faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:66/117)

Jaja faszerowane ze szczypiorkiem 179

Bardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. składniki6 jajekduży pęczek szczypiorku3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na

Stare Gary
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 182

faszerowany bakłażan Z reguły w kuchni, obchodzimy bakłażana szerokim łukiem. Owszem, ze względu na jego dekoracyjny wygląd, lubimy ułożyć te dorodne warzywo  w naszym koszu, wśród innych warzyw, czy owoców. Lecz jeśli przychodzi pora na przyrządzenie z niego posiłku, to najczęściej rozkładamy ręce, kręcąc głową i powtarzamy, że gorzki i z twardą skórą i że w ogóle ..... Uważam(...)oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 7-10 minut.  Ciepły farsz układamy w wyjętych z piekarnika bakłażanach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez dwadzieścia minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na każdym faszerowanym bakłażanie układamy plastry sera. Przed

Miód i pieprz
Cukinia w cieście 192

salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej do smażenia Przepis 1 Cukinie dokładnie myjemy

Kuchnia Bazylii
Chrupiące udka nadziane nutą słodkości 172

Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego

Szalona Kuchnia Eweliny
JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY 191

migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują

JejKuchnia
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 237

łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy

Be Fit Be Strong
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 495

Dietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 201

muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne,  dla mnie są  nowością i  zrobiłam je  po raz pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej

Zakamarki mojej kuchni
Podudzia z kurczaka faszerowane w sosie orientalnym 234

Żeby przygotować faszerowane podudzia z kurczaka w sosie orientalnym kupiłam już wyluzowane z kości. Nie wiem czy umiałabym zrobić to 

Kolorowy Przepisownik
Kurczak z warzywami i koperkiem 201

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki faszerowane żurawiną i suszonymi pomidorami 192

potrzebujesz ciekawego i efektownego pomysłu, proponuję schabowe roladki faszerowane żurawiną i suszonymi pomidorami. Świetnie pasują z każdym dodatkiem, np.  z puree ziemniaczanym, kaszą lub kluskami. Składniki: 10 plastrów schabu 10 -15 szt suszonych pomidorów mały słoiczek żurawiny masło 1 szklanka bulionu mięsnego lub warzywnego ok. 3 łyżki mąki ostra papryka pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Plastry cienko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy

Życie zaczyna się w kuchni
Jajka faszerowane pastą pomidorową 172

Jajka faszerowane  pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 165

prezentują się na talerzu. Polecam!     Patisony faszerowane mięsem i soczewicą   Składniki na 4 sztuki:   4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce posiekanej natki pietruszki

Smak mojej kuchni
Faszerowne bataty 187

Bataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 3 słodkie ziemniaki ser- jeden i drugi wg uznania oliwki u mnie 3 na każdą połówkę, ale również wg uznania 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz oliwa do pieczenia Przygotowanie: 1. Bataty dokładnie umyć, przekroić

FITBUuK
Ryba z warzywami sezonowymi według Pascala 186

kostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda Do dzieła!!! W moździerzu ucieramy ze sobą czosnek, chili i pół pęczka pietruszki i tą mieszanką faszerujemy nasze rybki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią

sierotka maRysia w kuchni