sałat na talerzu poukładałam, do których mięso dodałam. Paseczkami marchewki ozdobiłam i owoce dołożyłam. Physalis o d elikatnym słodko- kwaśnym smaku i nutą goryczki, z granatem orzeźwiającym, dodatkowo po ugryzieniu chrupiącym, ciekawie sałatkę urozmaiciły, i swoimi właściwościami, ją wzbogaciły. Całość doprawionym olejem skropiłam i czarnym sezamem oprószyłam. Składniki na 2 porcje: 10 cienkich plasterków polędwiczki(...)suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, ponad to: 2 garście mix-u sałatkowego (czerwona sałata, roszponka, sałata rzymska, sałatą fryzowana zielona), 1 marchew, 6 physalis, 2 łyżki nasion granatu, 2 łyżki sezamu czarnego, olej rzepakowy, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, czosnek suszony świeżo mielony do smaku. Przyg otowanie: Wszystkie zioła i przyprawy mieszamy ze sobą, miksujemy
Moniki Smakołykifirmy KGH otrzymałam na przetestowanie dwa soki z granatu i pigwy. *Granat uprawiano już 5 tysięcy lat p.n.e. W starożytnej Grecji i Egipcie roślinę tę czczono jako świętą, a starożytna medycyna Chin uznawała sok z granatu za „skoncentrowane życie” i symbol długowieczności. Z powodu dużej ilości nasion granat stał się symbolem płodności i siły rozrodu roślin. Swoje lecznicze właściwości(...)granat zawdzięcza wyjątkowym składnikom polifenolom. Te związki pochodzenia roślinnego działają przeciw utleniająco, przeciwzapalnie i hamują rozwój raka. Stwierdzono, że sok z owoców granatu znacznie przewyższa jako przeciwutleniacz czerwone wino, sok z jagód, sok z żurawiny, do tej pory uznawane za najsilniejsze przeciwutleniacze.Owoc granatu zawiera dużo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika, kwasy organiczne oraz białko. To zdrowy, naturalny napój miłosny
Z Majeczką w kuchniSkładniki : połowa opakowania 125 g rukoli połowa granatu ( bo mój był duży ) pojedynczy filet z kurczaka olej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprz Przygotowanie : Granat obrać, rukolę przebrać jeśli jest potrzeba i umyć Fileta po umyciu i osuszeniu pokroić w dość drobną kostkę ( u mnie trochę za duża ), lekko posolić, posypać pieprzem czarnym i papryką, usmażyć Wszystkie składniki połączyć
Proste Potrawyjutro się okaże. A ja życzę dzisiaj każdemu, aby jego wypieki na Tłusty Czwartek, były pyszne i jeszcze raz pyszne ;) Składniki: pół szklanki crunchy serek waniliowy granat (pestki) Wykonanie; Do miski wsypać crunchy, dać serek wymieszać. Dodać granat wymieszać. I smakowicie pałaszujemy. Smacznego
Moje pyszne gotowanieSkładniki:szklanka mleka4 łyżki płatków owsianychgarść pestek granatuWykonanie:Mleko zagotować, dodać płatki, zmniejszyć ogień i gotować, aż płatki będą miękkie.Do miseczki, dać granat.Smacznego :)
Moje pyszne gotowaniebiałka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli opakowanie serka owocowego (u mnie z wiśnią i żurawiną) pomarańcza 3 łyżki miodu łyżeczka cynamonu połowa granatu Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce cukru. Ubijamy do momentu(...)łyżki. Na patelni rozpuszczamy miód, dodajemy sok pomarańczowy oraz cynamon. Podsmażamy w nim cząstki pomarańczy które następnie układamy na serku. Przykrywamy je górą bezy. Torciki ozdabiamy ziarenkami granatu i polewamy sosem miodowo-cynamonowo-pomarańczowym który został na patelni. Deser najlepiej podajemy od razu gdy pomarańcze są jeszcze ciepłe. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
Mienta blogwieczorne chwile przed tv dziś wcinam taką sałatke z kurczakiem. To bedzie moja kolacja, próbowaliście? Składniki: opakowanie miksu sałat z rukolą 30 dag piersi z kurczaka pól granata kilka pomidorków koktajlowych łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu Wykonanie: Piers kurczaka oprószamy solą i pieprzem , obsmażamy na rumiano na patelni. Gotowe kroimy w plastry. Na talerz wykładamy(...)miks sałat, układamy piersi kurczaka. Posypujemy owocem granatu, układamy połowki pomidorków. Sok z cytryny mieszamy z miodem i oliwą, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchniSkładniki (na dwie porcje): 50 gram pieczonej dyni, pokrojonej w kostkę 1/4 granata 80 gram mix sałat z roszponką 1 gruszka 1/4 papryki czerwonej garść czarnych oliwek 50 białego sera chudego łyżeczka miodu łyżeczka musztardy sok z połowy limonki sól pieprz Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie kroimy w kostkę. Gruszkę i paprykę(...)również kroimy w kostkę. Na talerzach rozkładamy mix sałat, następnie układamy na nich dynię, gruszę i paprykę. Z granata wydobywamy ziarenka, oliwki kroimy na pół i układamy na talerzach. Ser rozdrabniamy w placach. W szklance mieszamy miód, sok z limonki, musztardę, sól i pieprz. Dressingiem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, nie ukrywam, że sałatka idealnie nadaje się na śniadanie bowiem
Mango PapajaDieta a tu się chce coś słodkiego. Dietetyczny deser z borówkami amerykańskimi, granatem, figami i obłędnym kremem śmietankowo - malinowym z dodatkiem podkarpackiego miodu spadziowy ChNP, którego możecie poszukać będąc np. na urlopie. SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB= 4 PUCHARKI NA KREM: - 80 ml podkarpackiego miodu spadziowego ChNP - 150 g sera białego chudego - 70 g jogurtu 0% tłuszczu - 4 łyżki mleka(...)malin w/w składniki miksujemy na gładką masę - 200 g borówek amerykańskich - 1 granat - 2 suszone figi Masą wypełnij pucharki na wierch ułóż owoce i figi, jeżeli nie jesteś na diecie polej obficie miodem. Przepyszne ! Lekkie, orzeźwiające i bardzo smaczne. Pięknego dnia! Karola przepis zgłoszony do konkursu
SMYKWKUCHNIPost Sałatka z zupek chińskich z wędzonym kurczakiem, granatem i pomidorem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeBardzo lubię owoc granatu. Dosyć często go kupuję i zjadam albo same owoce albo wykorzystuję do różnych dań.. Tak też było tym razem zjadłem go z musli, które często gości na moim śniadaniowym stole. Na dno szklanki nasypałem trochę musli, zalałem to jogurtem naturalnym, a na wierzch ułożyłem owoce granatu. A jakie jest wasze ulubione śniadanie ? PS. Wasze komentarze
cookplPost Sałatka z wędzonym łososiem, granatem, oliwkami i pomidorami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą i jogurtem naturalnym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z kurczakiem, granatem i winogronami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeObok tego słodkiego wypieku z pewnością nikt nie przejdzie obojętnie. Połączenie szpinakowego biszkoptu, kremu śmietankowego z mascarpone i słodkich ziarenek granatu – torcik Runo Leśne to wizualny obłęd. Górna warstwa z pokruszonego biszkopta naprawdę przypomina leśny mech, ciasto wygląda istnie rustykalnie. Wyobrażam sobie je na stole podane na drewnianej desce, podczas boho przyjęcia w ogrodzie – chyba żadne inne ciasto(...)kilku modyfikacjach wreszcie udało mi się uzyskać zamierzony efekt – czyli wilgotny i zarazem pięknie wyrośnięty blat biszkoptu. Spróbuj koniecznie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Leśny Mech ze szpinakiem i granatem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 350 kcal Ciasto szpinakowe z granatem
ProstePesto.pldeser na Boże Narodzenie. Nie wszyscy po obfitej kolacji mają ochotę na ciężkie ciasta. Panna cotta z czerwoną galaretką będzie wyglądać bardzo elegancko na świątecznym stole. Jeżeli nie macie granatów możecie zastąpić je malinami, truskawkami, jagodami, pomarańczami (jakikolwiek sok/przecier lubicie :)). To jeden z moich ulubionych deserów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandrybył tradycyjny wołowy, jednak przeszukując internet natrafiłam na tatar z gęsi. Zaciekawiona postanowiłam go zrobić przy okazji rozbierania gęsi na części, dodałam do typowego znanego mi połączenia także owoce granatu, które świetnie podkreśliły jego smak. Myślę ze warto do czasu do czasu zrobić tatar nie tylko z wołowiny. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik