świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
Kardamonovyświeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
KardamonovyChleb pszenno-żytni na drożdżach Chleb żytnio-gryczany na zakwasie Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie Chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi Chleb pszenno-żytni z żurawiną i pestkami dyni Chleb razowy z żurawiną i orzechami włoskimi Chleb żytni na zakwasie z ziarnami Artykuł Chleb z garnka pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyświeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
Kardamonovyprzeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, kaszę jaglaną, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado
Kardamonovyświeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
KardamonovyPodobne przepisy: Chleb żytnio-gryczany na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb z garnka Chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi Chleb pszenno-żytni z żurawiną i pestkami dyni Chleb razowy z żurawiną i orzechami włoskimi Chleb żytni na zakwasie z ziarnami Artykuł Chleb pszenno-żytni na drożdżach pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywłaściwie każde. Jeżeli chodzi o dostępność owoców u warzyw, jest słabiej niż latem, ale jakoś sobie to wszystko mądrze urozmaicimy. Codziennie wpadają nowe pomysły na koktajle z jabłek, gruszek, dyni. Będą też koktajle z bananem, mango, awokado. Z płatkami owsianymi, z otrębami. Z wodą, z kefirami, z mlekiem roślinnym. Ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym, burakami, marchewką. Będę też miksować sałatę
Kardamonovykoperku (przepis na ten ostatni pojawi się wkrótce na blogu). Jeżeli chodzi o orzechy, też można wydziwiać. Klasyczne jest z orzeszkami pinii, ale spokojnie można użyć pestek słonecznika, dyni, orzechów włoskich, ziemnych, czego chcecie. Podstawą oczywiście jest dobrej jakości oliwa z pierwszego tłoczenia. W mojej kuchni to produkt numer jeden. Nigdy nie może jej u mnie zabraknąć. Kupuję kolejną butelkę
Kardamonovydodać jakiekolwiek lubicie. Ja akurat miałam w domu jedynie laskowe, więc wylądowały w misce laskowe + siemię lniane. W innym moim przepisie na bircher muesli użyłam orzechów włoskich i pestek dyni. Z powodzeniem możecie dodać inne orzechy, migdały, pestki słonecznika. Owoce? Właściwie można dodać każde, ponieważ dodaje się je dopiero przed podaniem. Świetnie sprawdzą się owoce sezonowe. W tej chwili
Kardamonovyjabłko, sok z mandarynek i cytryny, dolewamy wodę. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Podobne przepisy: Koktajl z melonem i kiwi Koktajl z pomarańczy, mango i melona Koktajl z dyni, mango i kurkumy Koktajl z płatkami owsianymi, mango i kurkumą Koktajl z brzoskwiniami, pomarańczami i marchewką Koktajl z marchewek, pomarańczy, kurkumy i imbiru Artykuł Koktajl z mandarynkami, melonem i mango
KardamonovyDoprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Do jednej części sałatki, na próbę, dodałam olej z pestek dyni. Też fajnie pasował. Spróbujcie nim kiedyś zastąpić olej rzepakowy. Podobne przepisy: Sałatka z buraków i cebuli Buraki zasmażane Artykuł Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi pochodzi
Kardamonovyświeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
Kardamonovyimbiru Koktajl z brzoskwiniami, pomarańczami i marchewką Koktajl z pomarańczy, mango i melona Koktajl z mandarynkami, melonem i mango Koktajl z mango, mandarynek, banana i komosy ryżowej Koktajl z dynią, gruszkami i bananem Koktajl z płatkami owsianymi, mango i kurkumą Artykuł Koktajl z awokado, pomarańczą, marchewką i cynamonem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyświeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby, drób, pestki dyni, niektóre orzechy, sezam, makarony żytnie, orkiszowe (od czasu do czasu), brązowy ryż, mąkę żytnią. Wskazane jest używanie przypraw jak: curry, kurkuma, imbir. Z owoców można jeść grejpfruta, awokado. Czasem można
Kardamonovy