grill - 12274 przepisów (strona:375/819)

11 najlepszych wysokobiałkowych posiłków do dodania do diety 113

białko, a następnie spójrz na ostateczną listę produktów bogatych w białko. 1. Piersi z kurczaka Grillowany kurczak jest pierwszym wyborem jako posiłek białkowy. Zawsze staraj się trzymać na grillu, upiec kawałki kurczaka lub piec je zamiast smażyć w oleju. 2 jajka Czy wiesz, że jajka dadzą ci 6 gramów białka i mniej niż 1 gram węglowodanów. Liczone

jakszef.pl
Boczek pieczony miodowo-musztardowy 113

formy do pieczenia i obtaczamy w marynacie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 min. na 1 kg mięsa. Zazwyczaj ostanie 2-3 min zapiekam pod funkcją grill. Po upieczeniu odstawiamy na 10-15 min, aby wszystkie soki zwarły się w mięsie i nie uciekły po rozkrojeniu. Serwujemy!  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Pieczone warzywa z jogurtowym mojo verde 109

rzodkiewka. Zawsze najpierw piekę duże kawałki warzyw, a w połowie pieczenia – mniejsze. Piekę ok. 40 minut w 180 st. C, jednak na ostatnie 3-4 minuty włączam funkcję grilla. Pysznie jest z sosem mojo verde. Ja robię go miksując: pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczkę mielonego kuminu 2-3 łyżki soku z cytryny 50 ml oleju rzepakowego

Kucharzyca
Keto pierniczki lukrowane (Paleo, LowCarb) 210

odrobinę naturalnego barwnika spożywczego w kolorze czerwonym. Po udekorowaniu odstawić pierniczki w suche miejsce, aby lukier zastygł. Można również wstawić je na kilka minut do piekarnika z włączoną funkcją grill. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 pierniczka: Wartość energetyczna: 32 kcal Tłuszcz: 2,4 g Węglowodany: 0,7 g Błonnik 1,7 g Białko

Modern Cave Girl
Ziemniaki pieczone z harissą i pieprzem, podane z rzodkwią i fetą 116

feta opcjonalnie kwaśna śmietana Obrane ziemniaki gotujemy, aż będą prawie miękkie. Odcedzone mieszamy z dobrze zmieszaną oliwą z pieprzem oraz z harissą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i w opcji grill pieczemy około 25 minut. W tym czasie rzodkiew kroimy w półplasterki i mieszamy ją z pokruszoną fetą, solą i oliwą. Upieczone ziemniaki posypujemy posiekanym szczypiorkiem, podajemy z surówką i opcjonalnie

Mienta blog
Sos czosnkowy 100

Aromatyczny sos czosnkowy to niezastąpiony dodatek do dań z grilla, kanapek, zapiekanek, wędlin, itp. W moim domu podaję taki sos bardzo często, szczególnie na przyjęciach rodzinnych i nie tylko. Czosnek nazywany jest naturalnym antybiotykiem, zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy podatni na przeziębienia, powinniśmy jak najczęściej korzystać ze zdrowotnych właściwości czosnku. Może go spożywać każdy. Nie należy jednak

Danka Pichci
Surówka z sałaty lodowej 159

selera naciowego. Całość polałam delikatnym sosem czosnkowym. Jeżeli ktoś nie lubi czosnku, może go pominąć, a surówka będzie równie smaczna. Może ona być witaminowym dodatkiem do dań z grilla lub obiadu.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczka szczypiorku 2 łodygi selera naciowego 1/2 łyżeczki cukru Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek

Danka Pichci
Surówka z pora z jabłkiem 6838

obiadu przygotowuję surówki na bazie kapusty lub sałaty. Tym razem jednak postanowiłam coś zmienić i przygotowałam ekspresową surówkę z pora z jabłkiem. Możną ją również podać do potraw z grilla lub jako dodatek do kanapek i wędlin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 2 jabłka 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 12% sól, pieprz 1 łyżeczka cukru

Danka Pichci
Surówka kopenhaska 111

Surówka kopenhaska to prosty i smaczny dodatek do obiadu lub dań z grilla. Możemy ją również zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Robi się ją na bazie sałaty lodowej z dodatkiem marchwi, ogórków kiszonych (można je zastąpić konserwowymi), cebuli oraz szczypiorku. Surówka kopenhaska przygotowana w ten sposób od jakiegoś czasu gości na moim stole i bardzo

Danka Pichci
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i marchewką 112

Nieodłącznym dodatkiem do dań mięsnych, zarówno obiadowych jak i z grilla są u mnie różnego rodzaju surówki. Robię je przeważnie z mixu sałat lub sałaty lodowej z dodatkami świeżych warzyw. Podobna też jest dzisiejsza moja surówka. Do jej przygotowania wykorzystałam sałatę lodową, marchew, rzodkiewki oraz ogórka. Możemy ją doprawić według własnego uznania, a bezpośrednio przed podaniem polać sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Surówka z kapusty pekińskiej z porem 99

Surówki to doskonały dodatek do obiadów, jak i dań z grilla. Możemy je przygotowywać z różnych składników, a dzisiaj mam dla was przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki oraz pora. Jest ona bardzo prosta do zrobienia ze względu na małą ilość składników, a zarazem bardzo smaczna i każdemu powinna się udać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kapusty

Danka Pichci
Szaszłyki pieczone 92

Jednak pogoda lubi płatać figle, a też nie wszyscy posiadają ogródek, aby móc grillować. Dlatego dzisiaj przygotowałam szaszłyki wieprzowo-warzywne, które pieczemy w piekarniku. Można je również wrzucić na grilla, wówczas szaszłyków nie obsmażamy na patelni. W każdej wersji będą smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 800 g łopatki wieprzowej 400 g boczku wędzonego 2 czerwone papryki 3-4 nieduże

Danka Pichci