puszki 3 plasterki szynki kawałek żółtej papryki szczypiorek 1-2 łyżki serka śmietankowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Jajka faszerowane z kukurydzą
czarrna od kuchniPieczarki faszerowane mięsem to kolejne danie idealne na imprezy. Przygotowane wcześniej, wystarczy w odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :) Składniki: 12 dużych pieczarek 1 mała cukinia 1 mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili
Smak mojego domuWariacji na temat cukinii nigdy dosyć - dzisiaj w wersji z mięsem mielonym, papryką i pomidorami. Pysznie bardzo :) SKŁADNIKI 3 średnie cukinie 1 duża cebula 1/2
Moje Kuchenne RewelacjeUwielbiam faszerowane warzywa, a najbardziej paprykę. Zawsze robiłam papryki te bardziej okrągłe a tym razem pokusiłam się o paprykę żółtą i pomarańczową taką podłużną. Szczerze przyznam, że choć ta papryka jest smaczna to zostanę wierna tej okrągłej. Jest wygodniejsza w użyciu i bardziej mi smakuje. Ale oczywiście Wy możecie uważać inaczej, wszak to kwestia gustu co wolimy a czego
Ewa w kuchniŚwietne pieczarki faszerowane z grilla - alternatywa dla typowych dań grillowych :) Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach) SKŁADNIKI 400g dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą papryczką
Moje Kuchenne RewelacjePieczarki faszerować można na wszelakie sposoby. Dziś polecam Wam pieczarki zapiekane z kuskusem i serem feta. Danie doskonałe na lekki obiad lub jako zimna przekąska. Dobre samo lub w towarzystwie mięsa i sałaty. Spróbujcie koniecznie, bo nie dość, że smaczne to jeszcze szybko się robi. Składniki: 10-15 dużych pieczarek ( ilość zależy od wielkości kapelusza - moje były powiedzmy średnie
kolorowotorcikowobardzo smakowała mi pszenna kasza której tam spróbowałam. Ponieważ przywiozłam ze sobą pudełko takiej kaszy postanowiłam jej użyć do jednego z moich ulubionych dań, czyli do faszerowanych papryk. Oprócz kaszy tylko pomidory i zioła. Wyszło pysznie, bardzo polecam ! składniki 3 podłużne papryki 4 ząbki czosnku, posiekane ok 200 g pomidorów - 1/2 puszki 1 cebula czerwona - drobno posiekana
Stare GaryOstatnie małe zakupy, ostatnie przygotowania. Jeszcze mała propozycja, może akurat komuś z Was się przyda! Jajka faszerowane z ricottą, suszonymi pomidorami i długo dojrzewającą szynką! Kochani, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy Wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt. Samych pięknych chwil spędzonych z najbliższymi i dużo słońca :) Składniki: 3 jajka, 3 łyżeczki ricotta, suszone pomidory w zalewie
Plate of JoyKalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym ) Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniosolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy na połówki, tak aby nadawały się do faszerowania, czwartą filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz miód połówki papryk nadziewamy
Luźna KuchniaOstatnio awokado gości u nas bardzo często, w ięc z przy okazji wymyślania potraw na Wielkanoc pomyślałam - dlaczego nie jajka nadziewane awokado ? Wyszły bardzo smaczne - na
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki
Domowy Smak JedzeniaŚniadanie iście wiosenne - ogórki faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem :) Lekko i pysznie :) SKŁADNIKI 2 ogórki 1/2 opakowania serka wiejskiego (ziarnistego) 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku sól pieprz PRZYGOTOWANIE Ogórki obieramy , przekrawamy na pół. Kroimy wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wydrążamy miąższ. Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, wydrążoną część ogórka i szczypiorek siekamy. Mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjeużywać cierpiący na kamicę nerkową, a przy schorzeniach reumatycznych działa najskuteczniej wcierany w skórę. Na Węgrzech papryka to podstawowy produkt kulinarny, używana jest niemal wszędzie od surowej po faszerowaną, dodaje się do wędlin czy nawet alkoholu (paprika pálinka), w niektórych regionach dodaje się również do słodkiej strucli (burek). Tak więc jedzmy paprykę często, bo to zdrowo
vegetanietaki też dzisiaj będzie przepis. Danie w sumie bardzo szybkie do zrobienia i nie przysparza większych kłopotów wykonawczych. Poradzicie sobie bez problemów. No to bierzmy się do pracy :) Faszerowana papryka z kaszką kuskus, pieczarkami i selerem naciowym (4 osoby) Składniki: 4 duże papryki 1 szklanka kaszki kuskus 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/2 kostki bulionowej warzywnej żółty
vegetanie