SAŁATKA Z BROKUŁA I ZIELONEGO GROSZKU Z DODATKIEM GUACAMOLE

SAŁATKA Z BROKUŁA I ZIELONEGO GROSZKU Z DODATKIEM GUACAMOLE

SAŁATKA Z BROKUŁA I ZIELONEGO GROSZKU Z DODATKIEM GUACAMOLE

Wegańska witaminowa sałatka skomponowana ze składników w 100% zielonych: brokuła, zielonego groszku, awokado, bazylii i kolendry. Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 5 min. Porcja dla 4 osób : ● 2 brokuły ● 300 g zielonego groszku ● 5 łyżek oliwy z pestek dyni ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 3 łyżki cytryny ● 1 łyżeczka musztardy (Dijon) ● 1 łyżeczka miodu ● 5 gałązek bazylii ● 3 gałązki mięty ● sól, pieprz Składniki na guacamole: ● 2 dojrzałe awokado ● 1 ząbek czosnku ● 3 gałązki świeżej kolendry (lub bazylii)  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.