szynka) 200 g boczku wędzonego około 250 – 300 g ryżu średniej wielkości włoska kapusta łyżka smalcu granulowany czosnek papryka słodka pieprz sól Kapustę obieramy z zewnętrznych i uszkodzonych liści. Wycinamy głąb z kapusty i wkładamy ją do dużego garnka, wyciętą stroną do góry. Zalewamy wodą tak aby kapusta była cała przykryta. Czekamy, aż woda zacznie wrzeć i gotujemy około
PatiGotujemnie gotować nie nauczył. Mam mściwą satysfakcję, bo koniec końców, okazało się, że robię to lepiej niż on. Ave Ja! Zostawmy durnych byłych i zajmijmy się czymś przyjemnym. Botwina zapiekana z jajkiem jest genialna na śniadanie, jest też dobrym zamiennikiem obiadu. Robi się szybko i jest pyszna. W przepisie występuje chorizo, ale spokojnie można zastąpić je boczkiem, kiełbasą, szynką, można
ladykitchenNa 9 porcji potrzebujemy: 6 dużych jaj 1 dużą pszenną bułkę 10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę 10 dkg startego żółtego sera garść posiekanego
Kolejny blog o gotowaniupaprykę, ziele,liście, jałowiec... wg uznania Liście, ziele i jałowiec mielimy lub rozkruszamy w moździerzu... Mięso przed przyprawianiem nakłuwamy patykami od szaszłyków... Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi schab i szynkę...przyprawione wstawiamy do lodówki na 12-24 godz. odwracamy 2 lub 3 razy i odlewamy wydzielinę... Gdy mięso przestaje puszczać soki, to przekładamy je do parzenia W dużym(...)garnku zagotowujemy wodę i wówczas wkładamy mięso żeby przez 10-15 min pogotować na małym ogniu, potem wyłączamy palnik i zostawiamy do wystygnięcia minimum 6 h Po wystygnięciu gotujemy jeszcze raz (od zagotowania 10-15 min) i zostawiamy... Potem wyjmujemy i osuszamy... Można wstawić na kratkę w piekarniku, nastawić 50 st. C i termoobieg / 30 min Po wysuszeniu pakujemy
chleba naszegoboczek, szynka kiełbasa; im więcej, tym lepiej) 1 marchewka 2 - 3 ziemniaki kawałek selera (nieduży, tak "do smaku") listek pora woda 1 - 2 liście laurowe suszony majeranek sól, pieprz Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc - wciągnie wodę, zmięknie i szybciej się ugotuje. Następnego dnia dolewamy do fasoli wodę (sporo, ok. 5 cm nad powierzchnię fasoli) i gotujemy
Czary - gary w kuchnikuchni i zrobić pyszny domowy obiadek . Będzie pysznie oj będzie :) S kładniki kluski śląskie: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana sól Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym : szynka wieprzowa 500 g jajo 1 szt bułka tarta 2 łyżki sól do smaku pieprz do smaku Natura Smak John 3 czubate łyżeczki Tradismak Wywar(...)seler 100 g por zielona część musztarda 2 łyżki ( jasnej) śmietana 30% 200 ml Wykonanie klusek śląskich: Obieramy ziemniaki , kroimy je w ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu mielimy ziemniaki i wkładamy z powrotem do garnka w którym się gotowały . Dzielimy na 4 części i 1/4 wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy
Różowa kuchniakońcem gotowania). Dodajemy wino. Zrazy dusimy około 2 godzin lub do miękkości. Wyjmujemy zrazy wołowe z brytfanny, wyjmujemy pietruszkę. Powstały sos zagęszczamy (opcjonalnie) 1 łyżką mąki i śmietaną lub mlekiem. Zrazy wołowe z obłędnym sosem winno-grzybowym najlepiej smakują z pyzami. Podobne przepisy Sos tatarski prawdziwy Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Zielone szparagi w szynce parmeńskiej
Pociąg Do Kuchnigotowaniu, w końcu święta idą. W tym tygodniu przetestowałam wiele nowych produktów, które ostatnio dostałam. Jednym z nich był Makaron konjak/shirataki typu spaghetti . Wymyśliłam sobie lekką wersję carbonara POLECI MI KTOŚ W POZNANIU SALON TATUAŻU GDZIE TERMINY I CENA MNIE NIE ZABIJE? Składniki (porcja): opakowanie makaronu shirataki typu spaghetti jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego około 80g szynki drobiowej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgotować 1-2 minuty, przełożyć do lodowatej wody, wystudzić, odsączyć na sicie. Warzywa powinny być chrupiące, nie rozgotowane. Quinoe i ryż przełożyć na talerz, obok rozłożyć warzywa, dodać cienko pokrojone rzodkiewki i cebulę odsączoną z octu, polać dresingiem, przybrać ziołami i jadalnymi kwiatami. Posypać grubo mielonym pieprzem. Sałatkę można posypać prażonymi ziarnami, podać z kozim serem lub szynką dojrzewającą
SzczyptaSmaQnajłatwiejsze i najszybsze do zrobienia, bo nie trzeba kapusty zbyt długo obgotowywać a i same gołąbki duszą się krótko. Składniki:około 1 kg chudego mięsa - w moim przypadku szynka wieprzowa,1 szklanka suchego białego ryżu,1 jajko,1 mała sucha bułka,1 łyżka musztardy francuskiej,1 czubata łyżeczka imbiru mielonego,sól, pieprz świeżo zmielony,1 łyżka(...)majeranku,pół szklanki zimnej wody,oraz1 większa młoda kapusta.Kapustę obrać z wierzchnich, brzydszych liści. Obgotować ją lekko zdejmując w trakcie odchodzące liście. Trzeba uważać, żeby kapusta nie gotowała się za długo, żeby liście nie były zbyt miękkie. Mają się tylko sparzyć.Ze sparzonych liści ściąć ostrym nożem środkowy nerw, który jest łykowaty.Ryż ugotować
Codzienna kuchnia niecodziennaPrawdziwa bomba... nie kalorii, a WITAMINOWA. Uwielbiam tego typu sałatki, sałata zielona, pomidor, por... wszystko co najlepsze. Polecam wypróbować. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Polecam
Gotuję Testujęhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i idealna propozycja na śniadanie, gorącą kolację, czy zwykłą przekąskę. Do wykonania ciepłych kanapek - zmotywowała mnie Kasia
Di gotujeZ pewnością po świętach zostało Wam w lodówkach sporo jedzenia. Mam dla was propozycję na wykorzystanie wędlin i sera. Takimi bułeczkami ala pizza z pewnością zaskoczycie
Ala piecze i gotujeDomowa alternatywa dla hot-dogów ze stacji paliw czy marketu – chrupiące, puszyste ciasto z nutą oregano, do tego ketchup, musztarda i dowolne warzywne dodatki. Parówki
Nerds Kitchen