drożdżowe - 16813 przepisów (strona:547/1121)

Piernik z suszonymi śliwkami 181

Piernik przepełniony suszonymi śliwkami, pachnący cynamonem, miodem i przyprawą do piernika to przedświąteczny obłęd w domu! Domowe wypieki są najlepsze, podkreślam to odkąd w dzieciństwie spróbowałam ciasta drożdżowego mojej Babci. Bez zbędnych dodatków, z sercem i rodzinnym zapałem przygotowane wypieki smakują najlepiej! Piernik pachnie magicznie jak nic, nie da się ukryć i przejść obojętnie! Ciasto na jedną keksówkę, bez jajek

Zasmakuj Kuchni
Powidła z suszonych śliwek. 201

dodać nieco więcej, smak można dodatkowo wzbogacić dodając przesmażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej, korzennej przyprawy do piernika, wanilii, kakao i tym podobnych specjałów. I tak rogaliki drożdżowe nadziewam klasycznymi powidłami lub z dodatkiem skórek z cytrusów, do piernika, naleśników i do smarowania pieczywa stosuję wersję podstawową, a do kruchych ciasteczek i rogali wersję z kakao lub przyprawą

Rozpustne gotowanie
SERNIK NA OLEJU – najbardziej kremowy sernik na świecie 1167

kruchych spodach , z owocami , kokosowe , czekoladowe , z brownie i wiele innych – wszystkie totalnie podbijają moje serducho! I wszystkie serniki kocham miłością bezgraniczna tak samo bardzo jak ciasto drożdżowe! Dziś przygotowałam dla Was przepis na chyba najlepszy sernik na świecie! Wydaje mi się nawet, ze swoim smakiem przebija ten dotychczas mój ulubiony – sernik castingowy. Przepis na niego przyniosła mama

Ostra na Słodko
MAŚLANE BUŁECZKI HAMBURGEROWE 123

odstawiamy na 20 minut, do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy pozostałą mąkę, dodajemy sól i wyrośnięte drożdże oraz pozostałą wodę z mlekiem. Miksujemy 5 minut, przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka. Cały czas miksując dodajemy jajko, a po chwili także żółtko. Mieszamy do połączenia i zaczynamy dodawać po kawałku miękkiego masła. Kolejną porcję, dodajemy, gdy poprzednia dokładnie połączy się

cool and minty
Ciasto Seromakowiec (seromak) 134

się z łatwością dzielić na kawałki. [caption id="attachment_8563" align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption]   Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche De Noël Davida Gaboriaud Artykuł Ciasto Seromakowiec (seromak) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet zapiekany z kapustą i pieczarkami w cieście ryba 206

Chrupiąca ryba ale z ciasta drożdżowego nadziewana pasztetem.Do farszu dodałam gotowy pasztet, grzyby pieczarki i kapustę. Skraca to czas przygotowania a nadzienie jest pyszne. Pasztet można podać także w cieście i zapewniam was że jest pyszny. składniki na ciasto: 2 dkg drożdży 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 150 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki wody letniej

wesoła kuchnia
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 169

Imprezowe dania na Andrzejki Ciasta i ciasteczka na Andrzejki Ciastka francuskie Wąsy Ciasteczka z wróżbą Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego Ciasteczka z makiem białym – Łatwe Ciasto cynamonowe z daktylami Pyszne Jabłecznik z bezą Prosty przepis na ciasteczka Tarta z galaretkami Ciasto z melonem Ciasto czekoladowe z awokado Rogaliki z marmoladą Sałatki na Andrzejki Sałatka z selerem konserwowym Kalafior z pesto

Dorota Smakuje
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 256

tradycyjnej, gdyż ciasto nie musi wyrastać, a samo smażenie na patelni (bez tłuszczu!) nie zajmuje więcej niż 5-6 minut! Smakuje rewelacyjnie, a nawet dużo lepiej niż na cieście drożdżowym. Idealny przepis dla osób zabieganych i tych co nie posiadają piekarnika... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 400 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 256

tradycyjnej, gdyż ciasto nie musi wyrastać, a samo smażenie na patelni (bez tłuszczu!) nie zajmuje więcej niż 5-6 minut! Smakuje rewelacyjnie, a nawet dużo lepiej niż na cieście drożdżowym. Idealny przepis dla osób zabieganych i tych co nie posiadają piekarnika... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 400 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Ucierany makowiec z jabłkami 281

makowce, polecam Wam dziś spróbować tej prostej wersji. Jeśli szukacie innych przepisów na ciasta z makiem polecam Wam np.: delikatna rolada makowa (biszkoptowa) łaciaty makowiec w cytrynowym cieście zawijany drożdżowy makowiec Składniki: (na 2 mniejsze lub 1 większy makowiec) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka niebieskiego maku (suchego) 150 g masła lub margaryny 1 mniejsze jabłko

Słodkie okruszki
Domowe dyniowe bułeczki 158

zaczyn był dość gęsty. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Mąki przesiać do miski dodać szczyptę soli, masło, puree z dyni, resztę mleka i zaczyn drożdżowy. Składniki zagnieść rękoma i wyrobić na jednolite ciasto aż zacznie odchodzić od rąk. Postawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. 2. Wyrośnięte ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
Racuszki z dyni - kuchnia podkarpacka 158

kuchnia podkarpacka Racuchy to popularne danie, które ma swoje odpowiedniki nie tylko w sąsiadujących z Polską krajach, ale i na innych kontynentach. W naszym regionie popularne są zarówno zwykłe drożdżowe racuchy, jak i racuchy smażone z plastrem jabłka w środku. Mniej znanym przysmakiem są racuchy z ciasta na sodzie oczyszczonej z dodatkiem startej dyni. Taki specjał ma swoje tradycje

Trzeci talerz
Kuchnia Dobromil - smakowite Podlasie 132

środku idealnie przyprawiony mięsny farsz. Na slodko spróbowaliśmy pierogów z jagodami i gęstą wiejską śmietaną. Też rewelacyjne. Byliśmy już porządnie najedzeni, ale nie mogliśmy sobie odmówić jeszcze ciepłych drożdżowych rogali z konfiturą wiśniową i porzeczkowym lukrem, ani kawałka delikatnego sernika. Niebo w gębie! Warto też wspomnieć, że serwują tu pyszną i dobrej jakości kawę. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Możecie

Kulinarne przygody Gatity
Barszcz z jabłkiem i pierożkami 196

Pyszny wigilijny barszcz na bazie koncentratu. Zrobiłam go z burakami pieczonymi bo jest lepszy. Podaję go z pieczonymi pierożkami w kształcie rybek które robię z ciasta drożdżowego. Pierożki są chrupiące i nie można się od nich oderwać. Pierogi z barszczem podaję na przepięknym talerzu Grace  Ambition

wesoła kuchnia
Ciasto biszkoptowe z musem śliwkowym 267

świetnie sprawdza się jako deser sam w sobie ale jako część niejednego ciasta jest prawdziwym rarytasem. Ciasto z musem śliwkowym Przepisów na ciasta śliwkowe jest dużo. Ucierane, kruche, biszkoptowe, drożdżowe… śliwki w ciastach odnajdują się jak śliwki w wodzie Ubóstwiam ciasta ucierane ze śliwkami. Piekę je dość często zwłaszcza kiedy te owoce są szeroko dostępne. Mus śliwkowy w wersji

mecooks

Proponowane wyszukiwania