ekspresowe - 2500 przepisów (strona:66/167)

KUSKUS Z KURCZAKIEM, BROKUŁAMI I CUKINIĄ 190

Bardzo proste i smaczne danie jako ekspresowy obiad lub kolacja - kasza kuskus z soczystym, lekko pikantnym kurczakiem i warzywami: brokułami i cukinią. Jest to bardzo fajna potrawa, którą możecie zabrać ze sobą do pracy na lunch i odgrzać w wolnej chwili, na pewno będzie to zdecydowanie lepszy pomysł niż kolejna drożdżówka czy pączek kupiona w cukierni przy pracy

Słodko-Słony Świat Ilony
Bezglutenowa granola piernikowa z pomarańczą. 99

sama. Bo tak po prostu, smakuje lepiej. No i można wrzucić do niej wszystko co lubimy najbardziej! Granola wymaga chwili pracy, ale czas ten zwróci się Wam w postaci ekspresowych śniadań w tygodniu. Gdy wiem, że tydzień będę miała ciężki, przez weekend robię zapas granoli. Do tego świeże owoce, mleko migdałowe i śniadanie idealne gotowe! Bezglutenowa granola piernikowa   Składnik

Fill The Bowl
Spaghetti carbonara, Pasta Primavera (Seinfeld) 171

Dziś kalorycznie i niezdrowo, ale bardzo smacznie i ekspresowo. Myślałam, że przyprawione i podsmażone tofu poprawi smak dania, ale jest zupełnie zbędne, możecie je więc śmiało pominąć. Składniki: ok. 250 g makaronu spaghetti + 1 łyżka oliwy 1 jajo 4-5 łyżek startego żółtego sera ½ dużego kubka śmietany kilka łyżek białego wytrawnego wina pieprz, sól 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort cytrynowo - bezowy 215

kwaśnymi dodatkami. W sezonie letnim możecie dodać do tortu dodatkowo świeże maliny :-) Taki tort to prawdziwa przyjemność dla podniebienia. Blaty bezowe można zrobić wcześniej a krem robi się naprawdę ekspresowo. Jeśli macie w lodówce zbędne białka, zróbcie bezowy tort! Nie ma pyszniejszego wykorzystania białek niż beza! Polecam :-) Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny

maniapieczenia
Bezglutenowa granola piernikowa, z jabłkiem lub pomarańczą. 126

sama. Bo tak po prostu, smakuje lepiej. No i można wrzucić do niej wszystko co lubimy najbardziej! Granola wymaga chwili pracy, ale czas ten zwróci się Wam w postaci ekspresowych śniadań w tygodniu. Gdy wiem, że tydzień będę miała ciężki, przez weekend robię zapas granoli. Do tego świeże owoce, mleko migdałowe i śniadanie idealne gotowe! Bezglutenowa granola piernikowa   Składnik

Fill The Bowl
Kokosowe kulki mocy. Mega. 212

kulek. Składniki: 1 szklanka wiórek kokosowych 1/2 szklanki płatków żytnich 50g orzechów brazylijskich 2 łyżki kakao (prawdziwego) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki amarantusa ekspresowego (opcjonalnie) 4 duże figi suszone 1/3 szklanki wody ok. 1 szklanka wiórek do obtoczenia Wykonanie: Wiórki, płatki żytnie, orzechy mielimy na mąkę. Do miski wsypujemy zmielone składniki suche i dodajemy kakao

Apetyt na Zielone
Piramidki POPCROP - recenzja 145

Piramidki przypadły do gustu nie tylko mi, ale również dla mojej rodziny.  Chrupaliśmy je przez kilka dni. Tak, tylko przez kilka dni, bo te 10 paczek zniknęło w ekspresowym tempie! O piramidkach:  Piramidki powstają metodą ekstruzji ziarna w wysokiej temperaturze i przy wysokim ciśnieniu - dzięki temu zachowane są dobrodziejstwa całych ziaren.  Jest to produkt bez dodatku tłuszczu

Di gotuje
Irish soda bread - Irlandzki chleb na sodzie 152

Popularny w Irlandii, ekspresowy pszenno-razowy chleb pieczony bez dodatku drożdży czy też zakwasu, rośnie pięknie dzięki sodzie. Nie trzeba go zagniatać, zagniatanie wręcz mu szkodzi... Bardzo prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Można dodać do niego orzechy, rodzynki, ja lubię go z kminkiem :-) Polecam! Składniki: Na 1 spory chlebek: 250 g mąki pszennej razowej 250 g mąki pszennej

maniapieczenia
Koktajl z mango, awokado i szpinaku. 164

zielonej herbaty garść szpinaku 1 łyżka miodu           Sposób przyrządzania:              Łyżeczkę zielonej liściastej herbaty lub 1 torebkę ekspresowej zalać wodą o temperaturze 90ºC (200 ml). Awokado obrać ze skóry i pociąć na mniejsze kawałki, Liście szpinaku opłukać i osuszyć. Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sałatka z makaronu ryżowego (z groszkiem i smażonymi pieczarkami) 198

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Zainspirowałam się sałatką z blogu: Bistro mama . Ta niepozornie wyglądająca sałatka - znika w ekspresowym tempie. Wersja sałatki jest uproszczona, ale mimo wszystko - przepyszna. 150g ugotowanego makaronu ryżowego 10 pieczarek (średnich) 1/2 puszki groszku nasiona słonecznika/dyni (pominęłam) Dodatkowo: 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu. Pieczarki drobno posiekać

Di gotuje
Zakupy na frisco.pl 128

stronie, dodać wybrane produkty do koszyka, wybrać płatność i złożyć zamówienie. Później już tylko pozostaje czekać na przesyłkę, która realizowana jest w tempie ekspresowym. Zamówione produkty przychodzą w starannie zapakowanych kartonach, które są posegregowane na oddzielnie kategorie (spożywka, chemia itp). Frisco posiada również dedykowane aplikacje na system IOS, Android oraz Windows

Marta Gotuje
Kugiel 148

jednak większość polskich regionów swoim smakiem i prostotą. Ekonomiczne choć pracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki do ziemniaków. Jeśli w pracy pomoże ci robot- danie jest ekspresowe). Kugiel zwany też rejbakiem czy babką ziemniaczaną podbił serce każdego kto go spróbował (szczególnie, gdy zjesz go na drugi dzień pokrojony w plastry i podsmażony na patelni na złoty kolor

Wielki apetyt
Roladki z szynki w galarecie 952

Takie roladki można zrobić przy okazji gotowania rosołu. Wystarczy odlać bulionu na galaretę a zwijanie szynki to już ekspresowo będzie. Roladki idealnie się sprawdzą na wielkanocnym stole a także na imprezkach jako dodatek do tzw zimnej płyty.  Składniki: 7 plasterków szynki konserwowej 0,5 serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu

Ala piecze i gotuje
Miniaturki kokosowe z ryżu jaśminowego 167

cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków.  (45-50 sztuk) 1 i 1/3 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego (z Lidla ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/4 szklanki miodu

Di gotuje
Sałatka z selera konserwowego (z serem i szynką) 169

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Sałatka jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Robi się ją ekspresowo, a znika jeszcze szybciej. 200g żółtego sera 200g szynki konserwowej (w plastrach) 1 słoiczek selera konserwowego (290g; polecam Develey ) 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1 puszka groszku Dodatkowo: majonez + jogurt naturalny  pieprz, sól  Szynkę pokroić w kostkę

Di gotuje