Na pocz ōntku chciołech wszyskim tym, co niy lubiōm wiórkōw kokosowych (kōłkōsraszpli), pedzieć, żeby sie niy nerwowali, bo w tym daniu ich niy znojdōm. Te ciasto
Chop w kuchniOstatnio bardzo często robię ten ryż jako dodatek do mięsa albo jako samodzielne danie obiadowe. Do takiego ryżu wystarczy dodać chociaż garść groszku, ale ja daje
Mama GotujeSpanakopita Składniki na blachę 25 x 35 Na 6 porcji: 1 opakowanie ciasta filo (7 płatów) 2 łyżki oliwy z oliwek
peggiwkuchniRożki z ciasta filo z serem Na około 34 rożki: 180 g fety 12 % 200 g chudego twarogu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jaja świeżo
peggiwkuchniMałe smażone rybki – girice albo gavun czyli ateryna- na chrupko, panierowane tylko w mące i posolone, podawane z cząstkami cytryny. Większość z turystów odwiedzających kraje
Pociąg Do Kuchni[1] Bez [2] to eksperymyntalny, bo dołech tam wyrzywo, ftore żech kupiōł piyrszy rołz w życiu- fenkuł. Inkszo nazwa tego to koper włoski i joł
Chop w kuchniPo wakacjach to czowiekowi sie jakosić tak ciynższo chycić za te garce, a jak na dworze jeszcze je hic, to chciałoby sie raz dwa cojś mieć
Chop w kuchniDodatek oliwy anyżowo - cytrynowej podkreśla smak. Składniki 2 cykorie miks sałat pół selera małego sok z połowy cytryny 1 mała cebula 200 g boczniaków 2
R'n'G KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „Król imprezy” to pyszna i sycąca sałatka, która sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, szczególnie
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na
Marta GotujePyszna babka i bardzo prosta w wykonaniu. Wykonanie w thermomix na dole. Masło utrzeć na gładką puszystą masę, dodać jajka i dokładnie wymieszać. Do masy dodać
Kuchnia PokoleńTym razem bez wsparcia historycznego, bo po rumcajsowemu. Delikatne, lekko pikantne pulpety w smaku przywodzą na myśl okolice Grecji, albo Turcji. Składniki: 500g
Gotuj z RumcajsemPierogi to takie polskie, niemal narodowe danie - ruskie, z kapustą i grzybami czy z mięsem, a w lecie z owocami. Ale nie musimy się ograniczać do
zobacz ich smakSałatka smaczna, zdrowa i bardzo chrupiąca, z selerem naciowym w roli głównej. Seler naciowy nie tylko wzbogaca sałatkę swym aromatem, ale nadaje ciekawej testury. Dodatek winogron
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!