Tym razem przepis na jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z
Stare GaryZupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie. Faszerowane w ten sposób jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na szynkę, gdy nieco nam się już znudzi .składniki6 jajekok 100 g szynki wędzonej3 spore łyżki majonezułyżeczka chrzanusól, pieprz, papryka do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać(...)Szynkę zmielić w blenderze. Do miski włożyć szynkę, żółtka, dodać majonez, chrzan, ewentualnie trochę oliwy. Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, przybrać dowolnie - ziołami, papryką, kaparami. Smacznego
Stare GaryKażdej Wielkanocy staramy się przygotować jajka w inny sposób. W tym roku będziemy serwować jajka z łososiem, które nam wyjątkowo smakują i świetnie wyglądają na stole
Przepisy AleksandryPrzedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości! :) Składniki: 3 jajka 50g
Czerwona PorzeczkaUwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie. A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj
Kolizje SmakówWidzę, że kurczaczki Wam się spodobały, proponuje więc kolejne danie z serii "sympatyczne zwierzaki" - pisklaki z zielonym groszkiem. Będą miłym towarzyszem na Wielkanocnego śniadania. Składniki
Pyry na GazKochani nadeszły święta. Jest Wielka Sobota i w naszych domach trwają gorączkowe przygotowania do uroczystego ich świętowania. Gotujemy jajka, ozdabiamy je, świecimy, przygotowujemy je do podania
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki:5 jajek3 plastry szynkiszczypiorek4 rzodkiewkitrochę śmietankowego chrzanuodrobina majonezupieprzbułka tartaolej do smażeniaWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka
Walijskie PichcenieKolejna propozycja nadzianych jajeczek. Tym razem nafaszerowałam je zielonożółtą masą z awokado i żółtek, na wierzchu posypałam przyprawą z suszonych pomidorów i natką. Wspaniale prezentują się
Monia miesza i gotujewg MAGDY GESSLER(do dekoracji jajek poleca całe migdały, sparzyć i obrać, zrumienić na patelni, obtoczyć w soli i ułożyć na usmażonych jajkach składniki 3 jajka
w mojej kuchniSkładniki: 4 jajka 100 gram makreli wędzonej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną przekrawamy w
tojestpyszne.blogspot.comJajka lubimy i jadamy pod każdą postacią. Smażone, zapiekane albo gotowane w różnym stopniu. Te ugotowanego na twardo często podaję z jakimś dodatkiem, farszem. Ponieważ mamy
Smaczna PyzaPoniżej dzielę się z Wami przepisem na jajka, które w tym roku będą także gościć na moim stole, a do których inspiracją była pewna pasta kanapkowa
Bernika - moj kulinarny pamietnik