font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} bażant bażant w miodzie pitnym indyk pieczony indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona perliczka w winie pierś perliczki z grzybami pierogi z perliczką rosół z perliczki vol- au-vent z perliczką przepiórki faszerowane przepiórki pieczone przepiórki
królestwo garówwyrazisty smak mięsa, stanowi zatem świetną opcję dla wegetarian. Smażone Portobello to idealny zamiennik kotleta w wegeteriańskich burgerach. Ze względu na swoje rozmiary i kształt idealnie nadają się do faszerowania. Danie uniwersalne, bo składniki farszu można dowolnie modyfikować. U mnie faszerowana kaszą quinoa. Komosa ryżowa, ryż peruwiański lub "święte zboże Inków", jak kto woli, jest lekkostrawna, pyszna, bardzo delikatna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!widelcem, dodać pieczarki, odrobinę musztardy i majonezu, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić miejsce, które zostało po żółtkach. Farsz z Awokado I Składniki: jajka do faszerowania + dodatkowe jajko do farszu awokado sok z cytryny majonez sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Jajka przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Jedno całe jajko żółtka pokroić w drobną kostkę(...)skropić sokiem z cytryny. Wymieszać ze sobą pokrojone jajka, awokado, majonez i doprawić solą i pieprzem. Nadzieniem wypełnić miejsce po żółtkach. Farsz z Awokado II (pasta) Składniki: jajka do faszerowania awokado sok z cytryny czosnek sól pieprz oliwa Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Awokado przekroić na pół wzdłuż owocu, wyciągnąć pestkę, łyżeczką wydrążyć miąższ. Awokado
Mama Gotujezeszłym roku zamieściłam kilka przepisów na faszerowane jajka . Dziś zachęcam do wypróbowania jajek faszerowanych pastą z kurkumy. Kurkuma ma specyficzny smak, który może, niektórym osobą nie odpowiadać. Mnie osobiście jajka w takim wydaniu smakowały z tym, że następnym razem dodam troszeczkę mniej kurkumy. Jajka nadziewane pastą z kurkumy ładnie prezentują się na talerzu ale i równie dobrze smakują (chyba
Mama Gotujetylko karkówka i kiełbaska smakuje z grilla... my lubimy próbować i kombinować... Majówkowe grillowanie Cebula faszerowana kaszanką Szparagi pieczone z boczkiem roladki z suszoną śliwką i boczkiem SKŁADNIKI duża cebula (na jedna kaszankę) 1 kaszanka przyprawa do grilla szparagi (zielone lub białe) plasterki boczku sól można też (masło, czosnek) suszone śliwki plasterki boczku Cebula faszerowana kaszanką: Cebulę obieramy
MarciochaKucharzyObowiązkowe jesienne danie Faszerowana papryka tym razem mięsem, ryżem i szpinakiem SKŁADNIKI: 4 duże papryki 500g mięsa mielonego wołowego pół opakowania szpinaku mrożonego cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa włoska, olej pomidory z puszki krojone Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone Usmażyć mięsko i dodać szpinak. Na koniec przyprawić według uznania(...)miedzy czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D, po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi. Zamykamy nafaszerowane papryki denkiem paprykowym. Do naczynia wlewamy pomidory z puszki. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30- 50 min, w zależności od tego czy lubi się
MarciochaKucharzykilogramów :D Moje ulubione potrawy z poprzedniego roku :D Zaczęło się rok temu w STYCZNIU od SUSHI LUTY Buziaczki- ciasteczka serowe z jabłkiem w MARCU jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta(...)francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO Aromatyczne flaki z boczniaków i wreszcie GRUDZIEŃ Szpinak z jajkiem w cieście francuskim Oby ten rok był tak samo udany co poprzedni
MarciochaKucharzyUlubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem SKŁADNIKI: 2 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego 1 cebula 0,5 puszki zielonego groszku 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka chilli Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek(...)koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło. Papryki można
MarciochaKucharzyPapryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę - opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki(...)wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać kaszę, koncentrat, zioła i całość podgrzać. Połówki papryki faszerować kaszą. Wierzch posypać ziołami. Jeżeli macie ochotę można je również posypać zółtym serem i zapiec w piekarniku! Smacznego
Szybko Tanio Smaczniewięc lepszego czasu na zamieszczenie przepisu na taką babkę, jak tylko tu i teraz. Na kilka dni przed Wielkanocą. Na stole nie zagoszczą u mnie ani mazurki ani faszerowane jajka. Za mazurkami nie przepadam, na blogu można znaleźć całe dwa ( mazurek cytrusowy i mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika(...)makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku. W tym roku mam zamiar przygotować sernik na ciemnym cieście - taki klasyczny smak dzieciństwa i makowiec japoński, bo za każdym razem kiedy oglądam zdjęcia tego ciasta, dostaję ślinotoku. I babkę drożdżową, bo taka babka, mniej słodka
bistro mamaMuszle makaronowe, faszerowane szpinakiem, zapiekane z mozzarellą w sosie pomidorowym Nadzienie szpinak ricotta sól pieprz czosnek jajko Sos pomidory w puszce czosnek sól pieprz Ponad to makaronowe muszle mozzarella Makaron zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmięknie. Pomidory gotujemy i doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Do gorącego szpinaku dodajemy ser ricotta(...)czosnek oraz przyprawy. Na koniec wbijamy jedno jajko i energicznie mieszamy. Następnie przekładamy nasz farsz do rękawa cukierniczego i faszerujemy nim muszle makaronowe. Tak przygotowane, układamy na sosie pomidorowym (nie topimy tylko lekko zanurzamy). Na wierzch kruszymy ser mozzarella i całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15/20 minut. Smacznego
KuukBuukCukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie 10 lat temu(...)warunkiem dobrego smaku są po prostu produkty wysokiej jakości (czyli żadna nowość ;) ). Cukinie kroi się na połówki, ale nie wzdłuż, tylko w poprzek. Środki są usuwane, a wnętrze faszerowane mięsem. Całość jest zapiekana lub duszona w sosie pomidorowym. Ja nie mogę odmówić sobie jeszcze odrobiny parmezanu na koniec. Lubię też wzmocnić smak dodając do sosu pomidorowego pepperoni, ale nie jest
Pełny talerzJajka to nieodłączny element Wielkanocy. Na pierwszy ogień pójdą te faszerowane .. Najprostsze jakie znam,najpyszniejsze. Faszerowane pieczarkami. Składniki: 6 jajek 30 dag pieczarek sól, pieprz 2 łyżki majonezu olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.Delikatnie solimy. Zrumieniamy je. osączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki. Ostudzone jajka przekrajamy
Z Majeczką w kuchniMiękkie i delikatne udka z kurczaka faszerowane pieczarkami to idealny pomysł na niedzielny obiad. Niestety, w przygotowaniu są trochę czasochłonne, ponieważ udka z kurczaka należy wyluzować (tj. pozbawić kości i chrząstek). Składniki: udka z kurczaka pieczarki cebula sól pieprz przyprawa do kurczaka starty ser *wykałaczki Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso. Następnie udka bez kości(...)zalać je odrobiną wody. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, a gdy pieczarki będą już miękkie - zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie wyluzowanie udka faszerować masą pieczarkowo-cebulową i posypać odrobiną startego sera. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać odrobiną wody, przykryć pokrywką i piec około 40 minut
UgotowaćZnudziły się Wam tradycyjne kanapki? Lubicie domowe pasty? Oto przepis dla Was - pomidory nadziewane pastą z twarogiem i tuńczykiem. Według mnie do faszerowania najlepiej użyć miękkich pomidorów. Jeżeli nie przepadacie za skórką - przed pokrojeniem pomidorów, zalejcie je wrzątkiem i obierzcie ze skórki. Ale pamiętajcie - pomidory bez skórki bardzo mocno ślizgają się w dłoni, więc ich wydrążanie może być utrudnione(...)pewno da się to zrobić:)). Jeżeli dbacie o linie, majonez i śmietanę zastąpcie gęstym jogurtem naturalnym. Przepis dodaje do akcji Warzywa psiankowate 2014 , Pora na pomidora! i Faszerujemy 2014! Składniki: kilka sztuk pomidorów(najlepiej odmiana lima, ponieważ są małe i podłużne) 125 g twarogu półtłustego (pół kostki) 1 puszka tuńczyka we własnej zalewie 1 łyżka majonezu 1 łyżka
Ugotować