Cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę podzielić na 2 części:jedną dodać do mięsa wołowo- wieprzowego,drugą do mięsa drobiowego.Na rozbity płat schabu rozłożyć połowę szpinaku,na szpinak nakładać kupkami mięso drobiowe,mięso wołowo- wieprzowe oraz pozostałą część szpinaku.Całość zwinąć w rulon,obwiązać nitką,obłożyć gałązkami rozmarynu,podlać oliwą,zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temp.ok
Niespełnione zdolności kulinarneoleju i osoloną wedle uznania, gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy makaron, aż uzyskamy stopień al'dente. Gdy nasz makaron zacznie się gotować na rozgrzaną patelnię wkładamy mielone mięso drobiowe, musimy je przysmażyć do złocistego koloru, uważajcie żeby go nie spalić. Na podsmażone mięso układamy szpinak, może być w całości zamrożony, możecie użyć świeżego, ale pamiętajcie aby go dobrze wymyć
Kuba Gotujepotrzebne będą nam: dynia (moja miała około 1,1 kg) imbir (świeży lub suszony) kardamon mielony suszona papryka słodka i ostra 1,5 szklanki mleka 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 2 papryki czerwone śmietanka 36% 10 dkg pestek dyni 1 szalotka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier Na początku obieramy naszą dynię ze skórki, postarajcie się zrobić
Kuba Gotujelubią i przygotowuję ją bardzo często. Moja córka ma tylko jedną odpowiedz- Łeeee.... Jednak w takim wydaniu smakuje zupełnie inaczej. Polecam. Składniki; 30 dag drobiowej wątróbki 2 cebule kilka pomidorków koktajlowych 4 łyzki przecieru pomidorowego garść pomidorowych czipsów (niekoniecznie) sól, pieprz ,słodka papryka ,pół łyżeczki tymianku, 1 łyzeczka cukru 3 łyzki oleju 2 zabki czosnku
Radość kipiąca uśmiechem.cebuli 4 duże ząbki czosnku 1 jajko surowe pęczek szczypiorku 1 łyżka posiekanego estragonu 1 - 1i 1/2 łyżeczki papryki w płatkach pieprz, sól 8 - 10 łyżek bulionu drobiowego masło lub oliwa do smażenia przygotowanie: Mięso, jeżeli mamy w kawałku, umyć, osuszyć i zmielić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić cebulę i podsmażać przez
Stare Garypodać z ryżem basmati, który idealnie komponuje się z mleczkiem kokosowym, albo z grzankami z mozarellą. Składniki: 400 g passaty - u mnie Passata Rustica Cirio 250 ml rosołu drobiowego lub bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku garść liści bazylii garść liści oregano 0,5 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 ostrej papryczki sól, pieprz
Kulinarne Inspiracjeodrobina cierpliwości i możemy własnoręcznie sporządzić wyrób, który nie dość że nie przewyższa w smaku sprzedawane produkty, to w dodatku jest od nich znacznie zdrowszy. składniki 1 kg drobiowego mięsa ( kacze skrzydełka, szyje i inne kawałki dowolnego drobiu) 5 listków laurowych 8-10 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki lubczyku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 4 cebule 4 marchwie 3 korzenie
Miód i pieprzzestawie Miranda od Porcelana Bogucice Zupa krem borowikowa Składniki: marchewka - 1 szt pietruszka - 1 szt śmietana - 100 ml sól i pieprz borowiki świeże - 500 g 1 l bulionu drobiowego cebula - 1 szt masło - 2 łyżki liść laurowy - 2 szt dodatkowo grzanki natka pietruszki - 2 łyżki posiekanej Sposób przygotowania: Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Borowiki oczyścić, umyć
Kuchnia DanusiDrobiowa wędlina zdecydowanie jest moją ulubioną a ta przygotowana w domu bije na głowę sklepowe propozycje. Ta z szynkowaru jest soczysta, krucha i mięciutka. Intensywnie nabiera smaku dodanych przypraw, dlatego nie należy z nimi przesadzać. Przepis mogłam zrealizować dzięki Pani Halinie, która przekazała mi szynkowar świetnej jakości. Można go kupić tutaj: http://www.szynkowar-stal-nierdzewna.pl/ . około 1kg filetów z kurczaka 125ml wody
Szefowa kuchniKanapki z chleba amarantusowego, serkiem typu almette śmietankowym/serkiem kermowym tip, brokułem na chwilę sparzonym w bulionie warzywnym Kanapki z chleba ze śliwką z masłem, sałatą lodową, wędliną drobiową,majonezem light, ogórkiem zielonym,pomidorem, porem, kiełkami+sól,pieprz,przyprawa fit up + zajedzone michą zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Bułka fitness/bułka z dynią/pszenna bułka grubo posmarowana masłem i miodem
Fiolka w kuchniżołądku bardzo nam się przyda! Bruschetta i crostini z pasztetem z wątróbek Rozpuszczamy na patelni sporą ilość masła i szklimy na nim 1 białą cebulę. 500 gr wątróbek drobiowych pozbawiamy wszelkich żyłek i tłuszczyków i dorzucamy na patelnię z cebulą. Dodajemy kilka listków posiekanej szałwii i listki z kilku gałązek rozmarynu. Gdy wątróbka jest już lekko podsmażona, wlewamy na patelnię
PatchworkBardzo sycąca i prosta do wykonania zapiekanka ziemniaczana. 1,5 kg ziemniaków ok. 200 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 2 średnie cebule 200 g śmietany 18% 200 g łagodnego żółtego sera sól i pieprz olej do smażenia cebuli i kiełbasy Nieobrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym
BullioIndyku Składniki: 1 szt-Podudzie z Indyka -można dodać Skrzydło albo Golonkę 2.5 l Wody Mały słoiczek Koncentratu Pomidorowego 1 Marchewka 1 Pietruszka 1/2 Pora 1 Rosołek Drobiowy 2 Łyżki Wegety 1 łyżeczka Pieprzu, 1 łyżeczka Lubczyku, Kilka Ziaren Ziela Angielskiego , 4 Liście Laurowe 2 łyżki natki pietruszki - Warto dać świeżą 4łyżki Śmietany 12 % 250 g makaronu
Gotowanie PatkiDziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek
Powiedz dietom nieczerwone papryki mała puszka groszku konserwowego 200 g pomidorów 1 opakowanie mieszanki owoców morza 100 ml oliwy z oliwek 2 cebule cytryna 4 ząbki czosnku 500 ml bulionu drobiowego 1 g szafranu kilka czarnych oliwek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Papryki kroimy w paski, filety z kurczaka na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej
R'n'G Kitchen