filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:466/660)

Zapiekanka z młodych ziemniaków i kapusty 140

plenerowych kociołków, bo zapewne takie planujecie. Duża porcja do 4-6 osób. Danie podstawowe: - 1 kg młodych ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka i ostra, majeranek, kminek

Apetyczna babeczka
Wenecki kurczak 233

łyżeczka słodkiej papryki sól do smaku Piersi z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem i solimy . Następnie owijamy plastrami cienkiego boczku , delikatnie , starając się nie ściskać za bardzo . Układamy na blaszce do pieczenia skropionej olejem ( bardzo oszczędnie ) . W miseczce , mieszamy ze sobą majonez, słodki sos chilli , paprykę . Uzyskaną glazurą , dokładnie pokrywamy wierzch owiniętych filetów drobiowych . Warstwa może być dość gruba , taka ,żeby

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i serami 521

łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku 50 g sera gorgonzola 100 g serka topionego 50 g żółtego sera Sól Pieprz Szczypta gałki muszkatołowej Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i ostrą czerwona papryką. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobina oliwy z oliwek. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie

VioletoweKucharzenie
Makaronowa sałatka z pieczonym kurczakiem i grillowanymi paprykami – chorwacka improwizacja 158

wyprodukować w domu. A mianowicie marynowane, grillowane papryki bez skóry w całości. Są przepyszne. Spróbuję je odtworzyć jeszcze w tym sezonie. Składniki: Makaron z zupek chińskich 2 filety pieczone z kurczaka ( pojedyncze ) 2 - 3 grillowane papryki 5 jajek 4 łyżki oliwek ½ czerwonej cebuli 3 – 4 ogórki konserwowe Czerwona fasola z puszki Majonez Sól Pieprz czarny Wykonanie: Makaron z zupek

Smaki Ewy
Galaretka drobiowa z warzywami (bez glutenu, mleka i jajek) 208

marchewką i groszkiem w innej postaci. Do galaretek dodałam plasterki korniszonów z chilli, nadają smakowi charakteru i sprawiają, że galaretka jest świetna, nawet bez dodatkowego doprawiania. Składniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 400 g marchew 3 szt groszek zielony 0,5 szklanki kukurydza konserwowa 0,5 puszki (lub słoik z mieszanką tych warzyw) korniszony niekoniecznie (oliwki czarne, kalafior

głodny alergik
Domowy Chikker jak z McDonald's 1906

Domowy Chikker stworzony na wzór jednej z nowszych kanapek z oferty restauracji McDonald's. Wyśmienite paluszki z filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce z charakterystycznym w smaku sosem miodowo-musztardowym, dodatkiem sałaty lodowej i przepysznej, lekko podpieczonej bułeczki to skład kanapki która zasmakuje niejednemu wielbicielowi fast foodów. Domowy Chikker to gwarancja, że wiemy co jemy, burger jest przepyszny

Słodka Strona
Makaron z brokułami i sosem beszamelowo-serowym 262

szczególności dzieciom:) A my właśnie mamy takie dziecko, które na ferie do nas przyjechało i zażyczyło sobie właśnie brokuła z pysznym sosem :) (na 4 porcje) Składniki: - filet z piersi kurczaka, cały - brokuł - świeży lub mrożony - makaron - jaki kto lubi :) Składniki na sos: - duża łyżka masła - 1-2 łyżki mąki - 0,5 l mleka - kostka rosołowa - serek topiony o smaku

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Kurczak Goa 50

niezwykle aromatyczna. Jeżeli lubicie tego typu klimaty, zapamiętajcie ten przepis. Książka, z której skorzystałam to „Podróże ze smakiem” Anny Kwiatkowskiej i Tomasza Rudomino. Składniki: 4 filety udek z kurczaka 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki cynamonu parę ziaren pieprzu 200 ml mleka kokosowego 1 czerwona cebula 1 duży pomidor sól 1 łyżka oliwy

Kardamonovy
Kurczak Goa 77

niezwykle aromatyczna. Jeżeli lubicie tego typu klimaty, zapamiętajcie ten przepis. Książka, z której skorzystałam to „Podróże ze smakiem” Anny Kwiatkowskiej i Tomasza Rudomino. Składniki: 4 filety udek z kurczaka 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki cynamonu parę ziaren pieprzu 200 ml mleka kokosowego 1 czerwona cebula 1 duży pomidor sól 1 łyżka oliwy

Kardamonovy
Sałatka z kurczakiem i makaronem, ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 180

pomidorami i bazylią, tak dużą ilością bazylii to połączenie idealne! Smakuje równie dobrze na następny dzień, gdzie smaki sałatki się ładnie przegryzą. Składniki (na 5 porcji): 2 filety z piersi kurczaka (ok 400-500g) 150 g makaronu kokardki 6-8 pomidorów suszonych z oliwy 1,5 łyżeczki suszonej bazylii 1 doniczka świeżej bazylii (jeśli nie macie dodajcie więcej

CookYourself
Sałatka z filetem wędzonym z kurczaka, kaszą bulgur, papryką czerwoną, roszponką i oliwą 136

granulowany, pieprz czarny, papryka słodka, zioła prowansalskie, koperek suszony  Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie kroimy w kostkę filet wędzony z kurczaka. Oczyszczamy z nasion i myjemy paprykę. Po ugotowaniu kaszy dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 10-15 minut, aby się przegryzła. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z kurczakiem i makaronem, ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 194

bazylią, tak dużą ilością bazylii to połączenie idealne! Smakuje równie dobrze na następny dzień, gdzie smaki sałatki się ładnie przegryzą.   Składniki (na 5 porcji): 2 filety z piersi kurczaka (ok 400-500g) 150 g makaronu kokardki 6-8 pomidorów suszonych z oliwy 1,5 łyżeczki suszonej bazylii 1 doniczka świeżej bazylii (jeśli nie macie dodajcie więcej suszonej

CookYourself
Roladki z kurkami, serem i pietruszką 224

Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Oliwa z oliwek Dodatkowo: 1,5 szklanki wody 100 g ryżu 5 łyżek mrożonego groszku 1 łyżka suszonej marchewki Sól Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy

VioletoweKucharzenie
Kurczak faszerowany w cieście francuskim. 186

Wyszło mi danie podwójnie nadziane ;) Mięso nafaszerowałam mozzarellą, bazylią i suszonymi pomidorami, a następnie owinęłam plecionką z ciasta francuskiego. Jest to dosyć popularny sposób na podanie filetów z piersi kurczaka, ale do tej pory jakoś nie było okazji, żeby go wypróbować. Dobrze, że w końcu się udało. Danie jest bardzo smaczne i eleganckie. Mięso pozostaje soczyste, a ciasto chrupiące. Nadzienie

zadanie-gotowanie