Danie to popularne jest w kuchni Europejskiej. Nadzienia są przeróżne w zależności od regionów i pomysłów np. z kaszą,grzybami,ziemniakami. Ja proponuję gołąbki
potrawyregionalne„Cordon Bleu” szwajcarski klasyk Klasyczny Cordon Bleu mi osobiście , w zasadzie nie wiem czemu , kojarzył się jakoś zawsze z kuchnią francuską Pewnie dlatego, iż
Ogrodnik w podróżyprzypadkiem wymyśliłam naleśniki z pieczarkami, a w rezultacie wyszły mi fit krokiety FIT KROKIETY: Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki soli 1 jajko woda Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy, stopniowo dolewając wodę tak aby wyszła nam masa naleśnikowa. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu tak jak tradycyjne naleśniki. Składniki na farsz(...)idealnie się sprawdzi SMACZNEGO A jeśli i Wy nie wiecie do czego spożytkować zalegające w lodówce pieczarki to oprócz tego dania, polecam Wam również przepis na PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANĄ PIECZARKAMI Jest pyszna Artykuł FIT KROKIETY pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiimnie taka - klik ) 1 jajko Dodatkowo: 1 jabłko (małe) 1 Łyżka Smaku truskawkowa (sproszkowana truskawka liofilizowana) Ponadto: masło/olej do smażenia Serek (ze śmietanką) należy wymieszać z kaszą oraz jajkiem. Całość odstawić na 2-3 minuty, a następnie połączyć z jabłkiem uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę oraz truskawkową Łyżką Smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju (dosłownie natłuścić(...)sobie żadnego cukru. Naprawdę nie mam obsesji na temat zdrowego odżywiania, ponieważ sama nie święcę dobrym przykładem, ale jak każda matka chciałabym, by moje dziecko było zdrowe, a faszerowanie go niepotrzebnymi składnikami nie jest dobrym pomysłem. Może nie będę rozpisywała się na temat mojego zdania o ogólnym żywieniu dzieci, a wspomnę o produktach Helpa , które śmiało mogę polecić. Helpa produkuje
Di gotujeKlasyczne placki ziemniaczane to przepis na szybki obiad. Jeśli macie odrobinę więcej czasu możecie przygotować gulasz i stworzycie domową wersję placków po zbójnicku . Mimo wszystko ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potraw, estetyki lokalu, obsługi, efektowności podania oraz inne czynniki. Na naszym stole pojawiają się przekąski: KIEW NUANG ( 18 zł), czyli domowe pierożki WON TON na parze faszerowane wieprzowiną, podane z pysznym sosem. Pierożki są bardzo delikatne, a farsz mięsny miękki i aromatyczny GUNG PAD PRIK KLUAR ( 26 zł) , czyli przepyszne lekko pikantne smażone krewetki z imbirem(...)słodyczy i korzennych przypraw. Potem kolej na dania główne. Na naszym stole nie może oczywiście zabraknąć tutejszego pad thaia. PAD THAI, czyli smażony makaron ryżowy z warzywami, orzeszkami ziemnymi, jajkiem, kiełkami i limonką dostępny w wersji GAI (kurczak) – 33 zł, TOFU – 31 zł i GUNG (krewetki) – 39 zł PLA DORADA ( 47 zł) , czyli cała smażona dorada w słodkim
Kulinarne przygody GatityZłociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szyje gęsie, 1 żołądek z gęsi, 1 wątroba z gęsi, 2 łyżki przesianej tartej bułki, 1 jajko, 1 łyżka cząbru ( może być również tymianek, majeranek), 2 ząbki czosnku, 2 łyżki miękkiego masła, sól, pieprz, na bulion: marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, ząbek czosnku, sól 150 ml półwytrawnego białego wina, Z szyj gęsich zdjąć delikatnie(...)podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy wywodzą z kuchni żydowskiej. W dawnej Kongresówce Gęsi Pipek jest faszerowaną podrobami gęsią szyją , natomiast na terenach niegdysiejszej Galicji – jest to gulasz z gęsich żołądków . W jidysz słowo pipek, pochodzące od niemieckiego Pfeifen, oznacza rurkę – wskazywałaby
królestwo garówStyczniowe wyzwanie blogerek było naprawdę wyzwaniem! Od momentu kiedy poznałam jego temat - w głowie kłębiło się kilka pomysłów, ale z realizacją było gorzej... Jak wiecie dzięki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!cielęcej 5-6 plastrów słoniny pęczek włoszczyzny 1 spora cebula sól ok. 1/2 łyżeczki ziarenek czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 250 g masła 2 jajka tarta bułka 250 g czerwonej porzeczki 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Przepis podany zgodnie z oryginalną pisownią w książce. Weź mostek cielęcy, obgotuj go w wodzie, powyciągaj potem z niego(...)pisownia): zupę rakową na sposób francuski potrawkę baranią z świeżymi ogórkami ozór wołowy z sosem polskim auflauf z pary z jabłkami budeń z wątróbki jesiotra z sosem rumianym ostrygi faszerowane żabki w frykasie placuszki karlsbadzkie do herbaty makaroniki migdałowe I jak to zwykle bywa w doborowym towarzystwie, to była bardzo twórcza, wesoła i smakowita sobota
Kulinarne przygody GatityPlacki ziemniaczane dla leniwych to błyskawiczna propozycja na tani obiad :) Do przygotowania tej potrawy wystarczy nam dosłownie kilka składników. Całość przygotowania nie powinna zająć więcej jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cygara drobiowe z pieczarkami Piersi z kurczaka i nie tylko , to jak powszechnie wiadomo ulubiony element facetów , zarówno tych dużych , jak i tych małych , a moi
Ogrodnik w podróżydniach zaprezentuję Wam moje autorskie pierogi rybne z serem i koperkiem (koloru bordowego od buraka). A teraz zapraszam do lepienia! Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 200 ml ciepłej wody do koloru: trochę rozmrożonego na patelni rozdrobnionego szpinaku, ja dodałam 2 łyżki Składniki na farsz: 500 g kwaszonek kapusty 50 g suszonych grzybów(...)smaku, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu bez przykrycia od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, woda odparuje, wyjmij liść i ziele; ciasto cienko rozwałkuj, faszeruj farszem z kapusty i grzybów, dobrze zlep brzegi, nadając im swój kształt; gotuj w osolonym wrzątku przez 2 minuty od czasu wypłynięcia ich na wierzch. Smacznego
Zasmakuj KuchniKrokiety z nadzieniem kiełbasiano , paprykowo , pieczarkowym Krokiety z pysznym nadzieniem . Są proste do zrobienia , a niesamowicie smaczne . W końcu farsz zawiera wszystko co tylko można sobie
Ogrodnik w podróży