Przepis na : obiad
Składniki: (na 2 lub 3 porcje) - kasza jaglana – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (315 g) - papryka zielona (150 g) - papryka czerwona (100 g) - woda –ok.2 szklanki - oliwa z oliwek- po 1 łyżce na porcję (30 g) Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, wyłożyć do głębokiej patelni, na mięso wysypać suchą kasze jaglaną, zalać 1 szklanką wody. Dusić pod przykryciem ok. 5 min. W między czasie pokroić paprykę w kosteczkę, dodać do mięsa i kaszy po ok. 5 min. Zalać ½ szkl. Wo... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...