faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:70/117)

Cukinie faszerowane mięsem mielonym 120

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie
Aromatyczna karkówka 122

pieprzu ziołowego - 1/2 łyżeczki papryki ostrej - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/2 łyżeczki przyprawy do karkówki - szczypta kminku - szczypta soli - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki miodu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Karkówkę nacinamy i faszerujemy czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy karkówkę. Przekładamy

Zainspirowana w kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 216

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Zapiekany bakłażan z pęczakiem 105

zapiekany bakłażan z pęczakiem. Do tej pory zawsze faszerowałam warzywa farszem mięsnym, dziś postanowiłam to odmienić, i muszę przyznać, że ta odmiana bardzo mi posmakowała. Zapiekany bakłażan z pęczakiem Czas przygotowania: Składniki: 2 średnie bakłażany 100 g suchego pęczaku 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek z papryką świeży tymianek świeże oregano oliwa z oliwek sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym 160

mięsa dodać  odcedzoną kalarepkę paprykę i ogórki starte na tarce na dużych oczkach ora liście zmielone z  reszty kapusty Dodać kostki mięsne  przyprawy dusić do odparowania wody    4.  - Ugotowany ryż przełożyć do miski Dodać mięso z patelni razem wymieszać w razie  potrzeby doprawić pieprzem i solą faszerować liście kapusty układać na wysmarowanej olejem

W królestwie smaków Beaty
Jajka faszerowane 191

Właśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na

Anioły w kuchni
Pierś indycza faszerowana morelami i śliwką 187

Mięso indycze pożądane jest w każdej zdrowej diecie. Liczba zwolenników ciągle rośnie, bo mięso i dietetyczne i lekkostrawne i super smaczne. Filet z indyka faszerowany suszonymi morelami i śliwkami to danie bardzo kolorowe i smakowite - idealne na świąteczny stół. Może uświetnić niejedno spotkanie rodzinne, bo prezentuje się bardzo elegancko. Filet upiekłam w rękawie foliowym, a mięso podlałam bulionem(...)pobytu w piekarniku. Składniki: około 800 g piersi z indyka 8-10 moreli suszonych 8-10 suszonych śliwek mała bułeczka + mleko do namaczania 1 żółtko sól, pieprz gałka muszkatałowa papryka słodka w proszku szklanka bulionu warzywnego Składniki na marynatę: 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka ostrej papryki dodatkowo: 1,5 łyżki powideł śliwkowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pisklaki - jajka faszerowane zielonym groszkiem 527

  Widzę, że kurczaczki Wam się spodobały, proponuje więc kolejne danie z serii "sympatyczne zwierzaki" - pisklaki z zielonym groszkiem. Będą miłym towarzyszem na Wielkanocnego śniadania. Składniki

Pyry na Gaz
Jajka faszerowane 176

Właśnie się nimi zajadamy:)Składniki;5 jajek,2 łyżki majonezu,2 łyżeczki łagodnej musztardy,cebula /drobno posiekana/,sól,pieprz,Wykonanie;Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na

Anioły w kuchni
Faszerowane kotlety mielone 144

Faszerowane kotlety mielone Kotlety mielone każdy zna i prawie każdy lubi . Piszę prawie i wiem co mówię , jednego ich przeciwnika posiadam w domu . Mój młodszy syn jest wielkim antagonistą klasycznego kotleta mielonego, ale o dziwo jego wersje modyfikowane już go nie odstraszają Dlatego też specjalnie dla niego od czasu do czasu serwuje wersję wzbogaconą o różne dodatki . Najlepiej sprawdzają się(...)papryka , pieczarki no i oczywiście ser Polecam wypróbować nawet jeśli tak jak ja lubicie klasyczną wersję . Zawsze to ciekawa odmiana i urozmaicenie w kuchni, a ona nudy nie lubi Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 4 łyżki wody 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 czerwone papryczki chilli 1 mała cebula 5-6 pieczarek

Ogrodnik w podróży
Pasztet tradycyjny 201

jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki: – 500 g karkówki lub łopatki – 30 dag boczku – 30 dag podgardla – 30 dag wątróbki drobiowej – 2 marchewki – 1 pietruszka – 1 duża cebula – 2 liście laurowe – kilka ziaren pieprzu – 2 czerstwe kajzerki – 3 jajka – sól, pieprz, ostra papryka, świeżo tarta gałka

nietylkopasta.pl
Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej 131

jesiennych składników jak szarlotka , sałatka z pieczonych buraków , faszerowana cukinia, czy ogórki kiszone . Jednak największym wyzwaniem okazało się przygotowanie tak zwanych „smarowideł” do domowego chleba. Wiadomo było, że do takiego chleba bez masła ani rusz, wiec doprawiłam je ziołami z własnego ogrodu. Oprócz niego na stole pojawił się ajwar (w końcu papryka to jedno z jesiennych warzyw). Trio dopełniał „oszukany

PatiGotuje
Bakłażany faszerowane makaronem 99

łyżeczki. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dodajemy drobno pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 132

drobną kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, chili i curry. 4 .Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni, dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. 5. Następnie dodajmy miąższ i jednego pokrojonego pomidora w kostkę. Wszystko podsmażamy. 6. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, kaszę jaglaną  i przyprawiamy do smaku. 7 .Faszerujemy cukinie, układamy na górę małe plasterki pomidora

Coś z niczego
Faszerowane cukinie 133

Cukinie faszerowane  możemy   przygotowywać przez cały rok, jednak teraz można kupić naszą polską, a dodatkowo jest najsmaczniejsza i najtańsza. Danie jest bardzo lekkie, więc super się sprawdza na obiad czy kolację:) Potrzebne składniki: 4 średnie okrągłe cukinie  100 g ryżu  20 g  kurek  1 papryka  2 pomidory 15 suszonych pomidorów  1 cebula

Łycha smaków