pół godziny pieczenie przewrócić worek z mięsem na drugą stronę. Na 30 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek i zapiec mięso z obu stron (funkcja piekarnika grill od góry). Krok po kroku: 1. Przygotować marynatę 2. Oczyścić udka 3. Mięso polać marynatą 4. Odstawić na minimum 1 godzinę 5. Mięso razem z marynatą przełożyć do worka

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania