niemieccy bracia Muller, do dziś są pieczone poza granicą Polski i w samej Legnicy. Polecam Wam bardzo, warto zrobić, bo są proste w wykonaniu. Jedyny minus, to znikają w ekspresowym tempie :-). Ja nie dodałam do nich cukru, bo stwierdziłam, że będą za słodkie, a bez cukru dla nas były w sam raz. Miłego dzionka :-))) Składniki na około
kruche babeczkijeszcze kilka kosmetyków... Szybko edytowałam zakupy i już w spokoju oczekiwałam na meile z etapami przebiegu mojego zamówienia. W międzyczasie - dla obsługi sklepu zadałam kilka pytań, na które uzyskałam ekspresowe odpowiedzi . Paczuszka również przyszła dość szybko , a wszystkie produkty były bardzo dobrze zabezpieczone . Chemia i żywność zostały zapakowane w oddziele reklamówki. Dobrze, że nie musiałam dźwigać tych ciężarów. Dodam
Di gotujeTaki ekspresowy przysmak wymyślił sobie mój mąż aby troszkę urozmaicić sobie te jesienne kolacje ;) Składnik na 3 słoiczki: 6-8 gotowych kotlecików mielonych ( zależy od wielkości ) słoik smalcu domowego lub kupnego 1. Mielone układamy w czystych i wyparzonych słoikach, nie za ciasno gdyż musi się znaleźć miejsce na smalec. 2. Swój bądź kupny smalec roztapiamy i zalewamy słoiczki
Gotowanie...to proste !Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10 minut. Składniki: • 1 jajko • 125 g masła • 1 szklanka cukru • 2 szklanki mąki • 1 szklanka mleka – 250 ml • 2 łyżki kakao • 2 łyżki powideł śliwkowych • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka
To co kochamDwuskładnikowa zupa w 15 minut. Ta pod wójnie zielona, ekspresowa i zdrowa zupa to moje ostatnie odkrycie kulinarne. Jadłam ją z płatkami migdałowymi posypaną czarnym sezamem. Ja uwielbiam wszelakie zupy, więc mi bardzo smakowała, ale można też dodać do niej słodkiej śmietanki, aby była bardziej aksamitna i treściwa. Składniki: • 2 średnie cukinie
To co kochamKiedy przyjdzie ochota na coś pysznego lub nagle w progu pojawią się goście, można przygotować takie ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i tabliczki czekolady. Jedyne, o czym należy pamiętać to, by zawsze mieć w zanadrzu ciasto francuskie (ja zawsze przynajmniej jedno mam zamrożone). Bo czekoladę podejrzewam, że większość ludzi w domu zawsze jakąś ma. Dzięki temu w mniej niż
Kolorowy PrzepisownikPyszne, ekspresowe ciasteczka idealne gdy macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie spędzić wieczności w kuchni. Sprawdzą się również w roli słodkiej przekąski na imprezowy stół. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaPrzepis autorski (mój). Sałatka jest prosta, ale przyznam, że bardzo smaczna i znikająca w ekspresowym tempie. U mnie została zjedzona w wersji solo, ale może też stanowić smaczny dodatek obiadowy. Wystarczy mieszanka sałat, kilka dodatków i mamy urozmaiconą przekąskę. 1 opakowanie mieszanki sałat (u mnie Smart - Fit&Easy ) (*) 3 plastry żółtego sera 2 garstki oliwek (u mnie nadziewane papryką
Di gotujeKliknij po przepis. 6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej - Kliknij po przepis. 7. Pulpeciki w zalewie octowej - Kliknij po przepis. 8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego - Kliknij po przepis. 9. Jajka faszerowane - Kliknij po przepis. 10. Pieczarki w cieście naleśnikowym - Kliknij po przepis. 11. Rolada szpinakowo marchwiowa
W kuchni u Monikiciasta z jabłkami. oraz inne przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ciasto jest na formę ok. 24 x 36 cm , jeśli chcemy by szarlotka była wyższa wykorzystujemy kwadratową blaszkę 24 x 24 cm lub tortownicę. Składniki: 3 szkl. mąki pszennej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJadłonomii – pyszny i ekspresowy w przygotowaniu. Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/3 szklanki ulubionego mleka 15-25 daktyli sól 1 tabliczka gorzkiej czekolady Do garnka wlej mleko, dodaj kaszę, daktyle i sól. Gotuj, aż kasza będzie miękka (ok. 15-20 minut), co chwilę mieszając. Zestaw z ognia i dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Zblenduj/zmiksuj
Qlinarnie i Qlinarniebyło to 250 stopni) na najniższy poziom na ok. 6-8 minut. 8. Upieczoną pizzę podajemy ze świeżą bazylią. Zamiast sosu polecam oliwę z oliwek lub oliwę smakową. W ekspresowym tempie przygotujecie taką oliwę łącząc 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę z połową szklanki oliwy z oliwek. Ps. Pamiętajcie aby do odmierzania wody i mąki używać szklanki o takiej samej
Bez CebuliPowodów, dla których pizza z patelni powinna zawitać na Twoim stole, jest co najmniej kilka. Dla mnie najistotniejsze jest to, że przygotowuje się ją ekspresowo, nie trzeba używać piekarnika (mój jest mikroskopijnych rozmiarów) ani drożdży. Z tymi ostatnimi zawsze miałem problem. Wybierałem „świeże”, które niestety często nie doczekiwały do wykorzystania przeze mnie i same zaczynały wychodzić z opakowania
BlendmanZupa tajska raz, dwa, trzy, po pierwsze szybka po drugie smaczna, po trzecie ekspresowa. Składniki: 50 dag cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu) 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 3 szalotki 2 marchewki (pokrojone w kostkę) 100 ml świeżego soku pomarańczowego 1 l domowego bulionu warzywnego 1 łyżka przyprawy tajskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju *nigdy nie dodaje
Delicious Titbitsprzed wypiciem wymieszać, a le można również przy pomocy rurki pić bez wymieszania, smakując kolejno warstwy. Nie masz syropu dyniowego ? Możesz zrobić go samodzielnie, podobnie jak puree dyniowe z ekspresowo upieczonej dyni . Spróbuj, to proste
Codzienna kuchnia niecodzienna