trwałość przetworów. Marmolada z papryki nie jest jednak super trwała. Po otworzeniu jednego, ciężko się później powstrzymać żeby nie sięgnąć po kolejny soczyście czerwony zaczarowany słoiczek. Bez aż tak ekspresowego pochłaniania, w dobrze naszykowanych słoikach, marmolada wytrzyma do kolejnego paprykowego sezonu. SKŁADNIKI 2,5kg czerwonej papryki – okrągłej, grubej i mięsistej 300+100g cukru 50g pektyny- 2 opakowania np. Diamant
Karo in the Kitchenjednocześnie doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Smakują rewelacyjnie - jak delikatna, kokosowa pianka. Możecie je podawać z ulubionymi dodatkami, choć przyznam, że nawet w wersji solo znikają wręcz ekspresowo! (6 sztuk) 2 białka (duże) 3 łyżki cukru pudru (płaskie; u mnie zmielony ksylitol) 1-2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich) Dodatkowo: 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia
Di gotujePana Męża, narzędzia tortur-telefonu i ogromnej siły damskiej woli :) Sposobów na błyskawiczny obiad jest wiele. Każda szanująca się gospodyni domowa ma swoje, wypracowane patenty na posiłek wymagający iście ekspresowego przygotowania. Nie chwaląc się, sprawdzony patent posiadam i ja! :D Niestety nie jest wskazane wykorzystywanie go nazbyt regularnie, gdyż traci pod wpływem repety swoją moc sprawczą. Nic to! Choć wdrażany
Grunt to przepis!księżyca,w końcu szukałam w sobotni wieczór wanilii,cynamonu i mąki krupczatki, a obsługa nowego,obcego piekarnika na gaz była wyzwaniem,ciasto jest i znika w tempie ekspresowym. Ot ponad połowa już wyparowała. Kruchy, pachnący wanilią i przyprawami korzennymi placek, który wyparowuje natychmiast. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej krupczatki typ 450 2/3 szklanki cukru brązowego pół łyżeczki proszki
Fiolka w kuchnijakiegoś czasu ale jakoś nie mogłam się zebrać. A tymczasem polędwiczki w sosie kurkowym, mimo że wydają się daniem wykwintnym, są bardzo proste do przygotowania. Sos przygotowuje się ekspresowo, zwłaszcza gdy, tak jak mi, bardziej smakują ci grzyby w całości (oszczędzasz czas na siekanie). Samo mięso smażymy bardzo krótko - to ważne, żeby polędwiczki nie zrobiły się twarde. Chwila, moment
Milion SmakówNatjun oferuje wysoką jakość produktów, a także ich opakowań, co w efekcie daje "małe dzieło sztuki" :) Aktualnie Natjun oferuje swoim klientom szeroki wybór herbat zarówno liściastych jak i ekspresowych, choć ta pierwsza grupa znacząco zdominowała drugą. Ponad to znajdziesz tu różne rodzaje prozdrowotnych soków i przetworów, a wszystko to bez dodatku cukru, substancji chemicznych, konserwantów, barwników i tych innych
Zdrowie na języku :Pprostych i łatwo dostępnych składników można wyczarować rewelacyjne danie, które oczaruje Waszą rodzinę i przyjaciół :) Tak jest i w tym wypadku, gdzie genialny efekt można uzyskać w ekspresowy sposób. Z dwóch rodzajów Pasztetu firmy Profi oraz domowej pasty jajecznej, a także suszonych pomidorów i ogórków kiszonych, którymi to przełożyłam kilka warstw chleba orkiszowego, przygotowałam pyszny tort
Słodko-Słony Świat IlonyEkspresowe danie obiadowe, nie ma możliwości by się nie udało. Jest trochę puszkowe, no ale czego się nie robi dla szybkości. Pomidory w puszcze można zastąpić świeżymi z dodatkiem passaty (przecieru) pomidorowego. Porcja na 2 osoby. 150 gram makaronu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2/3 szklanki kukurydzy 1 puszka pomidorów 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki soli Makaron ugotować
Czerwony Gupikśrodkowej półce piekarnika z termoobiegiem (jeżeli twój piekarnik posiada taką funkcję) przez 30 minut, w ostatnich 5 minutach możesz włączyć funkcję grill. Smacznego! Artykuł Ekspresowa tarta z pomidorami i cukinią pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfMakaron z ziołami i sałatą lodową ( wszystko z domowego ogródka) to danie ekspresowe i myślę, że nietypowe. Zioła często do dań z makaronem są dodawane, ale z sałatą lodową podsmażane, smakiem zaskoczą z pewnością, a jego przygotowanie łatwością. Czas dania to tylko czas makaronu gotowania i 2 min podgrzewania. Składniki: 100 g makaronu farfalle, garść
Moniki SmakołykiZachciało mi się sałatki..dawno nie robiłam takiej warstwowej , a chęć na nią miałam od jakiegoś czasu tak, więc. Zjedzona w ekspresowym tempie-innego zdjęcia brak.Sałatkę najlpiej podawać w szklanej salaterce [lub nawet tak jak u mnie w naczyniu żaroodpornym ]..efekt jest lepszy jak widoczne są warstwy sałatki. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 4-5 ogórków
Moje domowe kucharzenieteż przepisy na kabaczka w cieście , placki z cukinii i polędwicy sopockiej, kotlety mielone z cukinią , kotlety z kurczakiem i cukinii . Placki z tartej cukinii przygotowuje się w iście ekspresowym tempie, najwięcej czasu zajmuje starcie cukinii i pokrojenie szynki. Przepis na pyszne placki z cukinii i szynki. Składniki na 8 placków: ½ -szt. mała cukinia 5 plasterków szynki gotowanej 1 jajko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrubego spożywczego worka foliowego, wycisnąć z niego powietrze i dokładnie zamknąć, gdyż ciasto w lodówce może sporo urosnąć. Można tez w tym worku ciasto zamrozić. Jak przygotować ekspresowe bułki pszenne z ciasta drożdżowego? Ciasto dzielimy na 9 równych części. Formujemy okrągłe bułki, nacinamy je na krzyż i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, możemy je przykryć ściereczką i odstawić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśmietaną, oraz wlewamy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto hakiem tak długo aż otrzymamy dobrze wyrobione, gładkie ciasto. Oczywiście ciasto można wyrobić ręką, ale trwa to dłużej. Jak przygotować ekspresowe śmietankowe rogale z makiem z ciasta drożdżowego? Ciasto na rogale od razu uformowałam w kulę, na delikatnie podsypanej mąką silikonowej macie rozwałkowałam z niego duże koło, które najpierw przekroiłam na ćwiartki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięhakiem robota, nie przerywając mieszania dodajemy jajko wraz z jogurtem, oraz wlewamy spienione mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto hakiem tak długo aż otrzymamy dobrze wyrobione, gładkie ciasto. Jak przygotować ekspresowe paluchy z ciasta drożdżowego? Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, który smarujemy sosem, obsypujemy listkami tymianku, obkładamy do połowy plastrami salami i sera, przykrywamy nieobłożoną częścią ciasta i dociskamy. Ciasto kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię