kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka z buraków, rukoli, sera pleśniowego Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Sałatka z brokułami
Kuchnia Bazyliiszklanka mąki pszennej 1/2 szklanka mąki pszennej razowej 1 łyżka oliwy 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki ciepłej wody lub mleka Sos: 200 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku ulubione zioła (u mnie zioła prowansalskie) Dodatki: 3 figi 3 plasterki prosciuto 1/2 kulki mozzarelli (ok. 60 g) 1/2 serka camembert (ok. 60 g) 50 g sera typu
Martyna Cookspokrojone ,dusić do miękkości. Do fasolki dodać gotowe warzywa,wymieszać .Dodać przecier,przyprawy i dusić 15 minut. Nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 minut.:)) Jak lubicie rybe po grecku to ta sałatka tez ,bedzie Wam smakowała
w mojej kuchnikwasu pantotenowego, kwasu foliowego i prowitaminy D2. Boczniaki obniżają poziom cukru i cholesterolu,niszczą komórki nowotworowe.Są źródłem białka witamin i soli mineralnych. Dzisiaj propozycja boczniaków alla ryby po grecku do słoików. Pyszna potrawa, można ją jeść na ciepło i na zimno. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 kg ładnych boczniaków 9 cebul 1 kg marchewki 2 łyżki domowej vegety
Sama słodycz i szczypta chiliWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 220-250 g twarogu półtłustego, 2 czubate łyżki jogurtu greckiego, duży pomidor, duża garść posiekanej natki pietruszki, pęczek szczypiorku, sól, pieprz. Przygotowanie: Pomidora oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję w małą kosteczkę. Szczypiorek siekam. Twaróg rozgniatam widelcem. Łączę z jogurtem. Następnie dodaję posiekane warzywa
JejKuchniapieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy 1 szalotka 1 łyżka odsączonych z zalewy kaparów 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, słodka czerwona papryka
cool and mintymąki pszennej 100 g mielonych orzechów laskowych (polecam Skworcu ) 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu 60 g jogurtu greckiego Ponadto: 400 g twardych jabłek 1 płaska łyżeczka cynamonu 50 g orzechów laskowych 1 płaska łyżka cukru trzcinowego Wykonanie: Wszystkie składniki wcześniej wyjmujemy z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Tortownicę o średnicy
Smak mojego domuduże jajka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej -100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 250 g mąki pszennej tortowej - 4 duże łyżki jogurtu greckiego - łyżka mleka - łyżeczka cynamonu - łyżeczka kardamonu - 1/4 szklanki posiekanych migdałów - 1/4 szklanki chipsów kokosowych lub wiórków kokosowych - 2 łyżki startej czekolady gorzkiej - 5 dużych śliwek Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia
SMYKWKUCHNISoczysta, krucha i przepyszna jest karkówka w sosie jogurtowym. Nic więcej poza przepisem nie powiem :) Składniki : 0,5 kg karkówki 3-4 cebule 200 ml jogurtu greckiego łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy
Mechanik w kuchniszkl. mąki tortowej 1 budyń waniliowy Cykoria 1 i 2/3 szkl. drobnego cukru 4 jajka 1 szkl.oleju rzepakowego 300 g jogurtu naturalnego greckiego lub naturalnego gęstego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Cykoria 3/4 kg owoców [ u mnie maliny] kisiel truskawkowy Cykoria UWAGA: Kisiel dajemy tylko do soczystych owoców jak rabarbar, truskawki, maliny
Moje domowe kucharzenieosoby): 1 połowa fileta z kurczaka 1/2 średniej wielkości pomidora 1/2 średniej wielkości czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli sól pieprz papryka słodka papryka ostra 1 sos sałatkowy np. grecki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła Przygotowanie: Fileta umyć, osuszyć dokładnie. Oczyścić błonki nożem, ponakrajać w poprzek (kroimy tak ale żeby nie przeciąć całkiem) robiąc takie jakby kieszonki. Obsypać
Gotuj z Mąkąmrożony brykiet) Kilkanaście pieczarek 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki serka śmietankowego 2 łyżki jogurtu greckiego Gałka muszkatołowa, sól, pieprz Drobno posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek i pieczarki. Trzymamy wszystko na patelni tak długo - aż woda z pieczarek odparuje. Zawartość patelni przekładamy
Mamuśka wraca do formySernik bez sera i spód z herbatników, a do tego akcent w postaci śliwek. Składniki : jogurt typu greckiego duży 400 g waniliowy serek homogenizowany 150 g 2 jajka budyń waniliowy bez cukru 3 łyżki cukru pudru 4 małe śliwki węgierskie płaska łyżeczka kakao ok 80 g herbatników 50 g masła Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy. Masło rozpuszczamy. Mieszamy razem. Wypełniamy dno foremek
Lena Gotujecycuszki to podstawa-wiadomo to nie od dziś. Tak więc, żeby nie było tak monotonnie tym razem pierś curry! SKŁADNIKI 1 podwójna pierś Duży jogurt grecki, lub naturalny 3 łyżeczki curry 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego Mała cebula Piersi oczyszczamy
Mamuśka wraca do formySkładniki: - szklanka mąki kukurydzianej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki soli - jajko - 20 g czekolady gorzkiej - 3 łyżki jogurtu greckiego - 40 g cukru/słodzika Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Wbijamy jajko oraz wlewamy jogurt. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy pokrojoną w kostkę czekoladę. Całość łączymy. Na blasze wyłożonej papierem
Health-Fit-Life