kurczaka 1,5 litra wody pieprz i sól do smaku szczypta ziela angielskiego 2 liście laurowe 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku 2-3 plasterki świeżego imbiru 5-6 plasterków suszonego jabłka- opcjonalnie może być świeże jabłko Przygotowanie: 1. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, bądź plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć 2. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe
KreatywnePinyDodać kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 10 minut. W tym czasie pieczarki pokroić w drobną kostkę. Dodać na patelnię i dalej podsmażać na małym ogniu. Kaszę zalać jedną szklanką gorącego bulionu. Zostawić pod przykryciem. Gdy kasza wchłonie wodę a pieczarki będą już podsmażone, wsypać kaszę na patelnię. Do całości dodać drugą szklankę bulionu. Przykryć i gotować na małym
Bulliodelikatna i prezentuje się bardzo ładnie. Poza tym jej przygotowanie nie wymaga wielkich umiejętności. SKŁADNIKI: 3 l wody 1 podwójny filet z piersi kurczaka 2-3 udka z kurczaka 5 małych marchewek 2 pietruszka (korzeń) kawałek pora 3-5 ząbków czosnku 2 listki laurowe 2-3 ziela angielskie 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Vegeta ewentualnie ocet(...)bądź sok z cytryny żelatyna (proporcje żelatyny w stosunku do ilości płynu według wskazówek na opakowaniu) WYKONANIE: Do garnka wlewamy 3 l wody, Dodajemy pierś i nogi, Gotujemy ok. 15-20 min, zbierając szumowiny, Dodajemy wszystkie przyprawy za wyjątkiem czosnku i octu, Gotujemy 15-20 min. Dodajemy warzywa, gotujemy dalej do miękkości warzyw, pod koniec gotowania dodajemy czosnek
Kuchnia Beatyżółty.Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.Doprawiamy
Ostra na Słodkopietruszki kurczak lub indyk dla osób, którzy są mięsożerni Fasolę zalać zimną wodą i zostawić na noc do namoknięcia. Cebulę obrać, do jednej powbijać goździki, a drugą drobno posiekać razem z czosnkiem i zeszklić na na patelni razem z wszystkimi drobno posiekanymi warzywami. Fasolę odcedzić, zalać wodą, lekko osolić, dodać mięso oraz wszystkie warzywa, tymianek, liście laurowe. Gotować wszystko razem
Apetyczna babeczkaudka z kurczaka 1 marchewka 0,5 pietruszki 1,5 pora 3 srednie ziemniaki 4 lyzki smietany 2 lyzki jarzynki 6 ziarenek pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liscie laurowe Zagotowujemy mieso, w tym samym czasie obieramy i kroimy warzywa w plasterki Do gotujacego miesa wrzucamy pokrojone warzywa ( oprocz ziemniakow), wsypujemy jarzynke, pieprz(...)ziele angielskie i lisc laurowy Gotujemy ok 30 min Potem wyciagamy mieso i dorzucamy ziemniaki pokrojone w kostke Wszystko gotujemy ok 20 min Po 20 min wylaczamy zupe i drobimy mieso do zupy Wszystko razem blendujemy Do zupy zbledowanej dodajemy smietane, mieszamy aby sie polaczyly skladniki Smacznego
Klaudynkowa kuchniakurczaka - 4 marchewki - 2 cebule - 2 topione serki śmietankowe - 10 dag startego żółtego sera - 100 ml kremówki - zioła prowansalskie - pieprz ziołowy - ząbek czosnku - olej - 1,5 L bulionu drobiowego - pęczek liści selera Wykonanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Zalać bulionem, dodać posiekane liście selera i zagotować. Marchewki obrać i pokroić z talarki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości. File
Świat Smakukurczaka 1 pierś indyka (200g) 2 udka, obrane, bez kości, pokrojone na kawałki 150 g papryki (kolorowej) 100 g kukurydzy sól pieprz przyprawa uniwersalna Mięso mielimy. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę i kukurydzę. Przyprawiamy do smaku. Dobrze wyrabiamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy 2 rolady i zawijamy w przezroczystą folię spożywczą. Końce skręcamy. Układamy w naczyniu do parowania i gotujemy 30 min. Rolada
Olikowa kuchniaJedni podroby uwielbiają a inni nienawidzą. U nas podroby nie cieszą się dużym powodzeniem, jeśli już to tylko drobiowe i w niewielkich ilościch i na dodatek
Monia miesza i gotujeDzisiaj chciałam Wam pokazać naszą ulubioną zupę ogórkową. Jest to dzieło, które smakuje nawet największym niejadkom. Wszyscy uwielbiają tą zupę i się nią zajadają. Ponadto jest
dom-agi.plKról imprez - sałatka gyros, którą chyba większość z Was lubi. U mnie dosyć szybko znika ze stołu. Jeśli chodzi o zrobienie, to nie wymaga dużych umiejętności
Ala piecze i gotujesię pan, który układając dietę " na masę " tak komponował posiłki: śniadanie ryż + kurczak , obiad kurczak + ryż , kolacja ryż + kurczak i oczywiście w ramach urozmaicenia posiłek po treningu kurczak + ryż . Komentarze na ten temat pozostawię dla siebie, tak nakazuje mi dobre wychowanie. Warto przeczytać: Dieta 1200 kcal. Mój poradnik i Dieta dla Ciebie Klik Wracając do ryżu , naukowcy(...)ryżu 1 szklanka wody olej kokosowy Do garnka wlewamy wodę (podałam przykładową ilość ryżu - istotne są proporcje !). Po zagotowaniu dodajemy trochę oleju kokosowego - około pół łyżeczki. Wrzucamy ryż i gotujemy według wskazań na opakowaniu. Pamiętaj, aby uprzednio ryż wyjąć z woreczka i opłukać! Po ugotowaniu ryż odstawiamy na 12 godzin do lodówki. I wystarczy. Nasz ryż ma nawet
IzaGotujeczemu można zapiekać w nich dania także w piekarniku. Ważną zaletą tej patelni jest niespotykane nigdzie indziej przewodnictwo i kumulacja ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności). Używam kuchenki ceramicznej, więc oszczędność prądu jest dla mnie bardzo ważna. Ponadto powłoka w technologii „non-stick” pozwala na przygotowywanie(...)cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150 g młodego szpinaku 250 g upieczonego kurczaka lub kaczki, pokrojonego na mniejsze kawałki 5-6 ząbków czosnku, drobno posiekanych 100 g boczku, pokrojonego w kostkę 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 szklanki śmietanki 18% 1/4 szklanki czerwonego
karmelowyWykonanie: Kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, kroicie na kawałki, marynujecie w oliwie, soli i cynamonie. Smażycie na mocno rozgrzanej patelni, obracając każdy kawałek tylko jeden raz, kiedy się zarumieni od spodu. Ryż płuczecie dokładnie na sicie. Wlewacie do garnka szklankę wody, lekko solicie, wsypujecie wypłukany ryż, przykrywacie i wstawiacie na palnik. Kiedy woda się zagotuje, zmniejszacie ogień i gotujecie dalej
GRUBY WAŁEKkurczaka pieprz sól czosnek KASZA: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody sól szczypta zmielonego kminku 1 łyżeczka masła Fileta oprószamy solą i nacieramy rozgniecionym czosnkiem posypujemy grubo zmielonym pieprzem i na ok 1/2 godz odstawiamy. Pieczemy na patelni grillowej (dobrze rozgrzanej) Kaszę dobrze kilka razy wypłukać aby nie była gorzka, zalać wodą, posolić i wsypać kminek. Gotować pod przykryciem
harrisa