grill - 12274 przepisów (strona:188/819)

Grillowane burrito 149

chłopaków potraw . Nigdy jej nie odmawiają " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Grillowane burrito jest w zasadzie klasycznym daniem kuchni meksykańskiej , tyle że zapieczone w elektrycznym grillu staje się przyjemnie chrupiące i cieplutkie , co jeszcze bardziej cieszy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , prosta potrawa , nada się na każdą okazję . Składniki : 1 opakowanie(...)Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia . Nakładamy obficie na tortille i zawijamy ( tak jak gołąbki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) Wkładamy do nagrzanego do 200 C elektrycznego grilla lub grillujemy na patelni do momentu aż wierzch nabierze ładnego koloru i wypalą się prążki . Gotowe , serwujemy z sosem guacamole " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego

Ogrodnik w podróży
Sos chrzanowy na trzy sposoby 218

mnie na chrzan, tak więc powstały propozycje na kilka wariacji z chrzanu - zdrowo i rozgrzewająco - niekoniecznie zimowo:) Są to pomysły na doskonały dodatek do mięs, także tych z grilla w okresie letnim, gotowanych warzyw, kanapek, np. z wędlinami, serów, pieczywa, jajek na twardo, Oczywiście w zależności ile go potrzebujecie dowolnie modyfikujcie ilości składników proporcjonalnie co całej reszty. Smacznego(...)cytryny sól, świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: wszystkie składniki dobrze mieszamy ze sobą, gotowe! Proste? Proste i smaczne:) Sos chrzanowy z miodem Idealny dodatek do mięs z grilla, gotowanych warzyw i kanapek. Składniki: 6 łyżek chrzanu tartego 1 marchew 1/4 selera korzeniowego (około 10 dag) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżka oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżka posiekanej

Zasmakuj Kuchni
Pałki Z Kurczaka W Marynacie Musztardowej 184

jeszcze lepiej francuska 2 całe marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebulka oliwa lub olej ewent. sól, pieprz 1. Pałki myjemy i dokładnie osuszamy. 2. Następnie nacieramy przyprawą do grilla oraz smarujemy dokładnie musztardą i chowamy do lodówki na 1h. 3. Przed pieczeniem przekładamy nasze pałki do naczynia żaroodpornego razem z warzywami które kroimy na mniejsze kawałki (paski, słupki, plasterki(...)delikatnie polewamy całość oliwą / olejem tak aby trochę oliwy było na dnie naczynia. Warzywa możemy obsypać również przyprawą do grilla lub tylko solą i pieprzem. Pieczemy w 200 stop przez 1 h lub do czasu aż mięsko będzie miękkie

Gotowanie...to proste !
Kulinarne podróże Magalie - Morawy cz. II 141

ładnie podane, a co najważniejsze - przepyszne!  Sama restauracja jest także bardzo urokliwa - w jej wnętrzu znajdują się dwa osobne pomieszczenia, pierwsze z murowanym kominkiem, na którym znajduje się grill i przygotowywane są na nim między innymi mięsa zamawiane przez gości, wszystko w nieco mrocznym, pubowym klimacie.  Druga sala zaś promienieje sama w sobie - bo jest dla odmiany ... biała(...)nazwy z "Gloria" na "U Namornika" zyskała również piękne pomieszczenie w tym właśnie stylu.  Menu restauracji zachęca do jedzenia. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawych propozycji, pyszne mięsa z grilla, cudowne przystawki - są nawet ślimaki! Znalazło się w nim również kilka propozycji dla wegetarian.  Wszystko napisane w jasny, przejrzysty sposób, bez zbędnych językowych ozdobników, a co najważniejsze - również

Garniec Magalie
Einfolie 158

Eintopf to danie jednogarnkowe. Idąc tym tropem nazwałem dość popularne danie, często przygotowane w różnych konfiguracjach na grillu, to jest mieszankę zawiniętą w folię aluminiową jako Einfolie. Z serii wpisów grillowych czyli relaks na RODOS. Trochę porządków, potem obiad, a na końcu chillout z jakąś dobrą książką. Tą ze zdjęcia pożyczyła mi Paulina, bo wiedziała, że ze wszystkich, które(...)Składniki: - młode ziemniaki - cebula - marchewka - jakieś parówki - olej Wykonanie: Wszystko obieramy, kroimy na plasterki i mieszamy. Wkładamy na folię aluminiową i dolewamy trochę oleju. Zawijamy pakunek i umieszczamy na grillu. Ja podałem najprostszą wersję, ale tak jak Eintopf, to danie również, ma prawie nieograniczone możliwości

Kryzysowa Książka Kucharska
Pokemony i pająki - spiderburger 165

jakbyśmy chcieli zrobić z nich coś na kształt domowej roboty pocisków dum-dum. Nacinamy tak prawie do połowy zostawiając ok 1-2 cm nienaciętej części w środku. Kładziemy na grilla. Możemy to również przygotować nad ogniskiem jeśli nie mamy grilla w pobliżu. Pod wpływem ciepła nacięte końcówki się rozkładają i parówka zaczyna wyglądać jak pająk. Nawet ilość nóg się zgadza

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczone krążki koziego sera, pieczona gruszka, soczyste owoce granatu, marakui i lychee 244

wyjątkowy smak lychee łączy się z słodko kwaskowymi owocami granatu i marakui na zimno. Kremowy lekko ostry smak pieczonych krążków koziego sera i słodki delikatny smak gruszki z grilla łączy się na ciepło. Wszystko ułożone jest na podpieczonej na grillu rzymskiej sałacie, a tymianek uzupełnia wyjżtkowość całej tej uczty smakowej. Na koniec wszystko polałam delikatnym winegretem na bazie jasnego balsamico

Sztuka gotowania w/g Samiry
"Lizaki" z kurczaka w maśle orzechowym 141

folią spożywczą i odstawić na około 30 minut.  Mięso nadziewać wzdłuż na patyczki do szaszłyków i grillować po kilka minut z każdej strony. Można to robić na tradycyjnym grillu lub grillu elektrycznym w domu. Można też upiec je w piekarniku pod górna grzałką.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tortille z wędzonym łososiem i chrzanowym serkiem 247

posypujemy go cząstkami cytryny i garścią mieszanki sałat. Lekko wszystko pieprzymy. Zakładamy na nadzienie boki tortilli, następnie z jednego końca rolujemy – zawijamy burrito. Gotowe, nadziane tortille grillujemy na elektrycznym grillu, grillowej patelni albo na kratce klasycznego, węglowego grilla. Przecinamy na ukos albo kroimy w mniejsze kawałki, takie na jeden kęs i od razu podajemy. Białe wino lub lekkie jasne piwo

Karo in the Kitchen
Karkówka z grilla 123

Dziś mięso lubiane szczególnie przez Panów :) Składniki na karkówkę z grilla (8 porcji): karkówka około 1 kg 3 - 4 łyżki oleju pieprz ostra papryka curry przyprawa do karkówki Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki. Zalać olejem i doprawić wedle uznania. Dokładnie wymieszać. Marynować minimum 3 godziny. Grillować od 5 do 8 minut z każdej strony (im bardziej rozgrzany grill

Karola gotuje
Mielone z niespodzianką i sosem tzatziki 94

Pomimo deszczu rozpaliliśmy grilla. To znaczy podczas rozpalania jeszcze go nie było, ale nie zniechęcił nas on do ucztowania. Tym razem na ruszczcie znowu pojawiło się coś nowego, choć sos był nam już dobrze znany. Składniki na mielone z niespodzianką (4 kulki): mięso mielone 500 g 2 łyżki bułki tartej cebula ząbek czosnku 4 jajka sól pieprz Vegeta opcjonalnie pietruszka(...)czosnkiem i doprawić (wedle uznania). Obtaczać obrane, ugotowane (ostudzone!) jajka mięsem i odstawić do lodówki. Mięso ma mieć kształt kulki. Grillować 10 - 20 minut (w zależności od stopnia rozpalenia grilla; ja miałam już żar, a więc zajęło mi to około 20 minut) - najlepiej sprawdzać na bieżąco! Sos tzatziki: ogórek szklarniowy długi 2 ząbki czosnku duży jogurt naturalny typu greckiego kilka

Karola gotuje
Grillowany bakłażan z oscypkiem i pieczarkami 80

grillowanego bakłażana z oscypkiem i pieczarkami (4 porcje - przystawki): średniej wielkości bakłażan pieczarki około 200 g oscypek (takie niteczki, makaroniki - 1/2 pęczka) 1/4 pęczka szczypiorku przyprawa klasyczna do grilla sól Pokrojone w paski pieczarki podsmażyć na maśle. Ja dodałam do nich na koniec jeszcze odrobinę soli i przemieszałam. Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Obficie posolić i odstawić(...)minut. Umyć i osuszyć, przed samym wyłożeniem na ruszt posypać przyprawą do grilla. Grillować z obu stron do uzyskania chrupkości, wyłożyć na niego oscypek. Poczekać aż ser zacznie się rozpuszczać. Ja dodatkowo polałam na koniec (już na talerzu) bakłażana oliwą z oliwek z patelni z pieczarkami (po ich uprzednim podgrzaniu). Posypać szczypiorkiem

Karola gotuje
Pstrąg tęczowy z grilla 111

Wrzucam obiecany przeze mnie kilka dni temu przepis na grillowaną rybę. Prosty, a przy tym smaczny i zdrowy. Kolejna alternatywa dla grillowanych mięs. Składniki na pstrąga tęczowego z grilla (4 porcje): 4 pstrągi tęczowe (patroszone) przyprawa do ryb lub jeśli ktoś nie ma: sól, zioła, opcjonalnie papryka sok z 1/2 cytryny 1/2 pęczka pietruszki masło Rybę umyć. Ja zawsze odkrawam(...)koniec dodać kawałki (niewielkie; po dwa lub trzy) masła. Rybę złożyć i szczelnie owinąć folią aluminiową. Grillować około 20 minut. Na końcu grillowania najlepiej jest otworzyć ryby na grillu, wciąż leżące na folii i zobaczyć czy są one już gotowe, a przy tym wycieknie z nich nadmiar nagromadzonego masła i wody

Karola gotuje
Szparagi z grilla z sosem bazyliowym 146

Szparagi z grilla które robi się bardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3 szparagi białe 3 plastry boczku wędzonego 1/3 piersi z kurczaka sól, pieprz papryka wędzona 3 pomidorki koktajlowe oliwa sos bazyliowy: 1 garść liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny(...)plastry cienkie i wąskie. Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami. Doprawiam solą, pieprzem, papryką, smaruję oliwą i układam na grillu razem z pomidorkami. Sos: Liści bazylii miksuję z oliwą z oliwek,  sokiem z cytryny. Dodaję sól, pieprz, jogurt grecki i mieszam całość. Szparagi podaję z sosem

wesoła kuchnia
awokado w grillowanej tortilli 172

pieprz i sól,  Następnie całość mieszamy (blenderem lub widelcem) na jednolitą masę . Pastą z awokado smarujemy tortille, na wierzch układamy liść salaty, po czym rolujemy placek. Teraz  grilla smarujemy łyżką oliwy i układamy na nim tortille, grillując z obu stron przez kilka minut ( ja użyłem do tego elektrycznego grilla, ale możemy tortille również ułożyć na dużej patelni). Podajemy

Miód i pieprz