faszerowane - 2000 przepisów (strona:36/134)

Jajka faszerowane pastą jajeczną 114

musztardy rosyjskiej (lub chrzanu) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka (białka zostawić do faszerowania) i przełożyć je do miseczki. Podusić widelcem. Można dodatkowo dodać jeszcze pokrojoną w kostkę połówkę jajka. 2. Paprykę i szczypiorek umyć, pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do żółtek. Szynkę pokroić(...)kostkę, dodać do pozostałych składników.  Majonez wymieszać z musztardą lub chrzanem, dołożyć do miseczki. Całość razem delikatnie wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 3. Gotową pastą faszerować pozostawione połówki jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 108

około 15 minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami.   Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować.     Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 179

spływało z krążków. Każdy kawałek patisona zanurz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.         Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarne S.O.S.
Cannelloni z mięsem i serem 144

Pyszne danie z makaronem cannelloni - dużymi rurkami, faszerowanymi mięsem mielonym z pomidorami i serem, pod warstwą sosu beszamelowego i sera. Idealne dla fanów makaronów i wszelakich makaronowych zapiekanek. Polecam serdecznie :) Składniki: 20-24 szt makaronu cannelloni 100 g sera żółtego do posypania bazylia  Mięso mielone: 1 cebula 500 g mielonego mięsa (u mnie łopatka i karkówka) 400 g pomidorów(...)solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Na końcu dodać posiekaną świeżą bazylię. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub oliwą. Na dno naczynia wlać troszkę sosu beszamelowego. Makaron cannelloni (surowy) faszerować mięsem mielonym z serem (użyłam małej łyżeczki) i układać w naczyniu żaroodpornym. Ułożyłam dwie warstwy, zanim ułożyłam drugą warstwę całość polałam odrobiną sosu beszamelowego. Ułożony makaron zalać resztą sosu beszamelowego

Kocham..lubię..gotuję..
Papryka faszerowana siekanym kurczakiem i cukinią 131

Paprykę możemy faszerować na różne sposoby mięso mielone z ryżem lub różnego rodzaju kaszami czy warzywami. Moja propozycja to duszona papryka faszerowana siekanym mięsem z piersi kurczaka, cukinią, porem i zieloną pietruszka.  4 średniej wielkości papryki 300 gramów fileta z piersi kurczaka 200 gramów cukinii 20/30 gramów pora 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki

Andzia Pichci
Kurczak z warzywami i koperkiem 194

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane zrazy z mięsa mielonego 525

Faszerowane zrazy z mięsa mielonego Mięciutkie i soczyste roladki z mięsa mielonego wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek!     Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Faszerowane zrazy z mięsa mielonego pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jajka guacamole 136

Dzisiaj mam dla Was propozycję przygotowania świątecznych faszerowanych jajek. Połączenie ich z awokado to idealna kompozycja, do tego różnorodne przyprawy, które jeszcze bardziej podkreślają smak. Zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado połowa cytryny 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz czarnuszka pieprz cytrynowy Jajka gotujemy(...)twardo.  Awokado rozdrabniamy bardzo dokładnie widelcem, dodajemy sok z cytryny, następnie żółtka, majonez, musztardę, czosnek, pieprz cyenne, sól oraz pieprz. Dokładnie rozdrabniamy wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa. Faszerujemy jajka i na koniec posypujemy czarnuszką i pieprzem cytrynowym

noteskulinarnyfiga
Jajka faszerowane łososiem, pieczarkami i tuńczykiem 167

Cześć! Trzy rodzaje jajek faszerowanych, które są z pewnością zagoszczą na wielkanocnym stole w moim domu. Prócz tradycyjnych jajek w majonezie i ze szczypiorkiem robię właśnie te. Proporcje podam na dwa jajka, czyli cztery połówki. Można oczywiście składniki zwiększać, zmniejszać i doprawiać po swojemu. Z łososiem: Składniki: * 2 jajka ugotowane na twardo * ok. 5 dkg łososia wędzonego(...)cebulkę. Kiedy już się zeszkliła dodałam pieczarki i przesmażyłam aż puszczą sok. Przełożyłam do miseczki do wystygnięcia. Następnie dodałam roztarte żółtka i majonez. Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Faszerowałam wydrążone połówki jajek i ozdabiałam szczypiorkiem i kiełkami. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 133

Faszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne warzywa

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone faszerowane pieczarki 197

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć

magiczna kuchnia Kasi
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 211

listki... i wypuszcza paczki! Ale, ale! Są też jesienne cudowne warzywa, papryki i dynie, którymi właśnie teraz można się cieszyć do woli i delektować w rożnych daniach.  Papryki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony to nasz jesienny faworyt. Z jednej strony kwintesencja jesieni, z drugiej wspomnienie śródziemnomorskich wakacji spędzonych w atmosferze beztroski, rozgrzanych słońcem i pachnących świeżymi ziołami. Skąd(...)leniwe oczekiwanie na wyjecie pysznych gorących papryczek z piekarnika ;) Jakie tu pasują zioła? Takie jak lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet

SzczyptaSmaQ