faszerowane - 2000 przepisów (strona:48/134)

Pikantne roladki z kurczaka 1524

czosnkiem i bazylią, ser z pieprzem, pietruszkę,  oraz …. wykorzystałam do smażenia papier do pieczenia. Tak usmażona roladka wyszła doskonała w smaku, była krucha, do tego aromatyczna i pikantna. Faszerowane Roladki można przygotować z kurczaka, indyka, ale do przygotowania roladek nadaje się również schab wieprzowy. Polecam również: Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 266

Pieczone faszerowane piersi kurczaka, czyli roladki z kurczaka z serem rokpol i suszonymi pomidorami, natką pietruszki, świeżym i suszonym tymiankiem wszystkim smakowały. Roladki  z kurczaka były przygotowane specjalnie na wielkanocne śniadanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie same przygotować na kolejne w kalendarzu świąteczne śniadanie, które wypada 3 maja, na Święto Konstytucji, gdyby nie liczyć natki pietruszki(...)plastry. Roladki wyszły doskonałe w smaku, były kruche i aromatyczne. Polecam! Polecam też Pikantne roladki z kurczaka Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem The post Roladki z kurczaka z serem i pomidorami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zbiór wielkanocnych przepisów 2057

pasztetem i kurkami       Jajka nadziewane groszkiem       Jajeczne oczka           Jajka faszerowane rzeżuchą i parówką         Jajka faszerowane wędzonym łososiem      Pakieciki z jajkiem    Biała kiełbasa zapiekana z fasolą

Z miłości do słodkości
Pomidory. Makaron. Cukinia. 210

chce zatrzymac lato jak najdluzej. Juz ostatnio o tym pisalam. Korzystam wiec jeszcze z darow lata. W mojej kuchni ciagle goszcza pomidory, cukinia, baklazany.Dzis od samego rana myslalam o faszerowanej cukini. Ta mysl nie dawala mi spokoju. Szczesliwie cukinie kupilam w weekend na mojej ulubionej fermie. Pozostalo wymyslic jeszcze farsz, lekki, pelen smaku i aromatu. Cos co bedzie sie dobrze(...)komponowalo z zapieczona cukinia.A efekt moich cukiniowych rozmyslan wyglada tak:Cukinia faszerowana pomidoramiskladniki:3 cukinie3 duze pomidory50g drobnego makaronu1 cebula1 zabek czosnku2 lyzeczki koncentratu pomidorowegosol, pieprztymianek2 lyzki oliwy z oliwekparmezanoliwa do posmarowania foremkiwykonanie:Cukinie myjemy, kroimy na pol po dlugosci. Z cukini wydrazamy srodek pozostawiajac boki o grubosci 1 cm. Solimy srodek by cukinia puscila sok i po okolo

Przysmaki Karolki
7 pomysłów na faszerowane jajka 97

Jaki jest Wasz ulubiony przepis na faszerowane jajka?  Ja mam kilka od lat sprawdzonych - po przepisy zapraszam tu  KLIK! KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do  babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TUTAJ - KLIK!  znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu    Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczone papryki z nadzieniem ryżowym 111

Faszerowane papryki to już chyba klasyka w kuchni. Każdy ma swój własny patent. Najbardziej lubię nadziewać warzywa ryżem. Przygotowanie farszu zajmuje około pół godziny, pieczenie około 45 minut. To danie idealnie sprawdzi się na obiad i kolację. Po upieczeniu na zimno smakuje równie dobrze, więc sprawdzi się też idealnie do zabrania ze sobą w pudełku do pracy, czy do szkoły

greenscarf
Kotlety schabowe z farszem z surowej białej kiełbasy 100

rozbijania mięsa. To bardzo wygodna opcja. Idealna w przypadku szykowania zrazów wołowych. Ale i w przypadku kotletów wieprzowych znacznie ułatwia i przyspiesza pracę. Tym razem postanowiłam zrobić schabowe faszerowane i pieczone w piekarniku. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś czasu leżała zamrożona w lodówce. Moja kiełbasa była przyprawiona ostrą papryką, ale jeżeli nie lubicie ostrego

Stare Gary
Dynia faszerowana kaszą burgul 169

naczynia. Dynie pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 15 minut. Posypujemy pozostałym parmezanem i pieczemy przez kolejne ok. 30 minut, aż dynie będą miękkie. Artykuł Dynia faszerowana kaszą burgul pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 265

Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Baskijska pierś z kurczaka 134

Baskijska pierś z kurczaka Kolejny filet z piersi kurczaka faszerowany mozzarellą , pesto , czosnkiem , zawinięty w hiszpańską szynkę serrano . Dlatego też nazwa Baskijska pierś Fajny , prosty przepis który nie może nie smakować . Podobne przepisy już zamieszczałam , ale nie identyczne . Czasami drobna z pozoru zmiana , daje duży efekt smakowy Warto eksperymentować i modyfikować . W końcu gotowanie to świetna zabawa , a do tego

Ogrodnik w podróży
Imprezowa przekąska z tortilli 706

Imprezowa przekąska z tortilli Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane z żółtym serem i podane z rewelacyjnym domowym sosem czosnkowym to danie, któremu ciężko się oprzeć!     Składniki: 5 placków z tortilli (Mogą być kupne lub domowe PRZEPIS TUTAJ ) 300 g wieprzowego mięsa

Blog z Apetytem
Nadziewana karkówka pieczona w kapuście 5175

plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie mięso faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Papryki kroimy w paseczki *** *** Między plastry karkówki układamy naprzemiennie raz czerwoną, a raz żółtą paprykę *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu i obkładamy kiszoną kapustą. Całość przykrywamy folią

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana mięsem 149

łódeczki z cukinii i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 min. Po tym czasie posypujemy parmezanem i zapiekamy jeszcze kilka minut aż parmezan się lekko zarumieni.   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Cukinia po meksykańsku 151

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane 244

Prosta przekąska, doskonałe danie na przyjęcie, ciekawa opcja na kolecję. Faszerowane pieczarki. 4 duże pieczarki 1 szalotka 1 ząbek czosnku Granat 1 puszka pomidorów Kapary Pieprz w zalewie Szczypiorek Słodka papryka Kmin rzymski Kurkuma Sól Pieprz Od pieczarek odcinamy ogonki i kroimy w drobną kostkę. Podobnie robimy z szalotką i cukinią. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. Dodajemy pomidory z puszki

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania