drożdżowe - 16813 przepisów (strona:555/1121)

Bułeczki z borówkami 139

przydrożnych straganach ku mojemu zdziwieniu pojawiały się jeszcze jagody! Skarby lasu nie były mi jednak pisane Oczom mojej wyobraźni momentalnie ukazały się pyszne jagodzianki. Oczywiście takie z ciasta drożdżowego polane lukrem… Nie udało nam się jednak zatrzymać, gdyż sprzedający ustawiają się oczywiście w takich miejscach, że nie da się tego zrobić bezpiecznie. Zwłaszcza że ruch na drodze był spory

Modern Cave Girl
Keto deser- Czekoladowe donuty (Paleo, LowCarb) 141

większość znanych mi osób wcale nie zatrzymuje się na jednym, lecz dobija do kilku. Rekordziści zaś nawet do kilkunastu. Nie pomaga też fakt, że są one z ciasta drożdżowego. Drożdże plus spora dawka rafinowanego cukru oznaczają niestety niezły kipisz w jelitach. Przykre konsekwencje pączkowego szaleństwa Pamiętam, że w czasach, kiedy zdarzało mi się jeszcze uczestniczyć aktywnie w tym szaleństwie, zjedzenie

Modern Cave Girl
Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) 106

porcje Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 35 minut Składniki Spód 1 kalafior (ok. 400 g) 1 jajko duże 2 łyżki siemienia lnianego drobno zmielonego 1 łyżeczka nieaktywnych płatków drożdżowych 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 szczypta soli himalajskiej lub morskiej Sos pomidorowy 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1/2 łyżeczki oregano suszonego

Modern Cave Girl
Rożek Piz Za 156

Rożek Piz Za Co powiecie na pyszne rożki drożdżowe, mogą zastąpić Wam drugie śniadanie. Składniki na rozczyn: ·        1 kostka drożdży świeżych ·        1 łyżka cukru ·        2 łyżki mąki pszennej ·        1 szklanki mleka ciepłego Składniki na farsz

Kulinarna Chwila
Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 182

czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA OK. 20 KULEK)   ½ puszki mleczka kokosowego   200 g chudego twarogu

A to pestka
Ziołowa chałka ogrodnika 125

umieść w małym garnku. 2. Zalej zioła ciepłym mlekiem, dodaj drożdże i cukier - mieszaj do momentu rozpuszczenia się drożdży. 3. Do miski wsyp mąkę z solą i dodaj drożdżowy rozczyn z ziołami - połącz. 4. Dodaj do masy jajka i starty na drobnej tarce ser - zagnieć gładkie ciasto, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30min. 5. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Crumble z jabłkami 126

ciasta drożdżowego z owocami i kruszonką lubimy najbardziej właśnie owoce i kruszonkę. Crumble z owocami to tradycyjny angielski deser -  masa ulubionych owoców z warstwą kruszonki. Najlepszy na ciepło z kulką lodów lub z bitą śmietaną. Pyszne, łatwe i szybkie. Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson i jest to porcja na duże naczynie żaroodporne. Składniki na warstwę owoców

Kocham..lubię..gotuję..
Biała Halusi - domowa kiełbasa biała 268

misy, dodać dokładnie odważone przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i wyrobić, tak aby mięso się rozkleiło - zaczęło kleić się do rąk. Mięso wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do drożdżowych ciast. Na samym końcu dodawać stopniowo wodę, aż mięso ją całą wchłonie. Uszykować jelita: zlać wodę, jeszcze raz przepłukać, wg gustu podzielić na mniejsze kawałki - np. o długości

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki z białej kiełbasy, duszone z cebulką, jabłkiem i cydrem 122

misy, dodać dokładnie odważone przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i wyrobić, tak aby mięso się rozkleiło - zaczęło kleić się do rąk. Mięso wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do drożdżowych ciast. Na samym końcu dodawać stopniowo wodę, aż mięso ją całą wchłonie. Dłońmi maczanymi w zimnej wodzie uformować okrągłe kotleciki. Cebulę pokroić w piórka, jabłka umyć, bez obierania pokroić

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa wieprzowa wędzona z chili, podpiekana 110

boczek i łopatka kl III na 6 mm Zapeklowane i zmielone mięso przełożyć do misy, wymieszać z przyprawami i wodą aż będzie się kleić (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych). W międzyczasie przygotować jelita - namoczyć w ciepłej wodzie, przepłukać pod kranem również w środku. Mięso przełożyć do nadziewarki i nadziewać ściśle jelita. Tej kiełbasy nie okręcałam. Osadzanie: kiełbasy powiesić na kijach

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa chłopska, wędzona parzona 117

zmielone mięso przełożyć do misy. Do wody dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać do mięsa i wyrobić aż mięso będzie się kleić (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych). W międzyczasie przygotować jelita - namoczyć w ciepłej wodzie, przepłukać pod kranem również w środku. Mięso przełożyć do nadziewarki i nadziewać ściśle jelita. Można kiełbasy okręcić lub pozostawić tylko zawieszone na kijach

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa chłopska, wędzona podpiekana 126

zmielone mięso przełożyć do misy. Do wody dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać do mięsa i wyrobić aż mięso będzie się kleić (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych). W międzyczasie przygotować jelita - namoczyć w ciepłej wodzie, przepłukać pod kranem również w środku. Mięso przełożyć do nadziewarki i nadziewać ściśle jelita. Można kiełbasy okręcić lub pozostawić tylko zawieszone na kijach

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa drobiowo-wieprzowa 93

boczek 6 mm Zapeklowane i zmielone mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać wodę do mięsa i delikatnie wyrobić, wymieszać (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych). Nie za długo aby kiełbasa pozostała krucha. W międzyczasie przygotować jelita - namoczyć w ciepłej wodzie, przepłukać pod kranem również w środku. Mięso przełożyć do nadziewarki i nadziewać ściśle jelita. Można

Kocham..lubię..gotuję..
Chleb pszenny na drożdżach 96

Wodę podgrzać aby była letnia, rozpuścić w niej drożdże z dodatkiem cukru i całość wlać do misy z mąką. Wyrobić gładkie ciasto - wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do ciast drożdżowych. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości na około 1,5 h. Po tym czasie ciasto odgazować i uformować bochenek. Przełożyć do formy keksówki wysmarowanej olejem

Kocham..lubię..gotuję..
Udkówka - kiełbasa z udek kurczaka, parzona 277

zmielić na sitku makowym 2 mm. W misie miksera umieścić pokrojone i zmielone mięso z kurczaka, dodać pieprz biały i czosnek, wyrobić ręcznie lub mikserem (wyrabiam hakiem do ciast drożdżowych) tak długo, aż mięso będzie się kleić. Na końcu dodać wodę i ponownie wyrobić aż mięso wchłonie całą wodę. Przygotować osłonki białkowe - wg instrukcji producenta. Pociąć na kawałki, u mnie

Kocham..lubię..gotuję..