fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:152/256)

Zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem 89

ogniu około 3 min. Na koniec dodać śmietankę oraz posiekany koperek i delikatnie zamieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa z fasolki szparagowej → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Zupa szparagowa z ziemniakami i kozim serem → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa rybna pomidorowa Artykuł Zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem pochodzi

Oryginalny smak
JAJKA PO TURECKU Z PALONYM MASŁEM 72

GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka po turecku z palonym masłem: – Szybkie zdrowe śniadanie – To połączenie idealnie skomponowanych struktur – Idealne z grzankami – Jajko zdecydowanie w wersji – uwielbiam – Pychota ILOŚĆ PORCJI

globuskulinarny
Kurczak z fasolą duszony po kreteńsku 64

Kawałki kurczaka smażone a następnie duszone z fasolką, ziemniakami i cukinią razem z pomidorami. KURCZAK Z FASOLĄ DUSZONY SKŁADNIKI 1,3 kilograma kurczaka z kością 250 gramów zielonej fasolki szparagowej 2-3 pomidory 2 średnie ziemniaki 1 średnia cukinia dymka mielona słodka papryka suszone oregano natka pietruszki koperek sól, pieprz przepis na kurczaka z fasolą duszony po... Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Gulasz drobiowy z warzywami 76

Mięso kurczaka pokrojone na małe kawałki, oryginalnie przyprawione a następnie duszone z pieczarkami i fasolką. GULASZ DROBIOWY SKŁADNIKI 500 gramów mięsa z udek kurczaka bez skóry; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów brązowych pieczarek; 1 duża cebula; dymka; mieszanka przypraw suchych: kolendra, czosnek, tymianek, rozmaryn, chilli; mielona kurkuma; 150 ml słodkiej śmietanki; sól, pieprz;... Artykuł Gulasz drobiowy z warzywami

Kuchnia Tomka
Prosta zupa jarzynowa szybko zrobiona 76

wędzonego boczku i kilku warzyw na koniec doprawiona śmietaną. PROSTA ZUPA JARZYNOWA SKŁADNIKI 500 ml wywaru drobiowego lub jarzynowego; kilka plastrów surowego wędzonego boczku; kilka dużych pieczarek; duża garść fasolki szparagowej; 2 duże ziemniaki; 1 duża cebula; kawałek selera korzeniowego; 1 marchewka; suszony cząber; słodka mielona papryka; gęsta... Artykuł Prosta zupa jarzynowa szybko zrobiona pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pieczona brukselka 68

zimno, jednak moim zdaniem w wersji na ciepło jest zdecydowanie smaczniejsza. Zobacz też inne przepisy na dodatki do obiadu Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Sałatka z fasolką szparagową Glazurowane marchewki Sałatka z kukurydzy Puree z selera Zobacz też nowe przepisy Pieczona brukselka Ciasto cytrynowe z makiem Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać Sylwestrowe

okolicepalnika.pl
Makaron z groszkiem i kozim serem 77

cukrowym w oliwie czosnkowej z cytryną, a następnie uzupełniony grzankami i serkiem kozim. MAKARON Z GROSZKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu (tutaj sycylijskie casarecce); 250 gramów groszku cukrowego lub zielonej fasolki szparagowej; 1 cytryna najlepiej BIO (niepryskana); kilka ząbków czosnku; 1 bułka typu ciabatta; serek kozi do smarowania; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Makaron z groszkiem i kozim serem pochodzi

Kuchnia Tomka
Łosoś w mleku kokosowym po tajsku 71

Kawałki łososia duszone z mleczku kokosowym z dodatkiem imbiru, chili, fasolki szparagowej i kolendry. ŁOSOŚ W MLEKU KOKOSOWYM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego łososia bez skóry i ości; puszka mleczka kokosowego; 1 łyżeczka czerwonej pasty curry; garść orzechów ziemnych niesolonych; 1 ząbek czosnku; 1 czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry; 1 limonka; 5 cm kawałek świeżego... Artykuł Łosoś w mleku kokosowym

Kuchnia Tomka
Mięso duszone w sosie z warzywami 56

Kawałki wieprzowiny duszone z dymką i marchewką z dodatkiem ziemniaków i fasolki w pomidorach. MIĘSO DUSZONE W SOSIE SKŁADNIKI 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gramów fasolki szparagowej 2 duże ziemniaki marchewka 2-3 dymki z cebulką 400 ml przecieru pomidorowego suszone oregano natka pietruszki sól przepis na mięso duszone w sosie z warzywami Artykuł Mięso duszone w sosie z warzywami

Kuchnia Tomka
Azjatycka zupa z kurczakiem 71

Prosta zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem imbiru, fasolki, groszku i dymki podana z kurczakiem w pięciu smakach. AZJATYCKA ZUPA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 1300 ml domowego bulionu drobiowego; kawałek świeżego imbiru wielkości dużego kciuka; 5 garści mrożonego zielonego groszku; 5 garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej; 1 czerwona papryczka chilli; dymka; garść mieszanki... Artykuł Azjatycka zupa z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Karczek wieprzowy duszony z warzywami 70

karczku wieprzowego duszony z warzywami w sosie musztardowym. KARCZEK WIEPRZOWY DUSZONY SKŁADNIKI kotlet z karczku wieprzowego z kością o wadze 300 gramów kilka zielonych szparagów duża garść zielonej fasolki szparagowej 1 duży ziemniak marchewka dymka musztarda Dijon suszone oregano słodka śmietanka natka pietruszki sól, pieprz przepis na karczek wieprzowy duszony z warzywami Artykuł Karczek wieprzowy duszony z warzywami pochodzi

Kuchnia Tomka
HALIBUT W SOSIE PAPRYKOWYM (keto, LCHF, redukcja) 78

nagrzanego do 180°C (góra-dół termoobieg)i piec przez 20-25 minut. Halibut w sosie paprykowym doskonale komponuje z gotowanymi warzywami na przykład z brokułem, kalafiorem, cukinią czy fasolką szparagową. Oczywiście wszelkie dodatki należy wliczyć do makro. — BTW całości: 1510 g, 1730 kcal, B 95 g, T 129 g, W 40 g. Dzieląc na 4 równe porcje

Ola la LCHF
Swojskie jadło z Krety rodem 75

SWOJSKIE JADŁO SKŁADNIKI 200 gramów wędzonki wieprzowej; 200 gramów zielonej fasolki szparagowej; dymka; 1 wielki ziemniak; duży pomidor; średnia cukinia; suszone oregano; oliwa z oliwek; sól; przepis na swojskie jadło z Krety Artykuł Swojskie jadło z Krety rodem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 75

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka
Tofu w sosie pomarańczowym 108

Dzięki temu gotowy posiłek jest o wiele zdrowszy i nadal REWELACYJNY! Tofu pomarańczowe najlepiej smakuje podany z ryżem, sezamem i zieloną cebulką. Często gotuję do niego również brokuł lub fasolkę szparagową. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, ale można je spokojnie odgrzewać. Niestety nie próbowałem go mrozić, tak więc tej metody przechowywania nie jestem w stanie polecić. Zastanawiasz się co jeszcze

Blendman