W ostatnich miesiącach, ku mojej wielkiej radości, nastał w owadzich sklepach czas ośmiornic. Nie są zbyt duże, takie ok 1 kg, ale można je przerobić
Stare GaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernikowa owsianka z jagodami zapiekana w piekarniku ostatnio króluje u mnie na śniadania :-D. Jest przepyszna, w
Marta GotujeSkładniki: 500 g filetów (dorsz,morszczuk) cytryna 2 jajka mąka bułka tarta olej do smażenia 6 marchewek 1 seler 1 duża pietruszka 1 cebula
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1/2 główki sałaty ogórek zielony 6 pomidorów koktajlowych 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 mała cebula 200 g sera feta sos 4 -5 łyżek
magiczna kuchnia KasiAromatyczna ,pyszna ,prosta i szybka w przygotowaniu sałatka jest jedną z najczęściej podawanych w naszych domach. Świetnie sprawdza się też jako przystawka. W upalne dni orzeźwia
R'n'G KitchenKuchnia śródziemnomorska. Idealna propozycja na lekką kolację. Składniki 200 g sera feta 2 bakłażany 300 g pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki oliwy z
R'n'G KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowe, bezglutenowe placki z mąki jaglanej. Są leciutkie i bardzo smaczne. Doskonale na śniadanie lub podwieczorek. Możecie podać je
Marta GotujeKiedy pierwszy raz zrobiłam taką wersję nadzienia do ciasta filo, była pogoda piękna jak dziś. Byliśmy na spacerze w Turawie i spotkaliśmy żłobkową "ciocię" Franka. Została
bistro mamaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z
Marta GotujeJuż za niedługo coraz częściej bedziemy jeść poza domem czy to w ogrodzie przy domu np. przy grillu,czy to dalej od domu chocby na pikniku
Sztuka gotowania w/g SamiryMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …
My Blueberry CornerWiosna pełną gębą: słońce świeci, wszystko wokół się zieleni, komary zaczynają gryźć. Długo trzeba było czekać, ale wreszcie można jeść na świeżym powietrzu. Stąd też dzisiejsza
Wyprawy kulinarne