faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:78/117)

Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone 147

Portobello to odmiana znanej wszystkim pieczarki - większa, bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g(...)tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar 1 cebula  1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą

Szefowa kuchni
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 140

kolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo zmielony pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka kilka foremek do babeczek - użyłam silikonowych Przygotowanie: 1. W miseczce wymieszajcie ser typu feta z pokrojonymi w kostkę: pomidorem, pomidorami suszonymi, oliwkami, żurawiną, przyprawcie do smaku. 2. Ciasto kroję(...)kilka niedużych kwadratów (kawałek ciasta zostawiam, bo będę nim dekorować wierzch babaeczek), każdy kwadrat lekko jeszcze rozciągam lekko palcami i wypełniam nimi silikonowe foremki - babeczki. 3. Każdą babeczkę faszeruję, resztę ciasta które jest na bokach fantazyjnie wywijam w kształt kwiatów. Ciasto, które sobie wcześniej zostawiłam rwę na mniejsze kawałki i posypuję nimi każdą babeczkę z wierzchu, po 3 małe

Zasmakuj Kuchni
Pomidory faszerowane mięsem 157

Danie dla miłośników pomidorów.  Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach.  Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9  średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz(...)pół łyżeczki cukru pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili 10 gałązek pietruszki pół kulki mozzarelli Wykonanie: Pomidorom odcinamy kapelusiki i je wydrążamy . Najlepiej zrobić to łyżeczką. Wydrążoną zawartość siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na oliwie 10 minut. Następnie do cebuli i czosnku, dodajemy mięso, sól, pieprz, cukier, paprykę słodką oraz chili

Smak mojego domu
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 404

ziemniaczane wrzucamy do miski, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub w rękach. Dodajemy twarożek, przyprawy, sok z cytryny, cukier i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Odstawiamy na 10 minut. 4. Ziemniaki faszerujemy twarożkiem (u mnie wyszło 1,5 łyżki na kartofla), układamy na wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia dużej blasze, wstawiamy do piekarnika na 10 minut.  5. Posypujemy startym(...)żółtym lub mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej 150

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolejny przepis, którego składnikami są: ser, boczek i pieczarki :) Tym razem to faszerowane pieczarki z kaszą jęczmienną, boczkiem i serem mozzarella. Potrawa ta idealnie sprawdzi się jako wieczorna przekąska lub jako dodatek do dania głównego.   Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej(...)średniej wielkości pieczarek - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - 1 woreczek kaszy jęczmiennej - 150 g tartego sera mozzarella - 200 g boczku (w kawałku) - przyprawy (kminek mielony, rozmaryn, ostra papryka, sól, pieprz) Pieczarki myjemy, obieramy i oddzielamy kapelusz od nóżki. Następnie delikatnie wydrążamy środek kapelusza (ciemne blaszki). Kapelusze układamy w brytfannie / naczyniu żaroodporny i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Same pieczarki będą

Związek na patelni
Zapiekanki - przepisy 401

warzywami 11. Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 12. Zapiekanka z bakłażanem, makaronem, brokułem, indykiem i kukurydzą 13. Z apiekanka kebab - gyros 14. Zapiekanka chłopska 15. Bataty, cukinia, papryka, zapiekane z tuńczykiem i mozzarellą 16. Zapiekanka z ziemniakami, indykiem, brokułem, cukinią i kukurydzą  17. Makaronowa zapiekanka z łososiem, oscypkiem i suszonym pomidorem 18. Pulpeciki z indyka z sezamem(...)makaronem i warzywami 19. Pulpeciki z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym zapieczone z makaronem i warzywami 20. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 21. Musaka 22. Faszerowana mini cukinia zapiekana z ryżem 23. Zapiekanka z tortellini i białą kiełbasą

kruche babeczki
Cukinia faszerowana mielonym mięsem 158

Sezon na cukinie w pełni, więc aż żal byłoby tego nie wykorzystać. Na pierwszy ogień poszła cukinia faszerowana mięsem mielonym. To sycący i pyszny pomysł na obiad, który wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania. U nas tak zasmakował, że gościł na stole dwa dni pod rząd. Składniki na porcje dla 2 osób: (inspiracja  przepisem z bloga " Nasze życie(...)kuchni ") 1 spora cukinia 2 średnie cebule 400-500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 czerwona papryka kilka pieczarek 3/4 puszki krojonych pomidorów (można oczywiście użyć świeżych pomidorów, wtedy najpierw należy je sparzyć i obrać ze skórki, a następnie postępować wg przepisu) 4 plasterki żółtego sera przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa mielonego

Simply Food
YumYum DEVILED EGGS – FALLOUT – jajka faszerowane awokado z bekonem 230

Deviled Eggs to produkt konsumpcyjny w Fallout 3 oraz New Vegas, pakowany w niebiesko-czerwone kartoniki. Nazwa „deviled eggs” odwołuje się do jajek gotowanych na twardo i faszerowanych na ostro, z kolei radioaktywność kojarzy nam się z zielonym kolorem. Z tych względów jajka ustroiliśmy pastą z awokado, nie zapominając jednocześnie o mięsnym akcencie w postaci boczku, który idealnie(...)chili oraz nieco soli. Wszystko dokładnie mieszamy. 6. MONTAŻ (2 min) Kratery po żółtkach wypełniamy czubatą łyżeczką pasty z awokado. W farszu utykamy kawałki usmażonego boczku i posypujemy ostrą papryką. PODANIE Jajka nadają się na świetną przekąskę nie tylko w okresie świątecznym, ale także na każdą imprezę, zwłaszcza w klimatach postapo. Przywracają kilka punktów życia i dostarczają małej porcji promieniowania

Nerds Kitchen
Gołąbki z kapusty włoskiej 170

zapomniałam pstryknąć fotkę z ugotowanych gołąbków.. Chyba pierwszy raz robiłam gołąbki z kapusty włoskiej [ kiedyś robiłam faszerowaną kapustę - klik ]..moje ze względu na brak czasu gotowały się w wolnowarze,ale można ugotować je tradycyjnie w garnku.Ja gołąbki zrobiłam późnym wieczorem, a w nocy się gotowały , rano przestawiłam wolnowar na podgrzewanie, poszłam do pracy, a mąż miał obiadek praktycznie gotowy(...)główka kapusty włoskiej 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, słodka papryka, wegeta koncentrat pomidorowy listek, ziele marchewka ,kawałek pora śmietana Z kapusty wyciąć głąb, oddzielić liści, ściąć zgrubienia i sparzyć.Ryż ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulkę ,ryż, przyprawy [ ja dodałam jeszcze troszkę posiekanej kapusty]i wymieszać.Na liście kapusty nakładać

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka węgierska z ryżem i kiełbasą 105

Połączenie ryżu i kapusty kiszonej, zapieczone w śmietanie wydaje się dosyć ryzykownym połączeniem. Zapewniam, że smakuje wybornie! Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 3 cebule 15 dag

Tradycyjna Kuchnia
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 136

przygotowania tego dania użyłem brązowych pieczarek, ale spokojnie możecie wykorzystać też zwykłe, białe. Faszerowaną pierś z indyka możecie podać np. z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach . Składniki farszu (na ok. 1 - 1,2 kg mięsa): Dodaj napis 2 łyżki masła 2 duże cebule brązowe pieczarki (250 g) 3 ząbki czosnku 2 jaja 1 duży pęczek natki pietruszki(...)olej roślinny (do pieczenia używam tego z pestek winogron) Polewa potrzebna na koniec pieczenia: 2 łyżki miodu 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżki czerwonej papryki wędzonej (mielonej) Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, oczyścić z błon, natrzeć sokiem z połowy cytryny oraz solą pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotować

W SMAK
Sałatka z rukolą i marchewką 185

Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane serkiem ziołowym 1152

Faszerowane jajka cieszą się u nas dużym powodzeniem i szybko znikają z talerza. Ostatnio robiłam z serkiem do smarowania z ziołami ale można użyć także serka czosnkowego, ze szczypiorkiem czy też naturalnego i samemu dodać sobie dowolne dodatki smakowe. składniki: 5 jajek 1 serek do smarowania z ziołami, u mnie Jogo (150 g) 1-2 łyżki jogurtu ewentualnie sól(...)smaku słodka papryka czarny sezam Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić wzdłuż na pół. Wydrażyć żołtka i przełożyć do miski. Następnie żółtka rozgnieść łyżką. Dodać serek i ewentualnie jogurt jak masa będzie zbyt sucha i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Masą wypełnić połówki jajek. Jajka ułożyć na talerzu, ja ułożyłam na roszponce

Monia miesza i gotuje
Surówka z pora i marchwi 1058

Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 214

Dawno już na blogu nie było naleśników. Postanowiłam to nadrobić, bo naleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem z kurczaka, a potem zapieczone z sosem pomidorowym i serem. Żeby łatwiej było mi zawinąć naleśniki, warzywa pocięłam na kształt makaronu. Pomogła mi w tym zgrabna maszynka firmy Unold . Składniki: naleśniki: 3/4 litra zimnej(...)wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1/5 szklanki mąki pszennej 2 jajka tłuszcz do smażenia farsz: 2 średnie piersi z kurczaka sól, słodka papryka, ostra papryka - do smaku 300 g marchwi 1 średni por - 10 cm odkroić do sosu 3 większe ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy sos: 10 cm pora 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy

Codzienna kuchnia niecodzienna