Zapiekanka na drożdżowym cieście to kolejna propozycja na ciepłą, sycącą kolację czy obiad. W miniony weekend chodziła za mną taka domowa zapiekanka, ale niestety nie miałam
Smaki Na Talerzuwspólne grillowanie w rodzinnym lub towarzyskim gronie. Na grilla przygotowuję różne rodzaje mięsa i dobrej jakości kiełbaski jak również mnóstwo przystawek. Z mięsa najczęściej wybieram wieprzowe polędwiczki , filety z piersi kurczaka lub karkówkę . Lubię również grillować z mielonego mięsa . Często sięgam wtedy po mieloną jagnięcinę, grilluję kebab lub kofte . Lubię grillować i mieszać tak jak dzisiaj! Były szaszłyki
codojedzeniaGrillowane pory z kaparami, orzechami włoskimi, śliwkami wędzonymi i parmezanem. Grillowane pory można podawać do steków, piersi kurczaka, wędzonego tofu, filetów pstrąga. Przepis według przepisu Agaty Wojdy. - 4 niezbyt duże pory – tylko białe części (zielone można użyć do zupy), - 2 czubate łyżki kaparów, - 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, - sok z 1 cytryny, - 1 łyżeczka miodu , - parmezan w płatkach lub drobno
królestwo garówmłodych ogórków gruntowych, to przepyszna sałatka uzupełniająca obiadowe drugie danie. Zastosowanie szwedzkiej mizerii jest dokładnie takie samo jak zwykłej mizerii z kwaśną śmietaną, do kotleta schabowego lub fileta z piersi kurczaka. Młode ogórki gruntowe same w sobie mają soczysty, słodkawy smak, dlatego tak niewiele im trzeba żeby powstała z nich orzeźwiająca sałatka. To rozwiązanie sprawdzi się także dla osób
ProstePesto.plsmacznego na kolację, to ta sałatka z makaronem sprosta Twoim oczekiwaniom w 100 procentach. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MAKARONEM KOKARDKI Składniki 1/2 opakowania makaronu kokardki 20 dag fileta z wędzonego kurczaka 20 dag żółtego sera 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie
Alle Dobre!Przepisów na takie paluszki z kurczaka otoczone płatkami kukurydzianymi nigdy dość. Tym bardziej, że oprócz płatków kukurydzianych panierkę tworzy tu też tarty parmezan. Takie mięsko wyjątkowo
Smaki Na TalerzuSkładniki 300 g fileta z piersi kurczaka lub indyka1/2 cebuli2 łyżki oliwa z oliwek2 łyżki soku z cytryny1 łyżka octu balsamicznego2 ząbki czosnku1 łyżeczka suszonego majeranku1 łyżeczka suszonego oreganoszczypta soli … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe
czarrna od kuchniSkładniki : średniej wielkości filet z piersi kurczaka- u mnie taki gotowany w rosole ok. 10 sztuk pomidorów suszonych w oleju pieprz i papryka ostra mielone olej w którym były pomidory Przygotowanie: Ugotowane mięso, oraz pomidory zblendować, dodać pieprz i paprykę oraz olej ( u mnie kilka łyżek) Oleju dodać tyle, by masa dała się swobodne rozsmarować na chlebie. Znalazłam kolejny
Proste Potrawyzupę gyros. Podobnie jak poprzednie dania, zupę gyros zawdzięcza swój oryginalny i niepowtarzalny smak przyprawie o tej samej nazwie. Ja do przygotowania tej smacznej zupy wykorzystałam filet z piersi kurczaka, ale możecie go zastąpić mięsem wieprzowym (np. chudą łopatką lub mięsem z szynki). Natomiast pozostałe składniki są prawie takie same, z których przygotowujemy sałatkę. Moja zupa gyros jest wzbogacona
Danka Pichciwięc efekty macie na załączonym zdjęciu. Grzyby, orzechy, natka – sami wiecie, to musiało się udać. Składniki: 150 g ulubionego makaronu (ja użyłam makaronu fuži ) 2 filety udek z kurczaka duża garść suszonych grzybów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 3/4 szklanki wody (do zalania grzybów) 150 ml słodkiej śmietany
Kardamonovyskładniki na 4 porcje 2 filety podwójne z kurczaka 10 dag świeżego szpinaku 20 dag leśnych grzybów np opienki ,,czy rydze 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sosu sojowego 1/2 szkl śmietany 30 % 2 ząbki czosnku przyprawy sól,pieprz ,zioła Pierś kurczaka przygotowanie Umyć oczyścić i pokroić w małą kostkę .Doprawić solą pieprzem
Moje Wyrobykotleciki pieczone z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyszło pysznie i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie Składniki: – 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka) – 200g ugotowanej kapusty czerwonej – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka, sól, pieprz) Kapustę pokroić
Smaki Armine