grill - 12274 przepisów (strona:377/819)

Opiekane roladki z tortilli z warzywami i żółtym serem 132

paprykę i pomidory. Na drugiej połowie placka rozłożyć żółty ser. Placek tortilli zwinąć jak najciaśniej, zaczynając od części z warzywami. Opiekanie roladek z tortilli Roladki z tortilli opiekać na grillu lub w obustronnym grillowym opiekaczu. Ciasno zwinięte roladki układać w mocno rozgrzanym grillowym opiekaczu. Opiekacz zamknąć i delikatnie docisnąć. Roladki opiekać przez około 30-45 sekund. Nie powinny zbyt długo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak przygotować solankę do ryb 159

kilka najważniejszych zasad. Oczywiście potrzebujemy do tego wędzarni. Najlepsze będą wędzarnie, które już za nieduże kwoty możemy zakupić w sklepach. Jednak jeżeli nie posiadamy takiej wędzarni to możemy użyć grilla z pokrywą lub w specjalnie przygotowanej beczce. Własnoręcznie uwędzone ryby są znacznie lepsze niż te sklepowe. Niestety w dzisiejszych czasach produkty, które kupujemy w sklepach jako “wędzone” często mają tylko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gołąbki inaczej 396

smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieloną pietruszką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gołąbki inaczej

Blog z Apetytem
Pomysł na pieczone szparagi w cytrynowej marynacie 99

dołu. Układam szparagi mieszając w oliwie tak, aby pokryła je dokładnie. Przykrywam naczynie i odstawiam na ok. 30 minut. Po tym czasie grilluję szparagi w piekarniku z funkcją grilla. W średniej temperaturze grillują się ok. 10 minut. Można także przełożyć szparagi na dobrze rozgrzaną patelnię grillową wraz z czosnkiem. Po ok. 10 minutach dodaję pokruszony ser feta. Oryginalny, nie „typu

Kucharzyca
Ziemniaki pieczone z limonką, pieprzem, kminem rzymskim i kolendrą 89

guacamole cheddar (użyłam z pieprzem) Obrane ziemniaki przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą prawie miękkie. Odcedzone zalewamy marynatą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i w opcji grill pieczemy około 25 minut. Podajemy z tymiankiem, kwaśną śmietaną, guacamole i cheddarem. Smacznego :) Artykuł Ziemniaki pieczone z limonką, pieprzem, kminem rzymskim i kolendrą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Najlepsze śniadanie na mieście w Warszawie – ranking top 10 120

większość restauracji na Koszykach jest otwarta od rana i ma menu śniadaniowe. Niektóre miejsca mają też promocję śniadaniową np. naleśnikarnia lub Kiełba w Gębie, które zapoznaje turystów z polskim grillem i jest idealnym miejscem dla miłośników jajek i bekonu.  W Hali Koszyki jest też cukiernia Karmello i piekarnia Aroma, więc jeśli przyjdziesz w kilka osób, każdy może wybrać sobie

Ugotowane pozamiatane
O macedońskiej kuchni słów kilka 99

Macedońska Szopska i fryty z serem  Z typowo restauracyjnych dań polecamy tave vegetariani czyli zapiekankę warzywną w kremowym sosie, pljeskavicę czyli bałkańską wariację na temat kotletów mielonych z grilla oraz wątróbkę z czosnkiem . Skopsko to piwo, które zdecydowanie dominuje w restauracjach i jest to macedońskie piwo numer 1. Macedońskie wino jest bardzo dobre i w naprawdę przystępnej cenie. Szczególnie

Roślinożerni urlopowicze
Durrës - stolica albańskiego wybrzeża | Bałkany cz.7 111

polecamy w celu skosztowania kuchni albańskiej. Obsługa była dość zdziwiona wizytą turystów, bo miejsce to chyba głównie odwiedzane jest przez lokalsów. Znajdziemy tu co prawda głównie potrawy mięsne, z grilla. Jednakże udało nam się uformować również przepyszny wegetariański obiad składający się z pity, grillowanych warzyw, zapiekanej fety i sosu tzatziki. Warto wspomnieć o tym, że oprócz pysznego jedzenia skuszą

Roślinożerni urlopowicze
Sajgonki z mięsem mielonym i warzywami 106

push({}); Składniki: 18 arkuszy papieru ryżowego 300g mięsa mielonego wieprzowego 150g mrożonej mieszanki warzyw po chińsku 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki ostrej przyprawy do grilla olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i wrzuciłam mrożone warzywa chińskie. Smażyłam je pod przykryciem, aż się rozmroziły i zrobiły miękkie. Warzywa przełożyłam

Waniliowe Improwizacje
Wege LunchBox 112

oliwą, bataty i ziemniaki posypuję wędzoną papryką i kminem rzymskim w całości, resztę tylko doprawiam solą. Wszystko układam na blaszce, warzywa lądują w piekarniku na 190 stopni, na funkcji grill na ok. 50 minut. Po upieczeniu układam w pudelku hummus, obraną ze skóry paprykę, ziemniaki, bataty, gotowaną ciecierzycę (zawsze zostawiam coś przy robieniu hummusu) dodaję do tego ulubione kiełki

Cookery.pl
Pieczony filet z kurczaka w papryce 81

olejem. Ułóż cebulę, filety z kurczaka i delikatnie podlej całość tłuszczem . Piecz 30-40 minut pod przykryciem, a potem 10 minut bez przykrycia. Pod koniec możesz też włączyć funkcję grilla na kilka minut, ale nie przesadzaj z nią, aby mięso nie zrobiło się twarde. Przygotuj sos : wymieszaj jogurt naturalny, musztardę, sok z cytryny i dopraw całość solą, pieprzem i pietruszką

Rozdomowiona
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 86

diety stosowanej przez konserwatywnych muzułmanów).   To właśnie z tego mięsa Marokańczycy wytwarzają wszelkiego rodzaju KIEŁBASKI – często sprzedawane na ulicach w formie street foodu . Popularne są szaszłyki z grilla, a także mięso smażone i duszone. Częstym dodatkiem do dania są warzywa ( najczęściej gotowane ) – MARCHEW, ZIEMNIAKI, POR, CIECIERZYCA czy też SOCZEWICA. Przyprawia się je na ostro lub na słodko

Ostra na Słodko
Sałatka warzywna z szaszłykiem z krewetek FIT 79

ząbek czosnku i 1 łyżkę soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Cukinie kroimy w plastry, krewetki nabijamy na wykałaczki do szaszłyków i grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny i sól dokładnie ze sobą łączymy. Sałatę rozkładamy do misek, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę, ostudzoną i zgrillowaną cukinię, cebulę pokrojoną

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania