filet drobiowy - 1395 przepisów (strona:64/93)

Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka 87

smaczna zupa z kaszą pęczak, mięsem drobiowym i warzywami korzeniowymi, której smak wzbogacają aromatyczne wędzone śliwki. Doskonałe zimowe danie. Przepisem podzielił się Zespół folklorystyczny z Rożniatowa (gmina Zarzecze), zdobywając zasłużone wyróżnienie w jednym z konkursów na tradycyjne danie Pogranicza Nadsańskiego. Krupnik z wędzonymi śliwkami – kuchnia podkarpacka Składniki: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej pęczak 1 filet z piersi kurczaka 1 pęczek włoszczyzny

Trzeci talerz
Kurczak po włosku 91

Dzisiejsza moja propozycja to roladki drobiowe w sosie pomidorowym z mozzarellą. Nie są to typowe rolady z farszem, tylko kawałki filetu z kurczaka zawinięte w szynkę szwarcwaldzką doprawione dużą ilością ziół. Jest to proste danie, które przygotujemy na jednej patelni. Roladki możemy podawać z ulubionym makaronem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Danka Pichci
Galareta rybna 292

dumna . Tym samym sposobem robiłam również drobiową, oczywiście zamiast ryby z dodatkiem mięsa z indyka i kurczaka. Na wywar : 2 średnie cebule 1 por 1/2 średniego selera 1 pietruszka 2 marchwie liść laurowy 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego ząbek czosnku sól do smaku karp lub inna ryba (ja użyłam filety) żelatyna do przystrojenia: jajko przepiórcze, groszek

Mam apetyt na ...
Siekane drobiowe kotleciki z oscypkiem 161

SPOŁEM  Siekane  drobiowe kotleciki z oscypkiem SKŁADNIKI: 400 g filetu z indyka 2 małe oscypki 2 cebule dymki 1 duże jajko lub dwa małe 2 łyżki majonezu Kielecki Omega-3 2 -3  łyżki bułki tartej 1 - 2 łyżka mąki pszennej  sól i pieprz do smaku olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filet z indyka myjemy, kroimy w kosteczkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mięsa 236

prosciutto Placki ziemniaczane z gulaszem Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem Krokiety z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w sosie pomidorowo fasolowym Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń

Ala piecze i gotuje
Sałatka Kasi 91

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Lubię podbierać czyjeś pomysły na dania. Lubię „kosztować” w ten sposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i

R'n'G Kitchen
Kostka rybna cordon bleu 260

daniu zastąpić można mięsem drobiowym. W taki sam sposób przygotować można również rybę. Rybny cordon bleu , który zrobiłam był w wersji na bogato, gdyż poza serem znalazła się w nim szynka i boczek. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na cordon bleu z rybą. 4 mrożone filety rybne (kostka rybna u mnie z mintaja

mecooks
Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu 137

Kolejne błyskawiczne danie. Tym razem w wersji orientalnej. Sos kebab-gyros pikantny od Folwark jest niesamowicie pyszny i ostry. Przynajmniej jak dla nas. Jednak w tym

R'n'G Kitchen
Drobiowe pulpeciki na makaronie podane 253

kurczaka 4 pieczarki 1 łodyga selera naciowego mała cebulka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól, pieprz 1/2 opakowania makaronu kolanka Mamma Mia Cebulę, pieczarki, seler umyć, oczyścić.  Filet z kurczaka umyć, oczyścić z błon i chrząstek, pokroić na kawałki. Warzywa i mięso wrzucić do blendera - zmiksować. Do mięsa dodać jajko, kaszę, doprawić do smaku - wymieszać. Na patelni rozgrzać(...)olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Makaron Mamma Mia kolanka ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z pulpecikami drobiowymi. Dla urozmaicenia dania, można polać sosem serowo-musztardowym. Sos serowo-musztardowy 1/2 serka topionego Lactima Blue Chees lub śmietankowego serka topionego innej firmy 1 łyżka musztardy francuskiej - z całych ziaren

kolorowotorcikowo
Marokański gulasz z kurczakiem i warzywami 171

porcje): 500g filetów z udek kurczaka lub piersi duża czerwona papryka duża żółta papryka 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 1 średnia cukinia 2 cienkie marchewki około 12 suszonych moreli 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki mielonego cynamonu łyżeczka mielonego kuminu 1/3 łyżeczki chili w proszku 3 łyżki oleju 250ml bulionu drobiowego natka pietruszki do posypania   Udka lub piersi

Smaczna Strona
Rolada drobiowa ze szparagami 138

wszystko w roladę (zawijamy fileta, owijamy go boczkiem). W kubeczku mieszamy musztardę, miód i śmietanę. Smarujemy roladę. Wkładamy do piekarnika w zamkniętym żaroodpornym naczyniu. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie otwieramy żaroodporne naczynie i pieczemy przez 5 minut bez przykrycia. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami i pomidorkami.   Artykuł Rolada drobiowa ze szparagami pochodzi z serwisu

MojaQchnia.pl
Szynka drobiowa z szynkowara 205

tych co jeszcze nie widzieli drobiowa szynka z szynkowara. 500 g filetu z piersi kurczaka 500 g zmielonych udek z kurczaka ( pozbawionych kości i skóry) 1 łyżka soli peklowej 100 ml wody 2 łyżeczki żelatyny 1/2 łyżeczki cukru pudru 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta gałki muszkatołowej Filet pokroić w grubą kostkę,wymieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki indycze z suszoną żurawiną 427

propozycja obiadowa to pieczone roladki drobiowe z suszoną żurawiną. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Można je podawać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetu z piersi indyka, 100g żurawiny suszonej MAKAR , 1 łyżka papryki ostrej mielonej, 1,5 łyżeczki soli, 1/2 łyżki pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 5 łyżek oleju. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi indyka kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety drobiowe z panierką typu Panko 235

Bardzo smaczne kotlety drobiowe, ale z troszeczkę inną panierką. Wykorzystałam bułkę tartą typu japońskiego Panko. Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż panierka z typowej bułki tartej. Często wykorzystywana jest do tworzenia tzw. "koronkowej" wierzchniej warstwy, gdzie przestrzeń między okruszkami wypełniona jest powietrzem. Składniki: filety z kurczaka mąka jajka woda bułka

Salonik smaków
Kurczak w serowej omaście 114

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jak ja to lubię! Nawet powiem więcej, ubóstwiam. Kilka losowych produktów i myśl…Kreatywne gotowanie, nieoczywiste połączenie produktów, kuchnia

R'n'G Kitchen