keksówkę i bierzemy się do pracy, zajmie to tylko 3 minuty. 300 g płatków owsianych górskich 500 g jogurtu naturalnego 1 szklanka ulubionych ziaren - siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, chia 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Masę przekładamy do keksówki i dociskamy
Emskie SmakiPrzepis na ultra szybki kremowy makaron z serem cheddar i dynią. Niemiłosiernie ciągnący się. Pomysł na super sycący obiad bez grama mięsa na dodatek jednogarnkowy. Czytaj więcej
PychotkaaaJesień to taki doskonały czas na gotowania. Szybciej robi się ciemno, jest chłodniej, za to kulinarnie jesień, czyli sezonowo, to cała gama samych cudowności. Dostępne mamy sezonowo: dynię, marchew, śliwki czy jabłka i gruszki. To moment, kiedy aż prosi się o to aby wykorzystać to, co daje nam natura w pełni i aby móc się
Mango Papajaniechęcią, pomyśl o tym, jakie warzywa i inne składniki lubisz – i po prostu zrób sałatkę tylko z tego, co ci smakuje. Sałata lodowa, gruszka i ser pleśniowy? Posyp pestkami dyni, dodaj trochę cebuli, papryki i masz gotowy posiłek. Każdy składnik można zastąpić innym, który bardziej lubisz. Podstawą zwykle jest sałata, ale obecnie jest jej na rynku tyle rodzajów
Słodkie okruszkiteż parę razy już pisałem i parę przepisów na taką zupę już na blogu mamy. Ale tym razem opracowałem zupełnie inny przepis, zupełnie nowy. Taki na bogato. Dynia z dodatkiem innych warzyw. Papryka, pomidory, cebula, czosnek. I wszystko pieczone. Mmmm, nawet nie wiecie jaka dobra zupa wyszła. Ale dowiecie się jak skorzystacie z mojego przepisu. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufactureprostu pyszna, pieczona dynia z prostym ale za to rewelacyjnym nadzieniem z soczewicy z żurawiną, serem feta i orzechami. Wegetariański obiad, który posmakuje każdemu. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkododatek do kanapek. Jako danie wegetariańskie: surówka z czerwonej kapusty może być również podawana jako danie wegetariańskie. Można podać ją z dodatkiem chrupiących orzeszków, suszonych owoców lub prażonych pestek dyni dla dodatkowego smaku i tekstury. Ryby: jest to świetny dodatek do dań rybnych. Surówkę z czerwonej kapusty można podawać obok pieczonej ryby, łososia, dorsza lub innej ulubionej ryby. Smak surówki
Moja Książka Kucharskajeszcze przecież niedawno robiliśmy chłodniki na upały, a tu proszę, chłodem nagle powiało, dzień się skurczył jak sweter w praniu, letnich owoców jest coraz mniej, w sklepach zaczyna rządzić dynia i jeszcze tydzień, a pojawią się znicze. Nastała pora roku, kiedy trzeba pomyśleć o zdrowej, ale solidnej diecie. Koniec z lekkimi sałatkami, które pomagały przetrwać upały. Czas pomyśleć o treściwych
Niedzielny kucharzwędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa ogórkowa na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa z botwiny z ziemniakami Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą Zupa jarzynowa ze śmietaną Zupa koperkowa. Zupa koperkowa Zupa koperkowa to danie, które wprowadzi letni nastrój o każdej porze roku. Jej świeży smak i prostota przygotowania
Moja Książka Kucharskapokrywką. Nagrzewamy do temperatury 220 st. Gotowe ciasto przekładamy do gorącego garnka obsypanego mąką (wtedy chleb łatwiej wyskakuje), zwilżamy powierzenie wodą, posypujemy makiem lub nasionami słonecznika, sezamu bądź dyni. Przykrywamy pokrywką. Temperaturę obniżamy do 200 st. C i pieczemy chleb pół godziny, grzanie góra – dół. Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 30 min. Gorący chleb od razu wyjmujemy
Wasze Przepisyłodygami). Mieszamy. Podobne przepisy: Chili con carne z kurczakiem Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili sin carne z soczewicą Chili con carne z dynią Chili con carne z wieprzowiną Artykuł Chili con carne z chorizo pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypodaniu można posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki. W razie potrzeby dla podbicia puli tłuszczu na przykład na adaptacji do gotowej porcji można dodać tłuste dodatki takie jak oliwę, pestki dyni, orzechy itp. bądź zbilansować w innym posiłku. — BTW całości: 1320 g, 1239 kcal, B 117 g, T 66 g, W 36 g. Dzieląc na 4 równe porcje w jednej
Ola la LCHFsmak serów i wędlin. Dodatkowo podkreśla i ciekawie komponuje się z wędlinami i serami na desce. Świetnie sprawdzą się kolorowe, wydrylowane (lub faszerowane np. serem, papryką) oliwki, marynowana papryka, dynia, ogórki konserwowe, pikle w różnych zalewach, np. klasycznej lub musztardowej. Z ostrzejszymi serami idealnie komponują się suszone pomidory w oleju z ziołami, ewentualnie karczochy. Sosy zimne, pasty, pesto Domowe pasty
Zasmakuj KuchniKochani, czas na ciasto, które mianuję jesiennym hitem! Z czym Wam się kojarzy jesień? Mi oczywiście z dynią, gruszką i… śliwkami. Uwielbiam te owoce! Dlatego dziś zapraszam Was serdecznie do skorzystania z przepisu na pełnoziarniste ciasto ze śliwkami. Bogate w cenny błonnik pokarmowy , polifenole , z niskim indeksem glikemicznym i raptem 100 kcal w porcji. Hit, prawda? Ciasto może zagościć
Natka Pietruszki