białko, a następnie spójrz na ostateczną listę produktów bogatych w białko. 1. Piersi z kurczaka Grillowany kurczak jest pierwszym wyborem jako posiłek białkowy. Zawsze staraj się trzymać na grillu, upiec kawałki kurczaka lub piec je zamiast smażyć w oleju. 2 jajka Czy wiesz, że jajka dadzą ci 6 gramów białka i mniej niż 1 gram węglowodanów. Liczone
jakszef.plformy do pieczenia i obtaczamy w marynacie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 min. na 1 kg mięsa. Zazwyczaj ostanie 2-3 min zapiekam pod funkcją grill. Po upieczeniu odstawiamy na 10-15 min, aby wszystkie soki zwarły się w mięsie i nie uciekły po rozkrojeniu. Serwujemy! Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszarzodkiewka. Zawsze najpierw piekę duże kawałki warzyw, a w połowie pieczenia – mniejsze. Piekę ok. 40 minut w 180 st. C, jednak na ostatnie 3-4 minuty włączam funkcję grilla. Pysznie jest z sosem mojo verde. Ja robię go miksując: pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczkę mielonego kuminu 2-3 łyżki soku z cytryny 50 ml oleju rzepakowego
Kucharzycaodrobinę naturalnego barwnika spożywczego w kolorze czerwonym. Po udekorowaniu odstawić pierniczki w suche miejsce, aby lukier zastygł. Można również wstawić je na kilka minut do piekarnika z włączoną funkcją grill. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 pierniczka: Wartość energetyczna: 32 kcal Tłuszcz: 2,4 g Węglowodany: 0,7 g Błonnik 1,7 g Białko
Modern Cave Girlfeta opcjonalnie kwaśna śmietana Obrane ziemniaki gotujemy, aż będą prawie miękkie. Odcedzone mieszamy z dobrze zmieszaną oliwą z pieprzem oraz z harissą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i w opcji grill pieczemy około 25 minut. W tym czasie rzodkiew kroimy w półplasterki i mieszamy ją z pokruszoną fetą, solą i oliwą. Upieczone ziemniaki posypujemy posiekanym szczypiorkiem, podajemy z surówką i opcjonalnie
Mienta blogAromatyczny sos czosnkowy to niezastąpiony dodatek do dań z grilla, kanapek, zapiekanek, wędlin, itp. W moim domu podaję taki sos bardzo często, szczególnie na przyjęciach rodzinnych i nie tylko. Czosnek nazywany jest naturalnym antybiotykiem, zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy podatni na przeziębienia, powinniśmy jak najczęściej korzystać ze zdrowotnych właściwości czosnku. Może go spożywać każdy. Nie należy jednak
Danka Pichciselera naciowego. Całość polałam delikatnym sosem czosnkowym. Jeżeli ktoś nie lubi czosnku, może go pominąć, a surówka będzie równie smaczna. Może ona być witaminowym dodatkiem do dań z grilla lub obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka szczypiorku 2 łodygi selera naciowego 1/2 łyżeczki cukru Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek
Danka Pichciobiadu przygotowuję surówki na bazie kapusty lub sałaty. Tym razem jednak postanowiłam coś zmienić i przygotowałam ekspresową surówkę z pora z jabłkiem. Możną ją również podać do potraw z grilla lub jako dodatek do kanapek i wędlin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 2 jabłka 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 12% sól, pieprz 1 łyżeczka cukru
Danka PichciSurówka kopenhaska to prosty i smaczny dodatek do obiadu lub dań z grilla. Możemy ją również zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Robi się ją na bazie sałaty lodowej z dodatkiem marchwi, ogórków kiszonych (można je zastąpić konserwowymi), cebuli oraz szczypiorku. Surówka kopenhaska przygotowana w ten sposób od jakiegoś czasu gości na moim stole i bardzo
Danka PichciNieodłącznym dodatkiem do dań mięsnych, zarówno obiadowych jak i z grilla są u mnie różnego rodzaju surówki. Robię je przeważnie z mixu sałat lub sałaty lodowej z dodatkami świeżych warzyw. Podobna też jest dzisiejsza moja surówka. Do jej przygotowania wykorzystałam sałatę lodową, marchew, rzodkiewki oraz ogórka. Możemy ją doprawić według własnego uznania, a bezpośrednio przed podaniem polać sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka PichciSurówki to doskonały dodatek do obiadów, jak i dań z grilla. Możemy je przygotowywać z różnych składników, a dzisiaj mam dla was przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki oraz pora. Jest ona bardzo prosta do zrobienia ze względu na małą ilość składników, a zarazem bardzo smaczna i każdemu powinna się udać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kapusty
Danka PichciJednak pogoda lubi płatać figle, a też nie wszyscy posiadają ogródek, aby móc grillować. Dlatego dzisiaj przygotowałam szaszłyki wieprzowo-warzywne, które pieczemy w piekarniku. Można je również wrzucić na grilla, wówczas szaszłyków nie obsmażamy na patelni. W każdej wersji będą smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 800 g łopatki wieprzowej 400 g boczku wędzonego 2 czerwone papryki 3-4 nieduże
Danka Pichci