zabieramy się za masę. Do garnka wkładamy łyżkę masła, jak zacznie się topić, na wolnym ogniu dodajemy pokruszoną chałwę. Uwaga, chałwa lubi się przyklejać i przypalać – robimy to ekspresowo. Jak tylko mniej więcej chałwa się rozpuści, wyłączamy gaz i dodajemy twaróg. Mieszamy szybciutko, obluzujemy łyżkę i wylewamy masę na ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje
Kocham Czekoladęmoże się gotować tylko wrzeć. Po tym czasie wyciągamy kiełbaski, studzimy. Są doskonałe w smaku zarówno na zimno, jak i na ciepło, ale najlepiej smakują grillowane np. z ekspresowymi piklami z ogórków małosolnych . The post Grillowe kiełbaski z majerankiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKochamy makarony. Są proste w przygotowaniu, uniwersalne, dają ogromne pole do popisu i co najważniejsze - są ekspresowe. Kiedy nie mam czasu na wymyślny obiad robię właśnie makaron. Moim ulubionym rodzajem jest właśnie spaghetti, mąż najbardziej lubi drobne kluseczki takie jak małe muszelki czy kokardki. Sos boloński najchętniej przygotowuję nie ma wołowinie, a na indyku. Jest lżejszy i bardzo smaczny
Cakes By Kejtbarszczyk czerwony w ekspresowej odsłonie ;) SKŁADNIKI 1/2 szkl. rosołu (razem z marchewką pokrojoną w plastry) 1 słoiczek buraczków - kulki , 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól, pieprz, odrobina cukru, 2 łyżki słodkiej śmietanki, majeranek 1 łyżka mąki WYKONANIE Do garnka wlewamy rosół, dodajemy buraczki ze słoika wraz z zalewą, dolewamy wodę, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy
słodki bratekznajomymi nad Jeziorem Topiele. Ja oczywiście robiłam zdjęcia to uwielbiam widoki nad jeziorem. A potem to ja skrobię i patroszę ryby, ale nie chcę się chwalić idzie mi to ekspresowo. Ale wracając do tytułu wpisu, będzie o okoniu. Taki świeżutki okoń pieczony jest bardzo smaczny i soczysty. Jeśli uda Wam się go zdobyć to polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniskomplikowanego. U mnie sprawdziła się na medal, kiedy naszego Synka naszła ochota na ciasto właśnie z jabłkami, które uwielbia i które zawsze są w domu. Roladę przygotowuje się ekspresowo i jeśli chodzi o dzieci, jest łatwa w konsumowaniu Blacha: 40x36cm Składniki na roladę: 5 jajek 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki
NiePieprz.plLubię takie ekspresowe, lekkie zupy . Do takiej jarzynowej zupy nie trzeba nawet specjalnie przyrządzać wywaru bo skoro jest w niej dużo warzyw, grzyby i coś zielonego to wystarczy składniki zalać zwykłą wodą a i tak smak będzie dobry. Taka zupa jarzynowa z krążkownicą i szczawikiem to mój przebój tegorocznej wiosny i żałuję jedynie, że nie miałam więcej świeżych grzybów
Smaczna Pyzadanie to moja interpretacja włoskiego tagliatelle al nero di seppia con gamberi . Zrobiłem je po swojemu, tak, jak najbardziej lubię i bez sztywnego przestrzegania włoskich receptur. To proste i ekspresowe danie z pewnością posmakuje każdemu makaroniarzowi. Jeśli akurat nie znajdziesz na sklepowej półce makaronu barwionego atramentem z kałamarnicy, to użyj tradycyjnego. Na pewno będzie równie smacznie, tylko mniej kontrastowo
Food SquareDanie to jest ekspresowe, wystarczy 10 min i już jest gotowe. Składniki kolorami kontrastują i wspólnie bardzo dobrze smakują. Soli tylko szczypty używamy bo przecież musztardę słoną mamy, a i serek jest dobrze doprawiony, słony i z ziołami połączony. Składniki na 2 porcje: 2 garście zielonych szparagów, 100 g serka białego miękkiego solankowego z ziołami
Moniki SmakołykiNajprostsze ciasto z rabarbarem, na oleju, ekspresowe, mięciutkie i pyszne :) Najlepsze do herbaty czy kawy, na piknik, do szkoły lub do poskubania w pracy :) To jedno z tych ciast, jakie piekły nasze babcie i mamy, z kilku podstawowych składników, które praktycznie zawsze są w domu. W sezonie polecam do ciasta rabarbar, a poza nim możecie pokombinować
Słodko-Słony Świat Ilonybardziej popularnych dań jakim jest makaron ze szpinakiem :) Wiecie, danie łączące tylko makaron ze szpinakiem i przyprawami. Nie czekałam zbyt długo i postanowiłam je zrobić. Robi się je ekspresowo, a ja sama się zdziwiłam jak po 25 minutach miałam już gotowy obiad dla dwóch osób. A efekt końcowy był równie zaskakujący! Makaron wyszedł przepyszny! Lekko maślany, z nutką pikanterii
Zdrowie na języku :Ppatelni). Koniecznie musicie spróbować, bo są na naprawdę obłędne! Aha, i od razu zróbcie podwójną, a nawet potrójną porcję, bo nie zorientujecie się kiedy wszystkie znikną - w zadziwiająco ekspresowym tempie. (9 sztuk) 2 jajka 25g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 szczypta pieprzu (solidna) 75g żółtego sera Dodatkowo: olej do smażenia Jajka zmiksować
Di gotujekolejny ukłon autorce bloga GRUNT TO PRZEPIS ! kolejne muffinki które są ekstra. Chyba wpadłam w nałóg pieczenia muffinek z racji tego że robi się je ekspresowo. Składniki (12 muffinek) 1 i 3/4 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1/2 szkl cukru (można dodać więcej bo maliny są lekko kwaśne
Piekielna Kuchnia Patijestem mistrzynią: zbierania i improwizowania najszybszych przepisów na cieściane słodkości. Taretelettki truskawkowe jak najmniejszym wkładem pracy i z jak największą przyjemnością dla podniebienia. To jest moja specjalność. Proste, ekspresowe tartelettki truskawkowe, wymagające minimum gotowania. Potrzebne nam będą: 500 g truskawek, opakowanie ciasta francuskiego, 250 g serku mascarpone, 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, ewentualnie cukier do dosłodzenia (ja robiłam bez cukru
MODA NA BIOrukoli robimy. Pozostaje tylko warstwami, kuskus połączyć z innymi składnikami. Tort ten z pewnością do deserów nie zaliczymy, na pewno nim się nie przesłodzimy, bo nie dość, że jest ekspresowy, to jest bardzo zdrowy. Słodkiego tortu nie da się zjeść na raz całego, ale tego mojego, należy w całości zjadać i nawet jeszcze jedną porcję dokładać. Składniki: pesto
Moniki Smakołyki