drożdżowe - 16813 przepisów (strona:557/1121)

Śniadaniowe bułeczki na kefirze z rodzynkami. 172

Jak miło jest wstać o poranku, po to tylko, żeby móc po rozpieszczać najbliższych. Upiec im pachnące bułeczki, a my uwielbiamy słodkie bułeczki na śniadanie. Tym

Izabelawkuchni
Smażona brioszka na słodko 303

Smażona brioszka na słodko. Dziś propozycja na szybką kolację lub śniadanie. Smażona brioszka (briosza) na słodko. W ten sam sposób możecie przygotować również np. chałkę lub resztki jakiegoś drożdżowego ciasta. Prosto, szybko, a jak smacznie. Często powtarzam, że w prostocie siła. Tak przygotowaną brioszkę możecie podać oprószoną cukrem pudrem lub z porcją świeżych owoców. Spróbujcie, polecam. Szukając innych prostych propozycji

Słodkie okruszki
"Danie pachnące ziołami 6." - podsumowanie akcji 229

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Ocet truskawkowy autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Tymiankowe schabowe z papryką autorka:  Kulinarna Chwila  | blog: Kulinarna Chwila Bułki drożdżowe z kozim serkiem autorka:  akacja68  | blog: Kobiece rozmówki przy herbacie i na rowerze

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti po polsku z mięsem mielonym 233

Spaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodzianki 190

sklepach i na bazarkach pojawiły się pierwsze jagody, więc koniecznie musiałam upiec jagodzianki. Uwielbiam te drożdżowe bułeczki z dużą ilością nadzienia. Rozpływają się w ustach, a ich zapach unosi się w całym mieszkaniu. Można zjeść je z porcją lukru albo posypane cukrem pudrem, jednak ja wolę te z lukrem . Jagodzianki Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 7 g drożdży

Przepisy na widelcu
Risotto z zielonymi szparagami. 261

końcówek, które po zagotowaniu z bulionem oddają mnóstwo smaku. Tak zaromatyzowany bulion nadaje jeszcze więcej szparagowego smaku daniu. W wersji wegańskiej masło zastąp oliwą z oliwek a parmezan płatkami drożdżowymi.  Składniki: 1 szkl. ryżu arborio 1/2 pęczka zielonych szparagów 25 g masła (1/8 kostki) 1/2 białej cebuli 4-5 szkl. bulionu warzywnego  kawałek sera pamigiano reggiano sól, pieprz

Codziennik Kuchenny
Śniadaniowe aromatyczne bułeczki. 218

Te bułeczki nie wymagają dużego nakładu pracy, więc spokojnie możemy je upiec na śniadanie. Wraz z pieczeniem potrzebujemy tylko godzinkę żeby były gotowe. A jak pysznie

Izabelawkuchni
Chleb orkiszowo konopny 164

wody i 1 łyżka oleju), następnie sól i cukier, a na końcu oba rodzaje mąki i 7 g suchych drożdży lub przygotowany jak podałam w przepisie powyżej rozczyn drożdżowy. Uruchomić program szybki biały chleb podstawowy albo biały chleb podstawowy, waga 750 g, stopień zrumienienia - taki jak, lubicie. Chleb orkiszowo konopny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Calzone z gotowanym kurczakiem i pieczarkami 172

wiele dobrego, a przede wszystkim dużo sera, bo aż 3 rodzaje. Do tego aromatyczne pieczarki, cebula i właśnie gotowany kurczak. To wszystko łączy się idealnie pod chrupiącym drożdżowym ciastem. Nie ma co oszczędzać, są tak pyszne, że każdy spokojnie zje minimum dwie sztuki. Składniki (na 6 małych calzone): 300g mąki i 2 łyżki dodatkowo 15g świeżych drożdży 150ml letniego mleka

Smaczna Strona
Rodzinna pizza z salami, z domowym sosem 177

rozkruszone drożdże, cukier i   wlewamy wodę. Całość mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min w ciepłe miejsce. Pozostała mąkę mieszamy z solą. Do wyrośniętego zaczynu drożdżowego wlewamy oliwę część mąki i mieszamy za pomocą np. różdżki. Następnie ciasto mieszamy łyżką drewnianą,   stopniowo dodając pozostałą cześć mąki. na samym końcu wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę

Moniki Smakołyki
Bułeczki z jagodami i kruszonką wg Aleex 140

miejscu. Ugotowałam pierwszą zupkę dla Maleństwa, które razem z rodzicami przyjechało na długi weekend, ugotowałam zupę dla pozostałych, ale i to było mało. No to upiekłam jeszcze puszyste bułeczki drożdżowe z jagodami i kruszonką. Zainspirował mnie przepis z bloga „okiem mamy”, ale wprowadziłam do niego swoje modyfikacje. Jakoś ustałam przy piekarniku, który normalni ludzie w te upały omijają szerokim łukiem

W mojej kuchni
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 169

grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe ciasto drożdżowe z owocami P rzygotowane były dla nas s tanowiska pracy . Znalazły się na nich fartuchy do pracy z logo SOKOŁOWA, oraz wszystkie produkty, których mieliśmy użyć do zrobienia naszych dań

Kuchnia u Krysi
Zakręcone bułeczki z truskawkami 218

puder Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku i odstawić na kilka minut do ruszenia zaczynu. W między czasie mąkę wsypać do miski, dodać cukier, sól, roztrzepane jajka, serek oraz zaczyn drożdżowy. Na koniec rozpuszczone i przestudzone masło. Całość dokładnie wyrobić około 10 minut na gładkie i lśniące ciasto. Można zrobić, to ręcznie jak i robotem z dołączonym hakiem. Wyrobione ciasto odstawić

W garach u Gosi
Domowe tiramisu – prosty przepis 220

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Truskawki mrożone na zimę. Jak zamrażać, żeby zachować ich smak i wygląd 202

piękne, jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania