ubić całe jajka z cukrem i jaka ma być konsystencja. Teraz już wiem i dokładnie wam to wytłumaczę na przykładzie tego ciasta. A co do ciasta, to jest bardzo smaczne, sycące, a co najważniejsze ekspresowe w wykonaniu. Polecam! Składniki na tortownicę 23 cm: 5 jajek rozmiar L 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki orkiszowej ciemnej (jeżeli(...)zetną. Dodać olej, wymieszać, dodać przesiane składniki, delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia. Na wierzch ułożyć owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 40-45 min do suchego patyczka. Smacznego! Ciasto orkiszowe ze śliwkami – czyli jak ubić jajka z cukrem Ciasto orkiszowe ze śliwkami – czyli jak ubić jajka z cukrem Ciasto orkiszowe ze śliwkami – czyli jak ubić jajka
moj przepis naśrodka marmolada, nutella lub coś innego, co kto lubi. Inspirację znalazłam tutaj - klik . Rogalików z podanego przepisu wychodzi około 60 sztuk, ale znikają ekspresowo, więc można zrobić podwójną porcję :-). Udanego poniedziałku Wam życzę :-). Składniki ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (250 ml) 1 szklanka gęstej śmietany 18% 250 g masła Dodatkowo: marmolada u mnie cukier puder do posypania Mąkę przesiewamy
kruche babeczkiwśród ciast. Z owocami najlepsze. Obok znalezionego przepisu na ucierane z truskawki, z dodatkiem serka nie mogłam przejść obojętnie. Szybkie, ekspresowe, pyszne – nic dodać nic ująć. Koniecznie wypróbujcie. Wszyscy będą zachwyceni a wyzwanie pod tytułem: „piekę ciasto” zakończy się powodzeniem. Polecam. Składniki: 175 g masła 250 g cukru 4 jajka 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki
Made By Mom And SonUwielbiam to ciasto z kilku powodów. Przede wszystkim jest bardzo łatwe w wykonaniu, ekspresowe i co najważniejsze zawsze wychodzi pyszne (miękkie i pulchne). Składniki: 1 szklanka maślanki 2 jaja 2 ½ szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody ½ szklanki oleju ½ szklanki cukru 2 cukry waniliowe 1 kg świeżych owoców lub mrożonych 1 płat ciasta francuskiego (dodatek- niekoniecznie) tłuszcz
Tradycyjna Kuchniawygląd drożdżówki a na cynamonowe wypieki mam ochotę chyba zawsze ;) Wyszło naprawdę bosko! Delikatne ciasto z niemal chrupiącą słodką skorupką. Akurat gdy wyciągałam gotowe ciasto z piekarnika, mieliśmy gości. Jeszcze gorąca drożdżówka znikała w ekspresowym tempie :) Wszyscy zadowoleni, a ja chętnie powtórzę ten wypiek, polecam. Przepis znalazłam na blogu Wegan Nerd, zapraszam —>KLIK :) 450 g mąki pszennej(...)Pokruszone drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy syrop z agawy oraz 3 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie przelewamy je do reszty mąki, solimy i wyrabiamy gładkie ciasto. Dodajemy olej i ponownie wyrabiamy. Odstawiamy pod przykryciem na 10 minut. Następnie rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i kroimy na około 50 części. Z każdego kawałka formujemy kuleczkę
Mienta blogskładniki: 140 g mąki 1 jajko 60 ml mleka 1 jabłko 1-2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu lub otarta skórka z wyparzonej
Domowy Smak JedzeniaInaczej rzecz ujmując makowiec bez ciasta... Bardzo fajny smak, mocno aromatyczny i oczywiście znika ekspresowo:-) Z tym makowcem prowadzę trochę nierówną walkę. Próbowałam go zrobić na maku z puszki i wyszła paćka, smaczna ale jednak paćka.... Więc nie polecam. Próbowałam również zrobić swoją masę makową i z kolei wyszła za sucha... Ale się nie poddałam, zmodyfikowałam i wyszło (prawie) idealnie
Ze smakiem bez glutenuPrzepis na to ciasto od dwudziestu lat czekał w zeszycie mojej mamy aż wreszcie przyszła na niego kolej. Szkoda, że tak późno, bo ciasto oprócz tego, że jest pyszne to jest też ekspresowe do zrobienia. *foremka 23*23 cm Składniki: 32 okrągłe biszkopty 4 jabłka 2 galaretki czerwone 2,5 szklanki startych orzechów włoskich szklanka cukru pudru
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś początek truskawkowego weekendu na ciastkożercach (trzeba korzystać póki jeszcze są!). Ekspresowa i pyszna propozycja: ciasteczka-pierożki truskawkowe z ciasta francuskiego. Poziom trudności przepisu: niemal zerowy, a efekt gwarantowany :) Składniki: gotowe ciasto francuskie truskawki cukier puder Truskawki myjemy i układamy na ściereczce, żeby wyschły. Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy podsypując w razie potrzeby mąką. Truskawki
CiastkozercyPyszny, naturalny i ekspresowy w wykonaniu :) U mnie dziś prawdziwie domowy kisiel truskawkowy! Składniki: 40 dag truskawek 10 dag cukru 3 dag mąki ziemniaczanej Wykonanie: Truskawki
Tradycyjna KuchniaWszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przelewamy do kokilki, do środka wciskamy kostkę czekolady i całość wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika na około 40 minut (wersja ekspresowa: 5 minut w mikrofalówce na najwyższej mocy). Wyjmujemy ciasto z kokilki, posypujemy gorzkim kakao i cukrem pudrem
Kuchenny Skrawek Niebalubię, choć praca z nim wymaga pośpiechu. Zbyt długie pozostawienie go samemu sobie powoduje, że wysycha i się kruszy. Zatem zapraszam na ekspresowy strudel.. Najlepiej smakuje gdy jest jeszcze lekko ciepły. SKŁADNIKI: 5 płatów ciasta filo 2 łyżki roztopionego masła 2 gruszki 4 jabłka 1/2 szkl. cukru trzcinowego cynamon 50 g prażonych płatków migdałowych cukier puder
Kuchnia w opałachZawsze zastanawiałam się do jakiego ciasta lub deseru dodać czerwone porzeczki, i oto mam. Pyszne, ekspresowe placuszki twarogowe, do których czerwone porzeczki pasują rewelacyjnie. Placuszki można upiec na patelni na oleju, lub w wersji odchudzonej upiec część w piekarniku. Posypane cukrem pudrem lub polane pysznym syropem Toffi Viktoria Cymes zniknęły w migu(...)widelcem lub mielimy wcześniej w maszynce. Dodajemy 2 jajka, wlewamy mleko rozmieszane z drożdżami i cukier. Mieszamy, następnie wsypujemy mąkę i porzeczki, dokładnie mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo, tyle aby dno nie było suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut, z każdej strony,na małym ogniu aż ładnie
Kulinarne Fantazje Marioliprzepis na najprostsze brownie. Przepis od którego zaczynałam swoją przygodę z tego typu ciastem. Uwielbiam! Najbardziej z gałką lodów waniliowych. Coś pysznego. Ciasto jest zbite i wilgotne. Wcale nie wygląda jak zakalec. Robi się je w ekspresowym tempie, więc spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowało. Na samym końcu przepisu, zobaczycie jak smakowało ciacho mojej Siostrzenicy :) Powiem tylko
CookYourselfCzasem pojawia się u mnie nagła niespodziewana potrzeba zrobienia ciasta. I nie ma, że masa obowiązków, że tv kusi serialem, ja zamykam się w kuchni i czaruję ;) Tym razem wyczarowałam ekspresowy puszysty jabłecznik. Ekspresowy z 2 powodów, szybkości wykonania i szybkości znikania ;) heh musiałam schować kawałeczek żeby zrobić mu zdjęcie ;) Z racji tej "ekspresowości" przepis dodałam do akcji blogerskiej prowadzonej
Cynamonowe szczęście