cytryny, sól ziołowa... wszystkie te podstawowe smaki nieźle się razem komponują! Więc do dzieła! Dlaczego warto? Jak już wspomniałam wyżej, dipy przygotowuję tylko na bazie jogurtu naturalnego, jogurtu greckiego lub serka typu Bieluch. Nie robię tego, bo się odchudzam, tylko dlatego, że lubię wiedzieć, co jest dodawane do moich posiłków. Staram odżywiać się zdrowo, bez zbędnych konserwantów, barwników
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńdrugie śniadanie. Składniki (na 8 kibinów): Ciasto 420 g mąki + mąka do podsypania 135 g miękkiego masła 2 jajka + 1 małe do smarowania 150 ml śmietany(użyłam jogurtu greckiego) pół łyżeczki soli Farsz 400 g siekanego drobno mięsa (użyłam filetu z indyka) 2 cebule 40 g posiekanej kapusty (użyłam pekińskiej, bez głąba) sól pieprz mielony Mąkę wymieszać z solą, masłem
Weekendy w domu i ogrodzieugotowały to przedłużamy czas gotowania . Kiedy warzywa mamy już miękkie, blenderem wszystko mielę na gładką konsystencję i doprawiam do smaku według uznania . Krem można podać z łyżką jogurtu greckiego czy bądź śmietany
Mój Smakgotujących się warzyw . Kiedy warzywa mamy już miękkie to blenderem wszystko miksujemy i doprawiamy solą do smaku oraz pieprzem . Możemy podać z odrobiną śmietany , bądź jogurtem greckim
Mój Smakdań z grilla🙂 Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini
czarrna od kuchniwbić też w niego widelec i sprawdzić, czy jest dostatecznie miękki. PODANIE Upieczony bakłażan dobrze smakuje w wersji solo, ale można też podać go z sosem czosnkowym lub jogutem greckim. Po konsumpcji regeneruje 3 punkty zdrowia, dodaje 37,5 punktów nasycenia oraz 5 punktów poczytalności. Gotowanie w grze trwa 40 sekund, a potrawa gnije po 15 dniach. Tylko uważajcie, żeby
Nerds Kitchentutaj . Składniki: - 120g masła - 135g mąki orkiszowej typ750 (lub 120g pszennnej) - 80g mielonych migdałów (bez skórek) - 110g ksylitolu lub cukru - 1 jajko - 2 łyżki naturalnego, gęstego jogurtu greckiego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - szczypta soli - skórka otarta z 1 sparzonej cytryny - sok wyciśnięty
Smaczne Zdrowerozmarynowe szaszłyki, harmonijki z cukinii czy cynamonowy kalafior. Na deser zaś nie zabraknie słodkości, za którymi przepada sama autorka. Wśród nich znajdziemy przepis na daktyle z pomarańczami i pistacjami, greckie parfait, smażone banana split czy deser śliwkowy z tymiankiem. „Wielka uczta” to książka kucharska, która cieszy podniebienie oraz oczy. Proste, by nie rzec, że wręcz minimalistyczne, w przystępny
Krzywa Prostaskładniki: 130 g liści szpinaku 50 g czekolady gorzkiej 2 zamrożone banany 400 g jogurtu greckiego 500 ml mleka (może być roślinne) wykonanie: Do misy Thermomixa lub innego robota o dużej mocy wkładamy zmrożone banany, szpinak, wlewamy mleko i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy jogurt oraz posiekana czekoladę i mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę przelewamy do pojemnika
Domowy Smak Jedzeniajajka ugotowanych na twardo 1 papryka czerwona 1 jabłko winne (około 250 g) 3 łyżki usiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy lub oleju 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego lub śmietany 1 łyżeczka musztardy stołowej 2 łyżki soku z cytryny do smaku sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka ziemniaczana Przygotowanie: Dokładnie umyte ziemniaki gotuję w mundurkach do miękkości
Uwaga Babcia Gotujeduża szczypta tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 2 szczypty pieprzu 2 duże papryki czerwone 600 g pomidorów 1 cebula (około 120 g) 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego lub śmietany 12% lub 18% 1 łyżka usiekanego koperku 1 łyżka usiekanej natki pietruszki 1 łyżka usiekanego szczypiorku 2 łyżki mąki pszennej lub kukurydzianej 1 łyżeczka papryki słodkiej duża szczypt
Uwaga Babcia Gotujełyżek wody 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3 łyżki cukru Nadzienie: 1 nieduży, dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 100g nutelli 1/2 łyżki mąki kukurydzianej Dodatkowo: 250g greckiego jogurtu 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią cukier puder do posypania Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. W mące zrobić wgłębienie i masło zetrzeć
Mała Cukierenkawszystkich po przerwie wakacyjnej . Zwiedziłam dużo fantastycznych miejsc ,nie odpoczęłam w ogóle .Na dobry początek proponuję pyszny mus jeżynowy .Polecam. Składniki: 4 porcje 500 ml jeżyn 125 ml jogurtu greckiego jeśli lubicie słodko – cukier do smaku ,u mnie bez. Owoce z jogurtem umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki mus .U mnie zostały pesteczki .Jeśli ich nie lubicie najpierw
Ladylaura.Suróweczka..pyszna.. szybka do zrobienia. kapusta pekińska ogórek zielony marchewka por sól, pieprz majonez jogurt grecki Kapustę poszatkować, pora pokroić w pół talarki, marchewkę i ogórka obrać i ze trzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, jogurt ,doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 500 g mąki pszennej 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego sól świeży czosnek oliwa z oliwek natka pietruszki Dodatki: sum afrykański szpinak świeży pomidorki cherry tuńczyk w oleju ser gouda Przygotowanie: Zabawę rozpoczynamy od włączenia piekarnika. U mnie była to opcja 180 (nawet 200 - zależy od piekarnika) stopni z termoobiegiem. Następnie mąkę przesiewamy do miski i doprawiamy szczyptą soli
Karczma Honorietty