się znaleźć tylko trzeba coś pokroić, coś ugotować ale za dużo czasu nikomu to nie zajmie. Co my tam będziemy potrzebować? brokuła, kurczaka, pomidora, czerwoną cebulę, pestki słonecznika i dyni aby na koniec chrupało. Sałatka idealna jest na diecie keto, LCHF, bezglutenowej więc zachęcam wszystkich tych którzy owe diety preferują a tym co żadnej diety nie prowadzą też będzie smakowała
Moje Małe Czarowaniekonserwantów, również bez składników pochodzenia zwierzęcego. Ja dodałam tu swoje ulubione batony: Sierpowy ( w składzie daktyle, figi, migdały, słonecznik, jagody goji, orzechy nerkowca), Petarda ( w składzie: daktyle, pestki dyni, morwa biała, maliny, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, chia, spirulina), Madagaskar (daktyle, orzechy ziemne, sezam, wanilia) oraz Agent Cooper ( w składzie: rodzynki, daktyle, słonecznik, migdały, kawa), ale wybór batonów jest znacznie większy
Dorota Smakujeblendera miksujemy na gładki koktajl. Inne przepisy na koktajle z płatkami owsianymi: Koktajl z płatkami owsianymi, bananem i szpinakiem Koktajl z marchewek, pomarańczy, kurkumy i imbiru Koktajl z dyni, mango i kurkumy Koktajl z płatkami owsianymi, mango i kurkumą Koktajl z bananem i kawą zbożową Artykuł Koktajl z płatkami owsianymi i gruszkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyprzepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS NA KLUSKI Z BROKUŁA Składniki: 1 brokuł 1-2 jajka 1 szklanka mąki sól Jak zrobić
Dorota Smakujeksylitolem lub erytrytolem) 200 g płatków owsianych 100 g suszonej żurawiny lub rodzynek 100 g ulubionych orzechów (u mnie tym razem ziemne) 100 g ziaren słonecznika 100 g pestek dyni Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta wsypujemy cukier i ubijamy jeszcze chwilę aż się rozpuści. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą dodajemy do nich pianę i mieszamy
Cynamonowe szczęściewędlina, ale także masło orzechowe i banany…:) Chlebek twarogowy z ziarnami Składniki (tradycyjna keksówka; 12 porcji): twaróg chudy, 500g, 3 jajka, 3 łyżki nasion słonecznika, 3 łyżki pestek dyni, 3 łyżki siemienia lnianego, 2 szklanki płatków owsianych górskich (około 200g), łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Sposób przygotowania Ziarna wsyp do miski. Następnie dodaj płatki owsiane i wymieszaj. Później
Natka Pietruszkimarchewką Koktajl z pomarańczy, mango i melona Koktajl z mandarynkami, melonem i mango Koktajl z mango, mandarynek, banana i komosy ryżowej Koktajl z pomarańczy, kiwi i bananów Koktajl z dyni, banana i pomarańczy Artykuł Koktajl z pomarańczami, kiwi i selerem naciowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywyjdzie też z 550 ? ) 550 ml ciepłej wody 2 łyżki letniego mleka 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżka soli 2 łyżki oleju Dodatkowo: pestki słonecznika lub dyni Drożdże kruszę do miseczki, zasypuję cukrem i zalewam mlekiem. Odstawiam do wyrośnięcia na 10-15 minut. Kiedy drożdże wyrosną, umieszczam wszystkie składniki (oprócz pestek słonecznika) w misce (może być miska
Słodki sentymentsłodzić w lodówce, można ją też podać od razu. Najsmaczniejsza jest świeżo przygotowana, ale na drugi dzień od zrobienia też jest smaczna. Migdały można zastąpić prażonym słonecznikiem lub pestkami dyni. Smacznego! The post Sałatka z brokułem i fetą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGrillowanych Portobello: Duże kapelusze grzybów portobello, grillowane z odrobiną oliwy i czosnku, mogą stanowić wyjątkową i zdrową bazę dla jajek po benedyktyńsku. Na Smażonych Plackach Dyniowych: Smażone placki z dyni, przyprawione odrobiną cynamonu, nadadzą daniu jesienny charakter. Na Karmelizowanym Fenkule: Plastry fenkułu karmelizowane na patelni z odrobiną masła i cukru staną się nietypową, ale smakowitą podstawą. Na Chlebie Żytnim: Pokryj
Moja Książka Kucharskapełnoziarnistej 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1 opakowanie drożdży suszonych (8g) 15 g zakwasu chlebowego żytniego suszonego 2 łyżki oleju 400 ml ciepłej wody 100 g ziaren (słonecznik, dynia, siemię lniane) Do misy wsyp wszystkie suche składniki oprócz ziaren i wymieszaj. Do mieszanki dodaj olej i wodę i zagniataj ręcznie lub hakiem w robocie kuchennym około 5 minut. Następnie
Emskie Smakiinne podobne przepisy: Szybka tarta z cukinią Szybka tarta ze szparagami i kozim serem Wytrawna tarta z figami i fetą Szybka tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą Tarta z dynią i szpinakiem Więcej inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/ . Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną
Kulinarne przygody Gatity