filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:453/660)

Diabelska zupa 91

kurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna. Składniki: ·        1 filet podwójny z kurczaka ·        2 szklanki wywaru rosołowego lub kostka rosołowa ·        Por ·        1 puszka mleka

Kulinarna Chwila
Kurczak w sosie serowo-pieczarkowym 82

zakupiony kawałek sera do zrobienia pysznego kurczaka w sosie serowym z dodatkiem pieczarek i śmietany. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja:  Delusional world of trine . Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (około 400 g) 200 g pieczarek 1 cebula 150 g sera gorgonzola 200 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz olej

Danka Pichci
ROLADKI Z KURCZAKA I BAZYLII 178

nimi wspaniałą sałatkę. 4 piersi z kurczaka ,4 duże plastry gotowanej szynki 4 jajka 1 pęczek bazylii 4 ząbki czosnku Masło Suszony tymianek Sól Biały pieprz ******************************** Filety z piersi kurczaka umyć i osuszyć,rozciąć na płat i rozbić cienko.Czosnek obrać i wycisnąć każdy ząbek na jedną pierś, rozetrzeć nim mięso.Posypać solą, pieprzem i tymiankiem.Włożyc na 30 minut

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kąski w cieście graham i sezamie 118

zdrowej wersji. 600 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Cząber Ciasto: 2 jajka 3 łyżki mąki graham Sól Pieprz Sezam do obtoczenia Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem

VioletoweKucharzenie
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 179

piersi z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej Ok. 2 szklanki mleka Masło do formy Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Makaron Casarecce gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak dusimy z przeciśniętym

VioletoweKucharzenie
Placuszki drobiowe 227

Placuszki drobiowe filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny mąka pszenna -2 łyżki jajka -2 szt majonez 2 łyżki czubate sól i pieprz wegeta tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę,oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie do mięsa dodać majonez,mąkę,żółtka,wegetę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Białka ubić

Kuchnia Danusi
Mięsne kwiaty z farszem 156

pomidorów 1 cebula 1 marchewka  1/2 pora 1 opakowanie sera mozzarella nici do związania mięsa 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz do smaku WYKONANIE Filety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny. Filet przekroić

W kuchennym oknie Ewy
Panierowane filety pod warzywną kołderką 154

pyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę oraz(...)kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa. Smażę 5 minut. Następnie podlewam wodą i smażę jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz oregano. 2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony

Tradycyjna kuchnia Kasi
Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym 118

przypadł do smaku ten kurczak w cieście kokosowym. Spróbujcie, może Wam też przypadnie do smaku mój autorski przepis Składniki na 2-3 porcje: – 2 duże filety z piersi kurczaka – 70ml śmietanki 12% – 30g wiórków kokosowych – 40g mąki ryżowej – 1 jajko – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie

Smaki Armine
Paluszki z kurczaka w cieście kokosowym 107

przypadł do smaku ten kurczak w cieście kokosowym. Spróbujcie, może Wam też przypadnie do smaku mój autorski przepis Składniki na 2-3 porcje: – 2 duże filety z piersi kurczaka – 70ml śmietanki 12% – 30g wiórków kokosowych – 40g mąki ryżowej – 1 jajko – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie

Smaki Armine
KASZOTTO JAGLANE Z KURCZAKIEM I PAPRYKĄ 95

Składniki: (na 2 lub 3 porcje) - kasza jaglana – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (315 g) - papryka zielona (150 g) - papryka czerwona (100 g) - woda –ok.2 szklanki - oliwa z oliwek- po 1 łyżce na porcję (30 g) Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, wyłożyć do głębokiej patelni, na mięso wysypać suchą kasze jaglaną, zalać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Szybki makaron z kurczakiem i szparagami 168

szybkim daniem będzie makaron z kurczakiem i szparagami. Będzie szybko, ale nie zabraknie dobrego smaku. Jakiś makaron prawie każdy ma w domu pod ręką. Przygotujcie jeszcze filet z piersi kurczaka, kilka szparagów i gotujemy! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Filet z grilla z bakłażanem 158

filety z piersi kurczaka 1 bakłażan 2 pomidory 50-60 g sera pleśniowego 8-10 szt pieczarek sól pieprz lubczyk oregano oliwa bazylia świeża Filet lekko przecinamy w miejscu gdzie jest zbyt gruby i rozkładamy, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 1 godzinę. Bakłażan kroimy na plastry i solimy, również odstawiamy na godzinę. Bakłażan płuczemy

Gotowanie jest łatwe
Ognista potrawka fasolkowa 234

Lekki, warzywny obiad z ostrym pazurem Składniki: 2 filety z udek kurczaka 2 cebula 40 dkg fasolki szparagowej 3 pomidory 1 marchewka 4-5 ząbków czosnku 2 papryczki kajeńskie sól, pieprz … Czytaj dalej Ognista potrawka fasolkowa

czarrna od kuchni
Placuszki drobiowe 298

Pyszne placuszki drobiowe z majonezem Placuszki drobiowe Składniki: filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny mąka pszenna -3 łyżki jajka -2 szt majonez 2 łyżki czubate sól i pieprz wegeta tłuszcz Sposób przygotowania: Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.  Następnie do mięsa dodać majonez,  mąkę, żółtka

Kuchnia Danusi