grill - 12274 przepisów (strona:349/819)

Sałatka z boczkiem i jajkiem 59

jajka na twardo aos vinegret boczek Sposób przygotowania: Mix sałat wysypać do miski, dodać pomidorki, ogórek, cebulkę I jajka pokrojone w łódeczki. Boczek w plastrach przyprawić tak jak na grilla i upiec w piekarniku lub zgrillować. Polać na koniec sosem własnej roboty lub np. knorr. Autor przepisu: Monika Lisiecka Artykuł Sałatka z boczkiem i jajkiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Zupa z dyni, cebuli i żółtych pomidorów 50

podsmażamy. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 30 minut (aż dynia zmięknie). W tym czasie kromki chleba smarujemy oliwą, posypujemy startym serem i zapiekamy, najlepiej w opcji grill. Zupę miksujemy, jednak nie całkowicie na gładko, część warzyw zostawiamy w całości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z kleksem kwaśnej śmietany, natka pietruszki i grzankami serowymi. Smacznego

Mienta blog
Tortille z indykiem i sosem tatarskim / Tortillas with turkey and tartar sauce 101

sauce, chopped lettuce, and bell pepper strips. Add some capers and corn. Place the meat on top. Roll the tortillas tightly into large croquettes. Heat the tortillas in a grill or regular

Delicious Place
Sałatka z mandarynką i awokado 99

następnie oliwą truflową.  Od kiedy odkryłam sałatkę na bazie czterech składników (zielone, owoc, bakalie, ser), kombinuję z dodatkami ile wlezie. Nie ma dla mnie lepszej sałatki do grilla, na lunch, do pracy i o 13.00 na pracy zdalnej. Zamiast mixu sałat - daję teraz młode listki (kupuję w Lidlu).  Drugie odkrycie to ser z rodzynkami albo morelami, też

bistro mama
Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce 116

marinade with olive oil, garlic, paprika, pepper and lemon zest. We mix all the ingredients together. We smear the marinade with halloumi cheese on both sides and then grill it until golden brown. We serve halloumi cheese on a mix of lettuces with tomatoes (the choice of ingredients is a matter of taste) and pour over the sauce, enjoy

Projekty ze smakiem
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem 72

efekt jest taki jak widzicie. Wersję ze zwykłą kapustą zrobię, gdy będzie na nią sezon. Tego typu surówki świetnie pasują praktycznie do każdego rodzaju obiadu, nie mówiąc o grillach i innych bułkach z szarpaną wieprzowiną. Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 mały por (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku

Kardamonovy
Chlebki naan 94

kkie chlebki naan. Idealne do potraw kuchni indyjskiej, ale według mnie są również świetnym dodatkiem do grilla czy sałatki. Najlepiej smakują z masłem czosnkowo-ziołowym. Masło rozpuścić. Drożdże rozkruszyć w misce

Bullio
Karkówka w kapuście kiszonej 709

świąteczno noworocznym do dania podaję na stół do wyboru ugotowany ryż oraz ziemniaki. Wybór karkówki. Na co zwrócić uwagę przy kupnie karkówki? Karkówka jest popularnym mięsem kupowanym głównie na grilla. Można z niej zrobić także pyszny obiad. Aby karkówka była miękka i smaczna zwracam uwagę na kilka kwestii podczas zakupów w sklepie. Przede wszystkim w okresie grillowym bardzo trudno trafić

Ania gotuje
ZAPIEKANY KEBAB - KAPSALON + FILMIK 77

podane ze smaczną surówką i sosem .  SKŁADNIKI :  1 kg mrożonych frytek lub domowych, przygotowanych samodzielnie  2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę  1 przyprawa do grilla lub gyrosa sól do smaku  200 g sera goudy

Kulinarne Fantazje Marioli
Spring rolls 107

dolać odrobinę więcej wody. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sajgonki → Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Boczek z grilla w stylu azjatyckim → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze Artykuł Spring rolls pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Polędwiczka w glazurze z musztardy francuskiej 80

musztardy wydobywają się słodkie smaki. Gorczyca nadaje ostrości. Rozmaryn pięknie aromatyzuje całość, nadając polędwiczce charakteru i klasy. Całość uzupełnia ocet winny. Marynata warta jest polecenia wszystkim miłośnikom grilla, bo stanowi bardzo miłą odmianę od standardowych, sklepowych posypek do mięsa. Przepis zaczerpnęliśmy od Marian Burros , autorki książek kulinarnych. Składniki: 2 małe polędwiczki lub 1 duża 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki

Niedzielny kucharz
Caponata 60

kaloryczności wolę się nie wypowiadać. Byłabym w stanie ją pić – tak jak ocet, butelkami. Miałam w planie dorzucić jeszcze do caponaty kapary, ale wywiozłam je ostatnio na grilla i zapomniałam zabrać z powrotem do domu. Składniki: 1 bakłażan 2 dojrzałe pomidory 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula garść zielonych oliwek  pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano

Kardamonovy
Kofty wieprzowe 66

Taaak, wiem, kofty nie powinny być wieprzowe. Obiecuję zrobić oryginalne na grillu, jak tylko będę miała do wykorzystania baraninę. Ten przepis został już raz przemielony, ale nie opublikowany, właściwie nie wiem czemu. Dzisiaj nadrabiam, potrawa zdecydowanie warta zapamiętana. Mięsiwo wyszło bardzo aromatyczne, bardzo. Zresztą, sami widzicie co siedzi w składzie. Kofty zjedliśmy z plackami tortilli, z jogurtem, chili, sałatą

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania