Placki ziemniaczane to najpyszniejsze danie na świecie! Uwielbiam je na zimno, ciepło, ze śmietaną, z sosem meksykańskim ( patrz etykiety ),próbowałam też z cukrem ale to nie
sierotka maRysia w kuchniMając niedawno w rękach przyprawę do gyros przypomniało mi się , że jadłam kiedyś sałatkę z tą mieszanką przypraw. Na wspomnieniach nie skończyło się i postanowiłam ją
potrawyregionalnePaprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje. Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja
potrawyregionalneNa baklawę dostałam przepis od przyjaciółki która jest od wielu lat w Grecji Proporcje są dość duże , ja jednak zrobiłam mniej . Użyłam 300 g ciasta
Gotowanie jest łatweDzisiaj znów bardzo słoneczne klimaty. Pysznie, sycąco i przy tym zdrowo. Z bardzo prostych składników, przy niewielkim nakładzie pracy przygotowałem pyszną zapiekankę z bakłażanów w sobie
Wyprawy kulinarneGrillowane bakłażany, aromatyczny sos pomidorowy z mięsem mielonym, a na wierzchu sos beszamelowy i przypieczony ser - chyba nie muszę mówić, że całość jest nieziemsko pyszna? :) Gwarantuję
DefinicjaSmakuWpis potraktujcie troszkę z przymrużeniem oka ;) Niestety JESZCZE nie znam 100% recepty na długowieczność, ale jak się okazuje jest kilka jakże prostych sposobów pozwalających naszym „
Ostra na SłodkoGrillowana ośmiornica na sałacie, z chipsami z topinamburu i buraka, z dodatkiem piany z białego wina. Brzmi skomplikowanie? Wcale nie! Jeśli lubicie owoce morza, warto poświęcić
Pociąg Do KuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo
Marta GotujeTo jedna z tych potraw, która praktycznie robi się sama. Wymaga jedynie wstępnego pokrojenia składników a potem wymieszania wszystkiego razem i włożenia do piekarnika. Prosta, lekka
Karo in the KitchenCoraz częściej tęsknimy za prostymi smakami, zwłaszcza kiedy mamy do dyspozycji naprawdę dobrej jakości produkty! Świeże sezonowe warzywa, aż proszą się o dodatek świeżych ziół. A
Plate of JoyPamiętacie przepis na marynowaną ośmiornicę ( klik ) ? Taki stwór świetnie nadaje się do sałatki. Ilość składników podana trochę "na oko". Nie ma znaczenia czy ziemniaki
Stare GaryW ostatnich miesiącach, ku mojej wielkiej radości, nastał w owadzich sklepach czas ośmiornic. Nie są zbyt duże, takie ok 1 kg, ale można je przerobić
Stare GaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernikowa owsianka z jagodami zapiekana w piekarniku ostatnio króluje u mnie na śniadania :-D. Jest przepyszna, w
Marta GotujeSkładniki: 500 g filetów (dorsz,morszczuk) cytryna 2 jajka mąka bułka tarta olej do smażenia 6 marchewek 1 seler 1 duża pietruszka 1 cebula
magiczna kuchnia Kasi