filety z ryby - 1500 przepisów (strona:50/100)

DIETETYCZNE Roladki z miruny z pomarańczą i szynką parmeńską. DIETA NISKOKALORYCZNA 196

Kolejny słoneczny, piękny wręcz pomysł na obiad, w cyklu dieta niskokaloryczna. Pyszna ryba otulona Prosciutto di Parma, a w środku rolady soczysty i aromatyczny pomarańcz, podane z jakże słoneczną potrawką z dodatkiem dyni. Na taki obiad kochani aż chce się do domu wracać. Kusi kolorami, przyciąga zapachem i jeszcze lepiej smakuje! Przepis na potrawkę z dynią: - 1/2 małej dyni - mała(...)Plastry z cukini solimy i odkładamy na 30 minut, w tym czasie zmiękną i będzie można je zrolować.  Układamy filet z miruny delikatnie układamy odrobinę masła, plaster cukini, na sam środek kawałek pomarańcza, rolujemy, owijamy szynką parmeńską. Rybę zapiekamy w naczyniu żaroodpornym 30 minut. Porcja 290 kcal ;-) Przepyszne! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym / Baked fish with mushrooms and cream sauce 309

przygotowaniu, polecam więc każdemu wielbicielowi ryb. Jeżeli nie jesteście fanami karpia lub macie problem z jego kupnem, możecie go zamienić na inną ulubioną rybę. Polecam:) Scroll down for recipe in English Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym (4 porcje) Składniki: 1 karp, umyty i pokrojony w 2 cm dzwonki lub filety 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki sól(...)łyżeczka musztardy Dijon szczypta cukru posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Kawałki karpia dokładnie dopraw solą i pieprzem, obłóż cytryną i odstaw na 2 godziny do lodówki. Przełóż rybę do rondelka, zalej ją wodą tak, by była tylko przykryta. Dodaj goździki, ziele angielskie i listek laurowy i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, po czym wyjmij

karmelowy
Pasta twarogowa z rybą w oleju i cebulką dymką. Pyszne smarowidło do pieczywa. 178

śniadanie, czy kolację. Polecam :) Składniki - biały ser  25 dkg. - puszka filetów z makreli w oleju ( mogą być też filety śledziowe ) - cebulka dymka 2-3 szt. ( zielona i biała część ) - majonez - domowa wegeta ( ew. sól i pieprz ) Wykonanie Rybę wraz z olejem przekładam do miseczki,dodaję pokruszony biały ser i całość dokładnie rozdrabniam widelcem, dodaję drobniutko pokrojone cebulki, spora

Kuchnia z widokiem na ogród
Filety z Mintaja w towarzystwie KARMELIZOWANEGO Bakłażana 171

Składniki: 1 bakłażan 4 łyżki cukru oliwa z oliwek 2 łyżeczki ostrej papryki 4 filety z mintaja lub innej rybki, którą lubicie 2 łyżeczki natki pietruszki oregano bazylia pieprz sól 4 kawałki marynowanej czerwonej papryki 1 kubek soczewicy 2 kubki wody Przygotowanie: rybę oprószamy pieprzem, natką, bazylią oraz oregano bakłażana kroimy w kosteczki wielkości około 2cm cukier wysypujemy

Luźna Kuchnia
Dorsz w panierce sezamowej 157

naszym talerzu, od czasu do czasu – pojawił się dorsz w panierce sezamowej.     Składniki: - 1 kg filetów ze swieżego dorsza - sok z ½ cytryny - 2 jajka - 2 łyżki wody (do jajek) - sól himalajska - pieprz cytrynowy - mąka tortowa (do panierowania ryby) - ok. 120g sezamu - oliwa do smażenia     Płaty płuczemy i osuszamy recznikiem papierowym. Dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem

mojewypiekiinietylko
Curry z łososiem i makaronem ryżowym 188

olej i podsmażamy pokrojoną w plasterki szalotkę, papryczkę chili, czosnek, marchew i czerwoną paprykę. Dodajemy pastę curry i energicznie mieszamy. Filet z łososia kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do smażących się warzyw. Mieszamy ostrożnie, żeby kawałki ryby nie rozpadły się podczas smażenia. Następnie dodajemy mleko kokosowe, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut.  Przyprawiamy solą

Smakowity Blog Kulinarny
Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą z dodatkiem oleju rzepakowego 171

tego warzywka- jarmuż i soczewica.składniki:400 g fileta z pstrąga łososiowegosól prowansalska Kamis300 g jarmużu1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduellesól czosnkowa Kamisolej rzepakowyFilet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą prowansalską i skropić olejem. Odstawić na min. godzinke ja odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnie rybę ułożyć na foli aluminiowej, formując gniazdko. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)odrobiną oleju, wrzucić jarmuż. Smażyć aż zmięknie. Gdy jarmuż będzie miękki dodać soczewicę z puszki, doprawić do smaku solą czosnkową. Warzywa ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć kawałki upieczonej ryby i mozna zajadać. Kolejne moje danie z użyciem oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych

Monia miesza i gotuje
Morszczuk pieczony z warzywami 152

zawsze chętnie ja zjadają i nie grymaszą. Mam nadzieję, że i Wy lubicie ryby, bo naprawdę nie muszą być nudne w smaku. Wręcz przeciwnie, potrafią zaskakiwać bardzo pozytywnie. Połączone z warzywami i zapiekane są bardzo aromatyczne i delikatne w smaku. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg filetów z morszczuka duża czerwona papryka 2 średnie cebule 300g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego(...)przecierem pomidorowym i koncentratem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Do naczynia żaroodpornego  wlewamy 3 łyżki sosu wraz z warzywami i smarujemy nim dno. Wykładamy pierwsza warstwę ryby, na nią sos i ponawiamy zabieg tak aby ryba była przykryta warzywami. Wstawiamy rybę do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 minut. Smacznego

ChilliJemy
Tołpyga z zielonym curry i mlekiem kokosowym 271

przygotować zmieniała się co najmniej 3 razy, ale ostatecznie wyszło bardzo smacznie. SKŁADNIKI ok. 1 kg filetów z tołpygi 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 400 gram ziemniaków kilka gałązek rozmarynu ok. 10 ząbków czosnku Składniki do marynaty do ryby: 2-3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego 4 czubate łyżeczki zielonej pasty curry

OstryKęs
Dorsz zapiekany pod jarmużem i mozzarellą 187

filetu z dorszamajeranek100 g jarmużu1 kulka mozzarellimasło klarowane do smażeniaolejJarmuż przesmażyć na maśle aby zmniejszył objętość i zmiękł. Filet z dorsza podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć majerankiem. Skropić olejem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Na każdym kawałku ryby ułożyć trochę przesmażonego na maśle jarmużu. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na jarmużu. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... 158

podsmażać z 3 minuty dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia 2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony pstrąg tęczowy. 238

Pieczony pstrąg tęczowy i frytki! Pomysł jak obniżyć kaloryczność popularnego dania. Zamiast smażyć - piecz! Pieczona ryba smakuje o wiele wyborniej niż ta smażona. Rybę aby była soczysta wstawiaj zawsze do gorącego pieca np. 200 - 220 stopni C i piecz w krótkim czasie, w zależności od wielkości nawet od 8 minut do 20 max. Ziemniaczki, frytki lub warzywa zawsze dokładnie myjemy(...)dresing: oliwa z oliwek, sok z limonki, 1 łyżeczka miodu, sól PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY: - 1 szt. pstrąga tęczowego (lub filet) - 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka klarowanego masła, sól morska,  Z w/w składników robimy w kubeczku marynatę, zalewamy rybę. Wstawiamy na 20 minut do lodówki. Układamy na pergaminie i pieczemy 12- 15 minut w temp. 210 stopni

SMYKWKUCHNI
ryba z porem i mozzarellą 186

Danie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław.  Składniki: 5 filetów rybnych 1 por (biała część) duża kulka mozzarelli łyżka masła jajko bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Pora pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pstrąg łososiowy na warzywach 211

karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy tutaj ;) zioła prowansalskie Rybę myjemy i nacieramy przyprawami: solą, pieprzem cytrynowym, tymiankiem oraz sokiem z cytryny. Zostawiamy(...)aluminiowej układamy pora i cukinię, na to kładziemy plasterek masła i przykrywamy rybą. Obok układamy marchewki. Folię zawijamy końcami do góry, tak aby powstał nam kominek lub coś przypominającego sakiewkę z niedużym otworem na górze. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem na wierzch ryby kładziemy plasterek masła czosnkowego. GOTOWE

Czerwona Porzeczka
Szparagi clasico z halibutem fantastico 131

koło domu. Składniki: szparagi zielone 125 g masła 3-4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz kolorowy filet z halibuta płatki migdałów kandyzowane owoce tropikalne ziarna czarnego sezamu sok z cytryny do skropienia ryby Przygotowanie: Szparagi gotujemy tak, jak to widać na zdjęciu poniżej. Główki powinny wystawać ponad poziom wody, gdyż potrzebują znacznie mniej czasu

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję