12.10 .2019 Magda Dla mnie nie ma lepszego sposobu podania kupnych, mięsnych tortellini niż zapiec je w prostym, pachnącym sosie pod warstwą ciągnącej się mozzarelli. Jest to też świetny pomysł na ekspresowy i naprawdę pyszny obiad – zero gotowania, tylko mieszamy składniki, a całą magię robi za nas piekarnik. Składniki (na 2 porcje): opakowanie gotowych, mięsnych tortellini 2 szklanki passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku szczypta cukru łyżeczka suszonego oregano kulka mozzarelli &nb... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.