pączusiach z serka homogenizowanego słyszał chyba każdy. Ale nie każdy ich próbował a naprawdę warto. Mają same zalety! Zrobisz je ekspresowo gdyż nie wymagają wyrastania a ciasto zamieszasz i nałożysz łyżką. Są mięciutkie, delikatne i po prostu pyszne. Mimo iż nie są idealnie okrągłe, maja w sobie sporo uroku. To jak? Smażycie? ;) 400 g serka homogenizowanego waniliowego 4 jajka
Smakołyki AsiW oryginale grissini powstają z ciasta drożdżowego, ten włoski przysmak podawany jest zazwyczaj przed posiłkiem głównym. Chcę jednak cieszyć się smakiem chrupiących paluchów bez konieczności wyrabiania
Słodki KompromisCiasteczka które zrobimy w pół godziny przed przyjściem naszego gościa:) SKŁADNIKI 300 g mąki 100 g oleju kokosowego lub masła 100 g cukru 2 żółtka 2
harrisaŚwięta coraz bliżej, a przy Wigilijnym stole nie może zabraknąć słodkości z wykorzystaniem maku, moją propozycją jest wprost ekspresowa makowa choinka Bardzo szybkie świąteczne ciasto na bazie ciasta francuskiego i maku. Makowa choinka jest bardzo prosta do zrobienia a przy tym efektownie wygląda. Na pewno mile zaskoczy naszych gości :) To ciasto nie może się nie udać, więc polecam
W kuchennej krainieTakie pączusie to fajne rozwiązanie dla osób mających mało czasu, robi się je ekspresowo, szybciej niż muffinki. Ale uwaga- znikają również ekspresowo. W tłuszczu bardzo rosną, nakładałam ciasto łyżką i nie polecam robić większych bo w środku mogą być surowe. Dobrze czuć w nich pomarańczową skórkę i fajnie smakują z sera nie mielonego, wtedy dobrze czuć serowe grudki. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaUwielbiam takie ekspresowe ciasteczka! 3 składniki wymieszać i po wszystkim, a efekt rewelacyjny! Składniki: 25 dag twarogu 25 dag mąki 25 dag margaryny 1 słoiczek dżemu lub konfitury Wykonanie: Połączyć składniki, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na grubość 1 cm. Następnie wykrawać szklanką kółka , robić palcem wgłębienia i wypełniać dżemem lub konfiturą. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Tradycyjna KuchniaDzisiaj klasyk kuchni włoskiej, mianowicie pizza z pieczarkami i szynką. Bardzo prosta w przygotowaniu i ekspresowa w upieczeniu. Pychota! Składniki: Na Ciasto: 30 gr drożdży w 1/2 szklance wody, * 1 ½ szklanki mąki 3 łyżki oliwy *na tą pizzę będziemy używać ciężkich składników farszu, dlatego też należy dodać nieco więcej drożdży i oliwy niż normalnie
Kolizje Smakówroladę robi się ekspresowo i smakuje świetnie .Zrobiłam dwie ,pierwsza była z truflą czekoladową ,ale została zjedzona przed sesją zdjęciową .Zrobiłam więc kolejną , z bitą śmietaną i truskawkami .Mnie najbardziej się podoba żyrafi wzorek ciasta. Składniki : 5 jajek 3/ 4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 80 ml wody 45 ml oleju 4 łyżki kakao
Ladylaura.mąki pszennej na grubszą krupczatkę) i tu postawiłam na uproszczenie wykonania, dzięki czemu przygotowanie ciasta to tylko 5-7 minut :) a to dlatego, że odeszłam od standardowego ubijania jajek (lub jak w wielu przepisach osobno białek). Przyspieszenie wykonania daje nam tą korzyść, że prócz ekspresowego przygotowania do pieczenia mamy tylko jedną miskę do mycia :D przed świętami przyda się(...)umiejętność trzymania miksera :) Polecam przepis zabieganym ;) przypomnę tylko, że jest kaloryczna :D Przygotowując babkę z myślą o oblaniu jej czekoladą i udekorowaniu cukrową posypką zrobiłam bardzo mało słodkie ciasto i tą ilość podaję w przepisie. Dopiero z polewą smaki się równoważą, ale jeśli lubisz znacznie słodsze wypieki to zwiększ ilość cukru wedle upodobania (dla mnie na tą ilość ciasta
Kolorowy PrzepisownikTakie ciasta znikają u mnie w domu w tempie ekspresowym. Jeszcze ciepłe zostało pochłonięte w połowie :) P.S W tym tygodniu będzie truskawkowo :) Jutro zapraszam na szybki dżem a w piątek na torcik sernikowy. Składniki na ciasto 20x30: 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 550), 100 g masła, 1/2 szklanka cukru, 1,1/2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Delicious TitbitsNajprostszy i najlepszy murzynek w ekspresowym wykonaniu.Składniki dzielimy na suche i mokre, mieszamy, potem łączymy razem ,mieszamy dokładnie i do piekarnika. Proste i pyszne ciasto. Składniki: kwadratowa blaszka o boku 20 cm Wszystkie składniki mają mieć pokojową temperaturę!!. 400 g kefiru 3/4 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru ,jeśli lubicie słodsze to 1 szklanka
Ladylaura.samemu można też takie ciasto zrobić, ale czasem można pójść na łatwiznę] i dowolne dodatki....u mnie masa makowa..Takie małe ..pyszne...zrobione w ekspresowym tempie przy pomocy pierogomanii Tupperware..Z jednego opakowania ciasta francuskiego kupionego w Biedronce wyszło 12 oto takich pięknych ciasteczek..i kilka innych z resztek odciętego ciasta. ciasto francuskie masa makowa z puszki
Moje domowe kucharzeniePełnoziarniste ciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Facebooku wstawiłam zdjęcia serników (pod tym LINKIEM znajdziecie ten post) i znowu dałam Wam wybór, który przepis ma się jako pierwszy pojawić na stronie. Głosowanie jeszcze trwa, lecz muszę się
Zdrowie i pysznie na talerzulodówki, gdzie przestały całą noc. Przyszedł na obiad mój tata, więc na deser do herbaty przygotowałam mix ciasteczek. Serowe kruche ciasteczka zrobiłam w iście ekspresowym tempie. Moja rola sprowadziła się do rozwałkowania ciasta. Jedną część posmarowałam białym makiem z bakaliami, zwinęłam, pokroiłam w 1 cm kawałki i ułożyłam ciasteczka makowe na blaszce. Z drugiej rozwałkowanej części ciasta wykrawałam serduszka foremką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: 480 g mąki orkiszowej lub pszennej 220 – 250 g cukru 250 ml mleka 125 ml oleju 3 łyżki powidła śliwkowego lub dowolnego dżemu 30
Domowy Smak Jedzenia