faszerowane - 2000 przepisów (strona:34/134)

Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami 149

jeszcze 2 pudełka malin. Chłopcy tak je lubią. I jeszcze siatka ogórków. Trzeba korzystać dopóki są gruntowe. No i kilka jabłek. A i jeszcze papryka. Obiecałam M., że zrobię faszerowaną." Jak wyszłam ze sklepu zastanawiałam się co mnie podkusiło, żeby sobie zrobić taki spacer. Taszcząc, ciągnąc i popychając dobrnęłam z moimi darami lata do domu i opadłam na kanapę. Decyzja(...)zapadła. Na obiad nieskomplikowana papryka faszerowana. Niech się piecze, a ja sobie zrobię kawkę. ;) Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem z pomidorami Składniki dla 4 osób: 5-6 różnokolorowych papryk (najlepiej wybrać takie o płaskim spodzie, żeby dał się postawić) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 czubata łyżeczka czubrycy zielonej (lub mieszanki cząbru, cebuli, czosnku, natki pietruszki, soli) 2 pomidory

Pełny talerz
Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną 189

znowu faszerowane papryki, tym razem z dodatkiem  jagnięciny.  Ostatnio wybór podłużnych papryk jest w sklepach spory, można kupić pyszną paprykę grecką, która ma moim zdaniem , delikatniejszą skórkę niż pozostałe papryki . Jagnięciny nie trzeba dużo - nawet mała ilość mięsa zapewni farszowi specyficzny, jagnięcy aromat. Dużo ziół, pomidory i pyszny farsz gotowy Polecam! składniki 12  średnich papryk(...)farszu może się okazać za duża - zależy od wielkości papryk. Można wtedy pozostały farsz zamrozić i użyć go przy najbliższej okazji do faszerowania np. pomidorów

Stare Gary
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 138

jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego, żeby nadzienie miało formę kremu(...)koperku, a wkoło poukładać roszponkę, rukolę lub miks sałat. Kombinujcie z połączeniami, bo może się okazać, że najbardziej absurdalne zestawienia są tymi najsmaczniejszymi. Smacznego! Post Naukowo o jajach. Jajka faszerowane pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Papryka faszerowana komosą ryżową 145

Papryka faszerowana komosą ryżową to idealne jarskie danie. Farsz ze zdrowej komosy ryżowej (quinoa) uzupełniłam beszamelem – dzięki temu był wilgotny i sycący, a papryka nie wymagała dodatkowego sosu. Okazało się, że pieczarki, które zdecydowałam się dodać, nadały beszamelowi wyjątkowego smaku! Połączenie to zasmakowało mi wyjątkowo, więc czuję, że latem taka papryka nadziewana quinoą, będzie częstym gościem na moim stole(...)sumie to już nie mogę doczekać się powtórki. Papryka faszerowana komosą ryżową: 3 duże czerwone papryki 1 liść laurowy 100 g komosy ryżowej – quinoa (pół szklanki) ok. 100 g pieczarek (5-6 dużych sztuk) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki lub tymianek do posypania sól morska, świeżo mielony pieprz Beszamel: 1 czubata

Poezja smaku
Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami 166

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/02/16280/filet-z-indyka-faszerowany-kasza-jaglana-i-morelami&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('ecd57300a80017f3f9c22fcfb2342e30').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelami Drukuj przepis Składniki 500g fileta z indyka 1 torebka (100g) kaszy jaglanej kilka suszonych moreli sól, pieprz, pieprz ziołowy, tymianek listonic_name = "Filet z indyka faszerowany kaszą jaglaną(...)lodówki. Krok 2 Kaszę gotujemy 10 min. i wysypujemy do miseczki. Morele kroimy w cienkie paseczki, przerzucamy do kaszy. Całość doprawiamy tymiankiem, mieszamy. Krok 3 Pierś z indyka faszerujemy kaszą z morelami, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-40 min. pod przykryciem

CoolinarniePL
Ziemniaki faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem 146

Osobiście bardzo lubię ziemniaki, staram się przygotowywać je na różne sposoby poczynając od klasycznych ziemniaków z masełkiem i koperkiem przez purre, ziemniaki pieczone, po faszerowane. Dzisiaj chciałyśmy zaprosić na ziemniaki, które szybko znikają z talerza i są świetnym daniem obiadowym. Wybieramy ziemniaki duże aby łatwo było je nafaszerować. Kompozycja farszu jest dowolna i możemy dodać wszystko to, co lubimy. Ziemniaki(...)faszerowane indykiem z pieczarkami i żółtym serem SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki 130 g filetu z indyka 4-5 pieczarek - kapelusze przyprawa do kurczaka 1-2 plastry żółtego ser sól szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach tak około 20 minut.  Filet kroimy w kostkę, pieczarki również, ser w paseczki.  Na patelni podsmażamy filet w przyprawie, dodajemy pieczarki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 206

Dzisiaj u nas będzie mała przekąska na wieczór. Znudziły się Wam już tradycyjne koreczki, kanapeczki i szaszłyki? Czas na faszerowane pieczarki :) Pieczarki możemy faszerować na wiele sposób i dzisiaj taki prosty oto pomysł, który świetnie sprawdza się na przekąskę. Pieczarki faszerowane mięsem i papryką SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki 2 łyżki mięsa mielonego wieprzowego 2 plastry papryki czerwonej 2 plastry cebuli

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowane łódeczki cykorii 163

Faszerowane łódeczki cykorii Cykorię najczęściej możemy znaleźć w gotowych mixach sałat, które dziś dostępne są praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Używa się jej jak sałaty, wykorzystując do komponowania domowych lekkich sałatek. Zwiera mnóstwo cennych witamin i minerałów, w tym karoten i kwas foliowy. Składniki zawarte w cykorii korzystnie wpływają na pracę nerek oraz wątroby, pobudzając ją do wydzielania większej ilość(...)powinni więc sięgać po nią wszyscy dbający o sylwetkę. Zobacz, w jak łatwy sposób wykorzystać cykorię do przygotowania lekkich przekąsek w formie łódeczek z farszem z jajka i pieczarek! Faszerowane łódeczki cykorii - przepis: Składniki: (farsz na około 9 łódeczek) cykoria 2 jajka 20-25 dag pieczarek około 5-8 dag orzechów włoskich łyżka majonezu sól, pieprz do smaku łyżka masła

Moje Qulinaria
Pierś w szynce prosciutto z faszerowaną papryką 192

kawałki z jednej piersi. Nacieramy solą, pieprzem, ziołami. Każdy kawałek zawijamy w szynkę i skrapiamy cytryną. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotujemy farsz do nadziewania papryki. Przepis na Faszerowane papryki podpatrzyłam w książce "Pyszne 25" Ani Starmach.   Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy na pięć minut. Następnie solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora(...)feta, kukurydzę, oliwki i posiekaną pietruszkę. Mieszamy. Polecam spróbować farsz i doprawić jeszcze wedle uznania.  Od papryki odcinamy górną część. Wydrążamy środek i faszerujemy kuskusem. Papryki jak i mięso, które wyjmujemy z lodówki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. na 20 minut. Gdy danie mamy w piekarniku, możemy przygotować sos pomidorowy. Przecież

Mój Smak na Życie
Pierś kurczaka faszerowana rukolą 307

Obiad dzisiaj na zielono, pierś z kurczaka faszerowana rukolą z parowaru, 1 łyżka makaronu kokardki i 3 łyżki mrożonego zielonego groszku. Wersja obiadowa light. Pierś kurczaka faszerowana rukolą gotowana na parze, to pyszny i bardzo sycący obiad, przy tym mało kaloryczny. Dla tych co na diecie jest idealny. Do doprawienia kurczaka wykorzystałam 1 arkusz papirusu Winiary z czosnkiem i ziołami(...)łyżki mrożonego groszku. Po 30 minutach odwijamy mięso i zostawiamy aby chwilkę odpoczęło, kroimy w grube plastry. Podajemy z groszkiem i 1 łyżką mini kokardek. The post Pierś kurczaka faszerowana rukolą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczarki faszerowane 151

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie.       Składniki:     - 8 sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)farszu jeszcze na 2 pieczarki, więc nałożyłam go do muszli po przegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut.Pieczarki faszerowane, to danie  tak bajecznie kolorowe, że do ozdoby wystarczy listek sałaty. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Pieczarki faszerowane appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Karnawał na stole 211

Sałatka żółtaSałatka z kurczakiem i selerem Przekąski:Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą Kolorowe kanapkiMuffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynkąJajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykiemGalaretka drobiowaKrakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po greckuRyba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiemBarszcz czerwony

Kuchnia domowa Ani
Na wielkanocnym stole 213

szynką i ananasem Sałatka z szynkąSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiemSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem II Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane pieczarkamiJajka faszerowane chrzanem i szynką Inne propozycjeChrzan świątecznyGomółka serowa ŻurekPieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowyGalaretka drobiowa Schab z majerankiem i kminkiem

Kuchnia domowa Ani
Domowe tortille z warzywami 206

Tortilla – znana w 2 formach.Jako cieniutki placek , które faszerujemy mięsem czy też warzywami i jako hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków.Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej.Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy.Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka(...)oliwy.Po wyrobieniu urywamy po kawałku , formujemy kulki , rozwałkowujemy na cienkie placki.Smażymy na suchej patelni na średnik ogniu po kilka minut , przewracając.Po usmażeniu przykrywamy talerzem , lub odrazu faszerujemy , gdyż tortilla bardzo szybko robi się sucha.WARZYWA :Na patelni rozgrzewamy masło.Dodajemy drobno posiekaną cebule , złocimy.Dodajemy warzywa pokrojone w słupki , doprawiamy do smaku i na wolnym ogniu dusimy do miękkości

Ostra na Słodko