ekspresowe - 2500 przepisów (strona:57/167)

STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 141

czosnkiem. Przed podaniem posypany świeżą lub suszoną kolendrą i prażonymi ziarnami białego sezamu. Koniecznie podany z cząstkami limonki do wyciśnięcia. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Do tego jest ekspresowy w przygotowaniu i bardzo zdrowy.  Fantastyczny efekt osiągamy przy niewielkim wkładzie pracy. Jest więc idealny na późną obiadokolację, gdy na długie gotowanie nie mamy ani czasu ani chęci. Wszystkie składniki

cool and minty
BARSZCZ UKRAIŃSKI 146

ugotowanym na twardo jajkiem oraz świeżymi kiełkami. Ma głęboki kolor. Jest bardzo esencjonalna i pożywna. Możecie ugotować ją na wywarze z jarzyn lub na rosołku  kurczaka. W ekspresowej wersji polecam użycie fasoli z puszki (białej lub czerwonej), którą dodajemy do barszczu wraz z zalewą. Sucha fasola piękny Jaś wymaga całonocnego moczenia w zimnej wodzie, a następnie 2-3 godzinnego

cool and minty
ZUPA SZPARAGOWA Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI i KURCZAKIEM 147

Pyszna i ekspresowa w przygotowaniu sezonowa zupka z zielonych szparagów, młodych ziemniaczków i pokrojonej w kosteczkę piersi kurczaka. Zabielana śmietaną, podana z pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta. Koniecznie z solidną porcją świeżego koperku i opcjonalnie z także z odrobiną soku z cytryny.  Zupkę możecie ugotować zarówno na domowym bulionie np. z poprzedniego dnia, jak i na wodzie

cool and minty
Ekspresowe lody malinowe 148

Lody, lody dla ochłody ! Znajdą się chętni ? Pytanie być może retoryczne, mamy wszak lato i tropikalne upały. Myślę, że przepis na ekspresowe lody malinowe Wam się spodoba. Lody przygotowałam z dodatkiem likieru truskawkowego Dalkowski . Jeżeli wolicie chcecie przygotować lody bez alkoholu, dodajcie trochę słodkiej śmietanki i zmiksujcie maliny. Składniki: 250 g mrożonych malin 100 ml likieru truskawkowego Dalkowski biszkopty

kolorowotorcikowo
Szybki chłodnik z botwinki 157

takie upały nie ma jak chłodnik. Uwielbiamy latem, w słoneczny dzień zajadać się zupką z botwinki na zimno :) Dzisiaj mamy dla Was przepis na ekspresowy chłodnik, który uda się każdemu! Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 10 minut plus chłodzenie Składniki: 0,5 litra rosołu lub wywaru z warzyw 1 pęczek botwinki* 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka octu winnego

Kolizje Smaków
Ciasteczka z białek i pestek dyni 166

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Uwielbiam smak pestek dyni i mogłabym je dodawać dosłownie do wszystkiego! Ciasto ( klik ) zniknęło ekspresowo (często je piekę), a ciasteczka... jeszcze szybciej! Są przepyszne - takie słodkie, chrupiące i co najważniejsze - z mocno wyczuwalnym smakiem oraz aromatem pestek! Przypominają migdałowe/orzechowe amaretti, ale są jeszcze smaczniejsze! Kiedy pierwszy raz je zrobiłam - wszystkie

Di gotuje
Ekspresowa sałatka z kaszy kuskus z ogórkiem VIDEO 113

Sałatka z kaszy kuskus jest lekka, smaczna i pożywna, a dodatkowo przygotowuje się ją ekspresowo. Można śmiało zabrać ją do pracy (lunch box) lub podać jako dodatek do mięsa. Ja najczęściej podaje ją na liściach cykorii do grillowanego mięsa. Składniki: 200 gram kaszy kuskus 2 ogórki świeże, 2 kiszone, 1 małosolny (można dowolnie mieszać wg uznania) pęczek koperku 1/2 puszki

Tradycyjna Kuchnia
FIT Shake truskawkowy z lodami 179

się upalne dni więc dlaczenie nie przygotować sobie coś pysznego i chłodzącego :) Shake z truskawkami i lodami idealnie pasuje właśnie na takie dni, a do tego robi się go ekspresowo J Składniki: (8 porcji) 500 g świeżych truskawek (polecam wcześniej zmrozić ok. 1-2h w zamrażalniku) 800 ml mleka 1,5 l ulubionych lodów Przygotowanie: Zmiksować w blenderze 400g

Kulinarna (nie)codzienność
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 224

Sezonowe ciasto z budyniową pianką i czereśniami .Bardzo je lubię za ekspresowe przygotowanie i smak oczywiście. Owoce mogą być dowolne .Jeśli używacie mrożonych nie rozmrażajcie ich wcześniej. Składniki: na kruche ciasto ,blaszka 33 na 20 cm 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła ,zimne ,z lodówki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Mąkę przesiać

Ladylaura.
Przepyszne ciasto czekoladowe 130

Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych słodkości w moim domu. Moje chłopaki uwielbiają wszystko, co ma w składzie czekoladę: płatki owsiane na mleku czy babeczki czekoladowe. Ostatnio często przygotowywałam ekspresowe babeczki czekoladowe z bananem i tym razem postanowiłam przygotować ciasto czekoladowe. W przepisie mojej mamy były uwzględnione wiśnie lub konfitura z wiśni, lecz z ich […] The post Przepyszne ciasto

Magiczny Garnek
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 113

tygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków .  I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki   Arkadiusz   Risotto truskawkowe z kurczakiem   Arkadiusz   Zupa krem z boczniaków    Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką

Magiczne Życie Marty
Ekspresowa tarta z jabłkami na 2 sposoby 141

serek naturalny, a na półmisku 3 jabłka - wszystko wydało się jasne - robimy tartę... a raczej 2 tarty. Wyszło smakowicie, a nie poświęciłam na to zbyt wiele energii - deser iście ekspresowy. :) Na 2 tarty: 3 jabłka (myślę, że gruszki też świetnie sprawdziłyby się w tym przepisie) 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 2 łyżki serka naturalnego (lub twaróg sernikowy

Cooking Monster
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 166

meczu Polska- Irlandia :D Wybaczcie, ale stawiałam na czas więc nie będę bawiła się w robienie własnego ciasta francuskiego, bułeczek czy mięsa do hamburgerów. Ma być smacznie i ekspresowo:) 1. Krakersy z pastą pietruszkową Co potrzebujesz: paczkę krakersów, pęczek pietruszki  1 serek topiony, 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie : pietruszkę, serek i jogurt wrzucić do blendera. Zmiksować i podawać

Tradycyjna Kuchnia
Ekspresowe bułeczki 141

razu wstawia do zimnego piekarnika..w sumie zajmuje to coś około 40 minut...a warto je zrobić bo są pyszne...następnym razem zrobię z jakimiś nasionkami..przepis na takie ekspresowe bułeczki znalazłam  tutaj .. 20 g świeżych (lub 7 g suchych) drożdży 300 ml ciepłej wody 1 łyżka miodu 500 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z młodej kapusty 323

podałam z sosem pomidorowym na bazie beszamelu, choć zdarza się nam je zjeść również z sosem pieczarkowym :) Możecie go przygotować według własnego przepisu - ja podałam tylko taki sposób na ekspresowy sos :) Składniki: (u mnie na 6 sporych gołąbków) główka młodej kapusty 300 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku  1 torebka białego ryżu sól, pieprz, słodka papryka

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania