doskonale przygotowane. Porcja bardzo solidna. Danie nosi nazwę: Wszystkie nasze najlepsze mięsa pieczone i smażone dla całej kompanii - minimum 2 osoby (1000 g!). Wszystkie były niesamowite, ale to golonka okazała się prawdziwym hitem. Restaurację serdecznie polecamy. Minusów brak. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Nie zrażajcie się kolejką przy wejściu - warto poczekać
Karola gotujemarchewką i groszkiem. Taka przystawka to nieodzowny element przeróżnych imprez. A może macie ochotę na galaretkę drobiową albo wieprzową . to zapraszam:) Składniki: 2 golonki z indyka 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 cebula 1/2 puszki groszku 50 g żelatyny 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia Kasisycąca – po prostu pyszna. Proszę więc się częstować: Składniki: Ok. 500 – 700 g grzybów leśnych 1 łyżka sklarowanego masła 1 nieduża gałązka świeżego rozmarynu Wywar: 1 nieduże golonko z indyka Ok. 200 g wędzonych kości wołowych 2 marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki Nieduży kawałek selera 3 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren czarnego pieprzu
Kate's Kitchenpokrojone w poprzeczne plastry *** *** Do tak upieczonej karkówki z kapustą polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy przygotować w piekarniku razem z mięsem PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: GOLONKA PO BAWARSKU PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Nadziewana karkówka
Blog z Apetytemspęcznieje, więc gęstość zupy będzie odpowiednia. Do zupy dołączony jest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na ok. 3 litry zupy): kawałek mięsa (u mnie golonka indycza) 3 marchewki 2 pietruszki (korzeń) kawałek selera (korzeń) kawałek pora 1 cebula 3 ziemniaki garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżeczki soli garść liści laurowych i ziela angielskiego szczypta czarnuszki
Kawa z mlekiemdokładny opis znajdziecie w poście Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać W wolnowarze przygotujecie praktycznie wszystko, od aromatycznych zup, przez wspaniały bigos, żeberka i golonkę, do pożywnych gulaszy i wyśmienitych domowych przetworów. W wolnowarze można też upiec ciasto i pieczywo. Świetne przepisy na ciasta i desery z wolnowaru opracowane przez Darka Kuźniaka znajdziecie m.in. na stronie
Cztery Fajerycebulą i śliwkami ( 7 zł) galaretę wieprzowa z jajkiem i ogórkiem (9,50 zł|) pyry z gzikiem (8 zł) śledzia po japońsku ( 6 zł) wołowy tatar (15 zł) golonkę gotowaną w ciemnym piwie (18 zł) kotlet schabowy marynowany w mleku (18 zł) żurek (9,50 zł) flaki (9,50 zł) bigos ze śliwkami i czerwonym winem ( 9,50 zł) żeberka
Kulinarne przygody GatitySUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2,5 kg boczku /8 mm -1,5 kg szynki /szarpak -1 szt. tylna golonka większa bez skóry /2,5 mm -jelita 26-28 mm PRZYPRAWY -peklosól 18 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -kolendra 2 g/kg -woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.dzisiaj na obiad , bo zupa to nie obiad ” . Może dlatego ,że mając trzech facetów w domu ,ciężko ich nasycić zupą , chyba że jest to treściwa grochówka na golonce Czasami zjedzą , nawet oni i to ze smakiem . Rosół , oczywiście jest niedoścignionym faworytem , ale gołąbkowa też jakoś nie jest , przez nich wyklęta i nawet z przyjemnością wciągną , byle nie za często
Ogrodnik w podróżyłopatka 1,5 kg /po klasyfikacji mięso chude w kostkę 2 cm a tłuste kawałki 8 mm -słonina 0,5 kg /w kostkę 0,5-1 cm -golonka tylna szt.1/2-3 mm -dwa serca wp. /2-3 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -sól morska do słoniny i serc 19 g/kg -czosnek świeży 7 g/kg -pieprz czarny drobno mielony
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.caption id="attachment_7446" align="aligncenter" width="1024"] Surówka z kapusty[/caption] Kilka słów o kapuście Kapusta ma opinię ciężkostrawnego warzywa, a wpływają na to raczej dodatki w postaci golonek, boczków i kiełbas, z którymi tradycyjnie jej serwowana. W rzeczywistości kapusta jest niskokaloryczna - 100 g ma zaledwie 25 kcal i bogata w witaminę C, A i witaminy z grupy
e-PrzepisyKulinarneciepło z kluskami śląskimi, lub na zimno zamiast wędliny do chleba. Smacznego. Karczek pieczony w rękawie foliowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Schab duszony w kapuście kiszonej Golonka pieczona w piwie Pulpety w sosie pomidorowym Artykuł Karczek pieczony w rękawie foliowym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku