muzyki (tak uwielbiam ciężką, fińską muzykę, ale zakochałam się w również w ich muzyce ludowej) a skończyło na kuchni. Tak więc kiedy zabrakło nam chleba, postanowiłam upiec ten ekspresowy fiński chleb, pod nazwą rieska. Prościzna do wykonania, ale za to ile radości. Chociaz z wyglądu przypomina słynne szwedzkie, chrupkie pieczywo – to chyba ze względu na te dziurki, to jest
Szybko Tanio SmaczniePęczak z warzywami W wielkim pośpiechu przedstawiam Wam dzisiaj przepis na danie ekspresowe z kaszy i mrożonych warzyw. Wiele razy paczka warzyw schowana w zamrażarce uratowała mi... żołądek i nie tylko. Każdemu zdarzają się sytuacje kryzysowe, gdy: brakuje czasu, lodówka pusta, nie ma kiedy zrobić zakupów... i nawet złamane postanowienie o zdrowym odżywianiu nie pomoże, bo fast food
Pełny talerzrumiane. Ot i cała filozofia. Chwilka pracy a przepyszne biszkopty poprawiają nastrój i choć na chwilę pozwolą zapomnieć o cieknącym nosku i gorączce. U nas znikają w ekspresowym tempie. Gorąco polecam 🙂 Artykuł Biszkopty z czekoladą pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek
NiuniokiMoże nie jest teraz najlepszy czas na bób, ale dla chcącego nic trudnego. Ja wykorzystałam bób konserwowy. Danie ekspresowe. U mnie był dodatkiem do obiadu. A Wy z czym go podacie? Składniki: Bób konserwowy z puszki 2 ząbki czosnku Mały pęczek pietruszki Masło klarowane Sól Pieprz Wykonanie: Bób odsączamy na sicie. Pietruszkę drobno siekamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelnię
Smaki Ewyparkiecie. Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana również bok choy) w oryginalnej odsłonie z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki. Niebywałą zaletą tej chińskiej kapusty jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy ją przez 5 minut gotować na parze, polać sosem teriyaki lub kabayaki (od biedy można użyć również sojowego) i podać z makaronem mien lub soba, albo przygotować
Food Squaresemoliny/kaszy manny i wiórek kokosowych. Nie zawiera mąki, ani jajek, ale jednak nie należy do fit słodkości. Słooodki syrop cukrowy robi swoje... Ciasto jest przepyszne i posiada dodatkową zaletę: ekspresowe wykonanie, którego nie da się zepsuć! Koniecznie sami spróbujcie! (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) 2 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórek
Di gotujeEkspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy. Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym. SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe 2 banany 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki miodu DODATKOWO : gałka muszkatołowa
cool and mintyWarto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem, a odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 średnia kapusta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sprawdzać stopień zapieczenia bezy.) Przygotować krem. Herbatę należy zaparzyć zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Następnie napar przecedzić (jeśli nie używacie herbaty ekspresowej) i ubić ze "Śnieżką". Herbacianą śmietankę rozsmarować na blacie bezowym i udekorować wg uznania. (Polecam kwaskowate owoce. U mnie kiwi i liofilizowana żurawina.) Gotowy torcik schłodzić w lodówce. (Czym dłużej
Di gotujetylko zobaczyłem wielki napis „szpinak”, od razu wiedziałem, że dzisiaj będę miał banana na buzi jedząc makaron ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem i brokułami robi się ekspresowo. Wystarczy Ci jedna duża patelnią lub jeden duży garnek i możesz zacząć działać. Jak już wspomniałem przy okazji przepisu na spaghetti jednogarnkowe , nie lubię myć garów i staram się ich produkować
Blendmanprzygotowania tych tartinek będziecie potrzebować dosłownie ... ok 25 minut :) z czego 15 minut to czas pieczenia! Lubicie takie szybkie przepisy? Ja uwielbiam ! Ekspresowo, efektownie i smacznie - czego chcieć więcej :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa z oliwek 100 g serka koziego kilka pomidorków cherry kawałek czerwonej papryki czarny sezam oregano sól Przygotowanie: Zaczynamy od włączenia piekarnika i rozgrzania
Taste TherapyByły już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły
Di gotujePęczak z warzywami W wielkim pośpiechu przedstawiam Wam dzisiaj przepis na danie ekspresowe z kaszy i mrożonych warzyw. Wiele razy paczka warzyw schowana w zamrażarce uratowała mi... żołądek i nie tylko. Każdemu zdarzają się sytuacje kryzysowe, gdy: brakuje czasu, lodówka pusta, nie ma kiedy zrobić zakupów... i nawet złamane postanowienie o zdrowym odżywianiu nie pomoże, bo fast food
Pełny talerzCudowne i pyszne ciasto dla leniwych lub dla tych co ,,boją się'' piekarnika. Przepis znalazłam w internecie i zmieniłam jedynie proporcje. Ciasto znika w ekspresowym tempie. Idealnie nadaje się również na imprezy szkolne i przypomina smakiem popularny batonik więc dzieciom z pewnością przypadnie do gustu. Bardzo proste i bardzo kaloryczne ale co tam, można później pobiegać. Składniki
Pysznie & Piękniechałki..tak na szybko....U mnie tak czasem bywa, że jak zacznę coś robić, to zawsze ktoś lub coś mi przeszkodzi..ale i tak jak na robione w ekspresowym tempie nie wyszło tak źle. 25 g drożdży około 1 szkl.mleka 10 dkg cukru 50 dkg mąki 1 jajko 25 g masła kruszonka 2 łyżki mąki
Moje domowe kucharzenie