grill - 12274 przepisów (strona:191/819)

Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 173

tylko na sklepowej półce zobaczyłam ser Arla Apetina przeznaczony na grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą .  Jak już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest świeży(...)drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam Dodatki: 4 kawałki fileta z kurczaka (wystarczyła mi mała podwójna pierś) 4 plastry czerwonej cebuli 4 plastry sera na grilla Apetina 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy zrobić błyskawicznie, podsmażając na patelni pół szklanki porzeczki z gałązką mięty, pod koniec dodając płaską

Wrzosowa Polana
Żeberka z marynaty (Coca-Cola +whisky), pieczone i grillowane w piekarniku 107

termoobieg). Żeberka wstawiłam (przykryte) do gorącego piekarnika na 80 minut. W połowie pieczenia każdy kawałek odwróciłam na drugą stronę.   Po godzinie przełączyłam grzałkę piekarnika na grill i piekłam żeberka dalej, ale już w odkrytym naczyniu. Najpierw 10-15 minut, potem odwróciłam na druga stronę i znów wstawiłam na 10-15 minut. Oczywiście polewałam wytworzonym sosem.   Jeśli Wasz piekarnik(...)funkcji „grill”, to spróbujcie przełączyć na pieczenie z górną grzałką, ale naczynie trzeba wstawić na wyższą półkę w piekarniku.             Żeberka pięknie się upiekły.   To ważne. Ale najważniejsze, że są smaczne. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys     Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 175

zupy czy sałatki) znaleźć można właśnie na stronie „Zagrodowego z Podlasia”. Szczególnie polecić należy kurczaka grillowanego z racji beztłuszczowej obróbki termicznej. Dzięki nowoczesnym urządzeniom można go przygotować także na grillu elektrycznym poza tradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka(...)grubości plastry. Pozostałe składniki łączymy ze sobą i mieszamy. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia, po wyjęciu z marynaty, układamy na grillu i pieczemy, aż będzie rumiane. Można podawać z sałatą polaną jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem

Tradycyjna Kuchnia
,,Pieczone ziemniaki w koszulce z szynką parmeńską ’’ 185

Aromatyczne i chrupiące ziemniaki pieczone z szynką parmeńską i ziołami smakują doskonale solo lub jako dodatek do dań obiadowych oraz mięs z grilla! Składniki: 4 małe ziemniaczki 4 plastry szynki parmeńskiej zioła: rozmaryn, oregano sól, pieprz, łyżka przyprawy ziołowej do grilla oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki dobrze szorujemy i podgotowujemy – ok. 10 minut w osolonej wodzie. Następnie ziemniaki dokładnie odcedzamy

Podróż w kulinaria
Ogórki małosolne! Najważniejsze zasady przy robieniu ogórków! 1635

Ogórki małosolne! Kto ich nie lubi? Ja uwielbiam! Jak zrobić ogórki małosolne samemu w domu? Nic prostszego! Wystarczy jeden dzień i mamy ogóraski. Idealne na kanapki, do obiadu, na grilla, na imprezy. Do czego dusza zapragnie! To czego potrzebujesz to dobrej jakości ogórki, zwróć uwagę aby były jędrne i ładnie zielone (nie kupuj nigdy w kolorze idącym ku żółci). Koper(...)ciemnym miejscu.  Jeśli ogórki będą stały na słońcu będą gorzkie! To najważniejsze zasady przy przygotowaniu ogórków małosolnych. Jak widzicie nic trudnego! Zróbcie sobie na weekend, może będziecie mieć grilla albo imprezkę ze znajomymi, będą wtedy idealne

SMYKWKUCHNI
Podpłomyki grillowane faszerowane 168

wodą i solą, tworząc elastyczne ciasto. Dzielimy ciasto na 2 części, formuje my z nich 2 koła. Ciasto grillujemy z obu stron, aż odbiją się na nim paski z grilla. Gorące podpłomyki smarujemy sosem, obkładamy sałatą, plasterkami pomidora, oraz plasterkami sera, doprawiamy solą i pieprzem, składamy razem, dociskamy i kroimy podpłomyki na ćwiartki. Kanapki z grillowanych podpłomyków są świetną, sycącą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czatnej z mango i cebuli 217

około garść, tyle miałem akurat w kuchni. Możecie dać więcej, dzięki czemu smak będzie bardziej orzeźwiający. Całość jeszcze chwile dusimy, a następnie blendujemy na gładką masę. Doskonały dodatek do grilla i pieczonych mięs. Do podawania na ciepło i na zimno. Smacznego!   Jeśli chcecie, możecie zrobić bardziej złożoną wersję tego sosu, dodając do niego 1/3 szklanki rodzynek, nieco imbiru

MarcinChef
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 127

jakie znalazłam na Ceneo było za ok. 130 zł 2. Frytkownica beztłuszczowa - świetna, lżejsza alternatywa dla miłośników frytek :D Cena również atrakcyjna, na allegro minimum 300 zł 3.   Grill elektryczny- 1 kW- dobra cena, ale nie powala. Tak  mniej więcej kosztują. Wrzucam go tu do okazji, bo słyszę że często ktoś ostatnio poszukuje grilli elektrycznych, więc może się

Tradycyjna Kuchnia
14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA 175

lipca Cook Up zaprasza na wyjątkowo treściwe warsztaty kulinarne.... Artykuł 14 LIPCA – COOK UP NA GRILLU – WARSZTATY KULINARNE – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Recenzja książki "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii" 160

podzielić się z Wami moją opinia na temat tych książek oraz moimi nowymi przepisami.  Sezon grillowy w pełni, więc na pierwszy ogień pójdzie książka "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii". Lato sprzyja grillowaniu, dlatego zachęcam Was do eksperymentowania w kuchni podczas grillowania potraw. Przydatną inspiracją będzie książką autorstwa s. Marii Goretti Guziak pt. "Dania i potrawy z grilla

Z miłości do słodkości
RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI 225

Statystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Caprese z grilla. 104

Sałatka caprese to częsty gość na moim stole. Pomyślałam, że skoro tak chętnie ją jemy, to może warto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było! SKŁADNIKI: 3-4 dojrzałe pomidory kulka młodej mozzarelli  1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz z moździerza grubo mielony WYKONANIE: folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą, posypujemy(...)solą i pieprzem, na wierzch kładziemy krążki cebuli, skrapiamy oliwą z oliwek,  zawijamy w folię, kładziemy na grillu(na boku- nie w centrum), smażymy 15 min. następnie otwieramy i grillujemy do odparowania płynu-gotowe

Kuchnia Beaty
Warsztaty grillowe z firmą Sokołów 168

towarzystwie ogromnej ilości warzyw i owoców.  Zastaliśmy przywitani kieliszkiem szampana i pysznymi wędlinami z mnóstwem owoców. Obejrzeliśmy film firmy Sokołów o jakości jaką charakteryzują się produkty Sokołowa. Grille Webera zostały "odpalone" a my ruszyliśmy przygotowywać dania do grillowania.  Każdy z nas wylosował przepis i miał sam lub w teamie pracować na nasz wspólny sukces.  Nasze menu zawierało(...)grzanki z masłem czosnkowym, sałatkę z arbuzem i fetą, żeberka z grilla, szaszłyki,  grillowane warzywa, ziemniaczki pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w  postaci sosów i dipów.  Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów.  Sommelier z firmy Czerwona Oliwka profesjonalnie doradzał nam jak łączyć wino z poszczególnymi smakami

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania