fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:155/256)

Łosoś w mleku kokosowym po tajsku 50

Kawałki łososia duszone z mleczku kokosowym z dodatkiem imbiru, chili, fasolki szparagowej i kolendry. ŁOSOŚ W MLEKU KOKOSOWYM SKŁADNIKI 500 gramów świeżego łososia bez skóry i ości; puszka mleczka kokosowego; 1 łyżeczka czerwonej pasty curry; garść orzechów ziemnych niesolonych; 1 ząbek czosnku; 1 czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry; 1 limonka; 5 cm kawałek świeżego... Artykuł Łosoś w mleku kokosowym

Kuchnia Tomka
Mięso duszone w sosie z warzywami 41

Kawałki wieprzowiny duszone z dymką i marchewką z dodatkiem ziemniaków i fasolki w pomidorach. MIĘSO DUSZONE W SOSIE SKŁADNIKI 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gramów fasolki szparagowej 2 duże ziemniaki marchewka 2-3 dymki z cebulką 400 ml przecieru pomidorowego suszone oregano natka pietruszki sól przepis na mięso duszone w sosie z warzywami Artykuł Mięso duszone w sosie z warzywami

Kuchnia Tomka
Azjatycka zupa z kurczakiem 47

Prosta zupa na bazie wywaru z kurczaka z dodatkiem imbiru, fasolki, groszku i dymki podana z kurczakiem w pięciu smakach. AZJATYCKA ZUPA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI około 1300 ml domowego bulionu drobiowego; kawałek świeżego imbiru wielkości dużego kciuka; 5 garści mrożonego zielonego groszku; 5 garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej; 1 czerwona papryczka chilli; dymka; garść mieszanki... Artykuł Azjatycka zupa z kurczakiem

Kuchnia Tomka
Karczek wieprzowy duszony z warzywami 46

karczku wieprzowego duszony z warzywami w sosie musztardowym. KARCZEK WIEPRZOWY DUSZONY SKŁADNIKI kotlet z karczku wieprzowego z kością o wadze 300 gramów kilka zielonych szparagów duża garść zielonej fasolki szparagowej 1 duży ziemniak marchewka dymka musztarda Dijon suszone oregano słodka śmietanka natka pietruszki sól, pieprz przepis na karczek wieprzowy duszony z warzywami Artykuł Karczek wieprzowy duszony z warzywami pochodzi

Kuchnia Tomka
HALIBUT W SOSIE PAPRYKOWYM (keto, LCHF, redukcja) 58

nagrzanego do 180°C (góra-dół termoobieg)i piec przez 20-25 minut. Halibut w sosie paprykowym doskonale komponuje z gotowanymi warzywami na przykład z brokułem, kalafiorem, cukinią czy fasolką szparagową. Oczywiście wszelkie dodatki należy wliczyć do makro. — BTW całości: 1510 g, 1730 kcal, B 95 g, T 129 g, W 40 g. Dzieląc na 4 równe porcje

Ola la LCHF
Swojskie jadło z Krety rodem 56

SWOJSKIE JADŁO SKŁADNIKI 200 gramów wędzonki wieprzowej; 200 gramów zielonej fasolki szparagowej; dymka; 1 wielki ziemniak; duży pomidor; średnia cukinia; suszone oregano; oliwa z oliwek; sól; przepis na swojskie jadło z Krety Artykuł Swojskie jadło z Krety rodem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny 51

PAELLA VALENCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram mięsa (kurczak i królik – samo mięso i kawałki z kośćmi); 150 gramów drobnej, białej fasolki; 100 gramów kiełbasy chorizo; łącznie 300 gramów czerwonej i żółtej papryki oraz groszku; 150 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 litry domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; 2 duże pomidory; 3 ząbki czosnku; szczypta szafranu;... Artykuł PAELLA VALENCIANA przepis tradycyjny pochodzi

Kuchnia Tomka
Tofu w sosie pomarańczowym 83

Dzięki temu gotowy posiłek jest o wiele zdrowszy i nadal REWELACYJNY! Tofu pomarańczowe najlepiej smakuje podany z ryżem, sezamem i zieloną cebulką. Często gotuję do niego również brokuł lub fasolkę szparagową. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, ale można je spokojnie odgrzewać. Niestety nie próbowałem go mrozić, tak więc tej metody przechowywania nie jestem w stanie polecić. Zastanawiasz się co jeszcze

Blendman
Pieczone frytki z cukinii 52

wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .details-items .detail-item .detail-item-icon { color: #597560; } .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-notes .recipe-card-notes-list>li::before { border-color: #597560; color: #597560; } Fasolka szparagowa na parze, frytki z cukinii, sos koperkowy na bazie jogurtu naturalnego. Artykuł Pieczone frytki z cukinii pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Martyna Pietruszka

ProstePesto.pl
Żeberka duszone z warzywami 59

ŻEBERKA DUSZONE Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 1,5 kilograma żeberek wieprzowych; 500 gramów fasolki szparagowej; 200 gramów kurek (opcja); 2 białe papryki; 2 dojrzałe pomidory; mały seler; 2-3 ząbki czosnku; 1 duża cebula; słodka, mielona papryka; kminek mielony; sól, pieprz; przepis na żeberka duszone z warzywami Artykuł Żeberka duszone z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kurczak w curry na zielono 40

KURCZAK W CURRY SKŁADNIKI 500 gramów piersi z kurczaka; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 30 gramów (1 duża łyżka) zielonej pasty curry; pęczek świeżej kolendry; 1-2 limonki; puszka mleczka kokosowego; zielona papryczka chilli; sos rybny; listki świeżej bazylii; przepis na kurczaka w curry na zielono Artykuł Kurczak w curry na zielono pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Tajskie curry warzywne szybko zrobione 50

papryka czerwona; 1 mały bakłażan; puszka okry w zalewie (chyba, że uda Wam się kupić świeżą…); puszka mleczka kokosowego; mała puszka krojonego bambusa; duża garść kiełków fasoli; duża garść fasolki szparagowej lub groszku cukrowego; zielona pasta curry; sos sojowy; sos rybny; cukier palmowy... Artykuł Tajskie curry warzywne szybko zrobione pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Curry z kalafiora dla każdego 61

CURRY Z KALAFIORA SKŁADNIKI 200 ml mleczka kokosowego; 300 ml domowego wywaru jarzynowego; 1 mały kalafior; 2- 3 małe ziemniaki; garść zielonej fasolki szparagowej; 1 duży dojrzały pomidor; kolendra w ziarnach; kmin rzymski w ziarnach; mielona kurkuma; pół łyżeczki pieprzu cayenne; laska cynamonu; 1 łyżka startego świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; 1-2 ząbki czosnku; 1... Artykuł Curry z kalafiora

Kuchnia Tomka
Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową 77

Kiedy za oknem prószy śnieg i temperatura spada szukamy kolorów lata w kuchni. Proste danie podane z żółtą fasolką szparagową sprawia, że na chwilę przenosimy się do wakacji. Pulpeciki: - 50 dag mięsa mielonego - 1 jako  - 5 łyżek bułki tartej - 1 duża cebula drobno pokrojona - sól, pieprz Sos: - woda - 1 łyżka mąki - 3 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania